SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fırıncılardan Somun Ekmeğe Zam

0
Güncellendi - 2019-06-28 05:21:47
Fırıncılardan Somun Ekmeğe Zam
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Ticaret ve Sanayi Odası'na bağlı olan ve somun (francala) ekmek üreten fırıncılar, zam kararı aldı. Halen 200 gramı 1 TL'den satılan somuna 25 kuruş zam yapıldı.

Girdi fiyatlarının arttığı talebiyle zam için TSO'dan talepte bulunan fırıncıların 25 kuruşluk zam talebi TSO meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. 200 gram olan somunun, bakanlık onayının ardından 1 lira 25 kuruştan satılacağı belirtildi.

TSO Meclisinde, sürekli artan girdi maliyetleri nedeniyle fırıncı esnafının mağdur olduğunu öne süren fırıncı ve 15. Meslek Komitesi Üyesi Orhan Barman, zam kararının ardından "Mağduriyetimizi giderdiği için meclisimize teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MEGSAŞ firması, halen 200 gram somunu 85 kuruştan satıyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Şiro çayı (5 yıl önce)
    En güzel ekmek belediye ekmeği, hem ucuz hem doyurucu bereketli,
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (5 yıl önce)
    Durmak yok % 60-70 oy vermeye devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Belediyemiz, AK parti ve belediye başkanımız Malatya seçimini çantada keklik görünce ne hizmet vaadinde bulundu nede Istanbul seçiminde olduğu gibi vatandaşa vaatte bulundu demekki çantada keklik olursak belediye hizmetleride yavaşlıyor. Herhangi bir indirim buna EKMEK te dahil verilmiyor malesef. O yüzden rekabet gerçekten iyi oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • İşte bunu anlamayan beyninin şartelleri ve bilinci kapalı o kadar çok insan var ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (5 yıl önce)
    Yazık gerçekten minnacık ekmek 1.25 tl gr ı eksik denetim sifirr
    0
    0
    Yanıtla
  • Cebrail Yıldırım (5 yıl önce)
    Malatyasporlu kardeşim ben Elazığ'da yaşıyorum Somun ve Pide Ekmek 240 gram 1:50 TL 200 grama ekmek 1 hafta öncesine kadar 1.25 TL idi bilginize..
    0
    0
    Yanıtla
  • Muallim (5 yıl önce)
    Ekmek de ekmek olsa. Belki de ülkemizde en kötü ekmeği imal ediyoruz. İl sağlık çok şükür denetim menetim yapmıyor. En iyi dedikleri bir firmanın ekmeği bile sırf hamur... Lahmacun ayrı bir dert, hijyen yok. Adam sigara ağzındayken börek, lahmacun yapıyor. Kafa galoşu takan fırın hiç görmedim. Kıllı lahmacun yiyoruz boyuna.. Son olarak F. K bulvarındaki 7-24 çalışan bir marketin somun ekmeğini gelin bir görün. Öğlenleri bazen taş ekmek geliyor. Bunun haricindeki ekmekler tam bir facia..
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (5 yıl önce)
    Bir seçim kaybetti diye zamları sıralarsan gelecek seçim bekle oy alasınız. Alırsınız bekleyin yüzde 25 zam ne demek ekmeğe..demek vatandaş dostu ydu ..yalan kemal sunal ne diyor .kim dostumuz dediyse bir kazıkta o atiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Allah iflah etmesin sizleri
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Elektrik % 16 zamlandı durmak yok yola devam ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Hakyemez (5 yıl önce)
    Çaya yüzde 15, şekere yüzde 16, elektriğe yüzde 15... Sonumuz hayrola b
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (5 yıl önce)
    Elazığda 75 krş gidip ekmeğimizi orda alalım artık onlarda ın kullanıyo bunlarda farklı bişe yok anlayacağınız
    0
    0
    Yanıtla
  • aslanlı (5 yıl önce)
    bu demek bıkaç güne acık ekmek en az 1.5 tl oluacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (5 yıl önce)aslanlı isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ’a gitme gel Darende de 50 kuruş belediye de
    0
    0
    Yanıtla