SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gara Şehidi Özbey'in Adına Kütüphane

A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Irak’ın Kuzey’inde  Gara Bölgesinde gerçekleştirilen operasyon sırasında, bölücü terör örgütü tarafından rehin tutulmakta oldukları mağarada şehit edilen 13 şehitten birisi olan Malatyalı Şehit Astsubay Semin Özbey’in ismi kütüphaneye verildi.  

10 Şubat 2021 tarihinde, Kuzey Irak'ın Gara Bölgesi'nde PKK terör örgütü tarafından şehit edildiği tespit edilen 13 şehitten biri olan Semih Özbey ‘in ismi memleketi Malatya’da ölümsüzleştirildi. Malatya Ticaret Borsası’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,  İnönü Üniversitesi, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi’nin katkıları ile Battalgazi ilçesine bağlı kırsal alandaki Merdivenler İlkokulu ile Merdivenler Ortaokulu’na yaptırdığı kütüphane Şehit Astsubay Semih Özbey’in simi verildi. 

Düzenlenen törene şehidin kız kardeşi Beyza Özbey, Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Battalgazi Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz,  Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemal Kurhan, mahalle muhtarları, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.  

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kütüphaneye TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ismini vermek için çalışma yaptıklarını, ancak yaşanan Gara Katliamı sonrasında aynı zamanda bir önceki Borsa Başkanı Özbey’in oğlu da olan Şehit Astsubay Semih Özbey’in ismini verdiklerini kaydetti. 

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Astsubay Semih kardeşimiz Rize’den evine gelirken terör örgütü tarafından alı konulmuş ve yaklaşık 6 yıldır onların elindeydi. En son Gara’da çok haince ve kalleşçe katledildi.  İnşallah vatan toprağını korumak için bundan sonra da şehit vermeye, eğer gerekir se gözümüzü kırpmadan bu yolda kendimizi feda etmeye devam edeceğiz.” dedi.  

Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, şehidi rahmetle anarak, “2021 yılında yapacağımız bir okulumuza kendisini adını vereceğimizi burada belirtmek istiyorum.”  İfadesini kaydetti.  

Şehidin kız kardeşi Beyza Özbey, “Ben Beyza Özbey, şehidimizin kardeşiyim. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. İnşallah adını yaşatacağız. İnşallah onun için bundan sonra elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • OKTAY (3 yıl önce)
    Şehidimize ALLAHTAN rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum... Malatyalı bütün şehitlerimizin ismi şehrimizin bir köşesinde ölümsüzleştirilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Ticaret borsası başkanının sözleri ilginç "İnşallah vatan toprağını korumak için bundan sonra da şehit vermeye, eğer gerekir se gözümüzü kırpmadan bu yolda kendimizi feda etmeye devam edeceğiz.” Aslolan insanı yaşatmaktadır. Şeyh Edebali "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" demiş. Önemli olan en az kayıpla mümkünse hiç kayıp vermeden bu operasyonları yapabilmektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • emrah (3 yıl önce)
    Emeği geçen herkese teşekkürler Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla