SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geçilemez Denilen Yolu Geçilir Hale Getirdik"

0
Güncellendi - 2019-11-25 21:14:37
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Pütürge’yi Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil etmek için çalışmaların başlatılması talimatının verildiğini belirterek, Pütürge’ye ayrıca Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması çalışmalarının başlatıldığını da kaydetti.

Milletvekili Çalık, Pütürge ilçesine bağlı Bakımlı Mahallesinde Taziye ve Kültür Evimizin temel atma törenine katıldı.

Törende bir konuşma yapan Çalık; “Memlekete olmak ayrı bir güzel. Bizim suyumuz sert, insanımız merttir. Sözümüzün arkasında, kafamızın arkasında başka bir hesapla laf etmeyiz. Doğru yoldan ayrılmadan işimizi en iyi şekilde yapmanın mücadelesini yaparız. Ben Kubbedağının ötesinde yetişmiş bir kardeşiniz, bir evladınız olmaktan, ablanız olmaktan çok büyük gurur duyuyorum. Doğduğumuz yeri unutmamış olmak, sılayı rahim yapıyor olmak ve bu topraklara yeniden yatırım yapıyor olmak muhteşem bir duygu. İşadamlarımız memleketlerini unutmadılar.” ifadelerini kaydetti.

Milletvekili Çalık, “Bakımlı Mahallemizde bir Kültür ve Taziye Evi yaptırıyoruz. Bizim örf, gelenek ve göreneklerimize, kültürümüze, medeniyetimize sahip çıkmamız lazım. İstanbul’daki işadamlarımız, kazandıkları ile Pütürge’ye yatırım yapıyorlar. Doğduğumuz yeri unutmayacağız, doyduğumuz yeri de kazancımızla ihya edeceğiz. Bugün doğduğu yeri unutmayan bütün işadamlarımızı bir kez daha en kalbi duygularla kutluyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.

-Doğanyol-Pütürge Karayolu Çalışması sürüyor

Pütürge ve Doğanyol ilçesine önemli hizmetlerin getirildiğini ve halen hizmetlerin sürdüğünü kaydeden Çalık, “Malatya-Pütürge Karayolu çok insanın ölümüne, yaralanmalarına, silahlı kavgalara neden olmuştu. Bu yolumuz Pütürge-Doğanyol yol ayrımına kadar tamamlanmış vaziyete. 27 kilometrelik yol güzergahımız 100 milyon TL tutarındaki Doğanyol-Pütürge Karayolu’nu yapıyoruz, müteahhit firma çalışmalarını sürdürüyor. Kubbedağı geçilmez denilen yolu geçilir hale getirdik.” şeklinde konuştu.

-Pütürge’ye Küçük Sanayi Sitesi

Çalık, Pütürge ilçesine Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda 4 tane yeni Gençlik Merkezi’nin yapılacağını kaydetti.

Çalık, Pütürge’yi Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil etmek için çalışmaların başlatılması talimatının verildiğini belirterek, Pütürge’ye ayrıca Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması çalışmalarının başlatıldığını da kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Muhittin (4 yıl önce)
    Köyden şehre göçler için çalışmalar yapmak lazım köyde yaşayan gençlere çiftçilere teşvikler verilmeli hayvan ve tarımsal destek arttırmak lazım. Bence kubbe dağı sorunu çözülmüş deil. Özellikle kırsal kesimdeki köylere bucaklara halen hizmet eksik.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (4 yıl önce)
    Cevre yolu ne oldu cevre yolu
    0
    0
    Yanıtla
  • MELEK (4 yıl önce)
    Hızlı tren sözünüz 17 yıl oldu abla bir 17 yıl dahami bekleyecegiz
    0
    0
    Yanıtla
  • tuğrul (4 yıl önce)
    keşke 30 yıldır ha yapıldı ha yapılacak denilen kuzey çevre yolunu da yapsaydınız. Türkiye'de çevre yolu olmayan tek şehir olarak kaldık. elazığ, bingöl ve adıyaman bile geçti bizi sayenizde. başımıza trambüs illetini sardınız maşti'den üniversiteye tıngır mıngır 1 saatte gidiyoruz. aynı yolu diğer şehirlerdeki tramvaylar 10 dakikada gidiyor, üstelik trafiği aksatmadan. sabahları istasyon kavşağı boğaz köprüsü gibi oluyor. trambüs yüzünden oraya köprülü kavşak ve alt geçit bile yaptırmadınız. şayet yapılsaydı trafik sorunu olmayacaktı. Türkiye'de trafiği en sıkıntılı şehirlerin başında maalesef malatya geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • PÜTÜRGE VE DOĞANYOL (4 yıl önce)
    Bu iki ilcenin en buyuk sorunu goc.ne yazik ki orali oldugunu idda eden calik oralarin sorununu bile bilmiyor.Birde bu gecilemeyen yer neresi hala merak konusu Puturge ve doganyol yeni kurulan ilceler degil yillardirda herkes kubbe dagini geciyordu. Doğanyolun nufusu ilce olmasina rağmen Malatyanın coğu kırsal mahallesinden kucuk.kimse kimseyi kandirmasin. Puturge de secim ugruna iki can gitti huzur kalma di siz hala nelerden bahsediyorsunuz. Bu iki ilcenin baskanlarina bakin tecrubeleriyle yaptiklari isin hicbir alakasi yok.Biri memur digeri tekstilci.dogal olarak toplumun ne yapitaslarini nede belediyeciligini bilirler. Gitti yine bes yil boşa...Bu arada.. Toplumlara yapilan en onemli hizmet huzur baristir..
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (4 yıl önce)
    Pütürge de vatandaş kalırsa hizmet yaparsınız.Pütürge de diğer ilçeler gibi büyük oranda göç veriyor.yol değilde insanların göçünü engellemek için birşeyler yapılsa bence yoldan daha önemli olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (4 yıl önce)
    Bu çevre yolu. 5 yıl daha sürecek galba,umarım yanilirim,
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgin (4 yıl önce)
    Sayin vekilim suyumuz serttir insanimiz mert evet ama ne hikmetse sadece biz oyumuzu verirken sizlere sozumuzde duruyoruz ya siz ya belediye malatyaya sadece 30 kilometre uzaklikta olan akcadag bahri mahallesinde yolumuzun bir kismi staplize yol bu devirde tozun topragin camurun icinde yolculuk yapiyorsak kusura bakmayin siz verdiginiz sozleri yerine getirmiyonuz sadece ekranlar karsisinda konusmak isiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Fettah (4 yıl önce)
    Yol uzmanı vekil. Malatya Çevreyolu nuda yaptırıyor 15 yıldır. Uzman yav.
    0
    0
    Yanıtla