SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbolcular Laktat Testinden Geçti

0
Güncellendi - 2020-05-18 20:35:30
Futbolcular Laktat Testinden Geçti
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’da futbolcular laktat testinden geçti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ligin ertelenmesinin ardından TFF’nin aldığı kararla yeniden toplanan ve hazırlıklarını sürdüren sarı siyahlı takımda futbolcular testten geçti.

Konuyla ilgili sarı siyahlı kulüpten yapılan açıklama şöyle:

“Futbolcularımız laktat testinden geçti. Günde çift antrenman temposuyla hazırlıklarını sürdüren takımımıza laktat testi yapıldı. Gruplar halinde antrenman sahasına gelen oyunculara çeşitli testler uygulandı. Yaklaşık 3,5 saat süren testlerin ardından oyuncular dinlenmeye geçti.”

LAKTAT TESTİ:Tüm dünyada organizmanın kapasitesini belirlemede ve bireye özgü antrenman yükü belirlenmede en çok kabul gören ve kullanılan yöntem Laktat Testidir. Laktat testi egzersiz sırasında sporcunun kanındaki laktik asit seviyesinin takip edilerek sporcunun kondüsyon durumunun ve dayanıklılık kapasitesinin belirlenmesini sağlayan bir testtir.

Mukavamet sporlarına yeni başlayanlar için laktat testi bulunulan performans seviyesini tespit etmeye yarar. İleri seviyedeki amatör ya da profesyonel sporcular için düzenli olarak, aynı koşullarda yapılan laktat testi performans gidişatını takip etmeye ve antrenmanları bu seviyeye göre biçimlendirmeye yarar.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız