SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Geçit, Çınar'ın Giderayak Beton Santrali Devri İle İlgili Sessiz Kalmamalı

Geçit, Çınar'ın Giderayak Beton Santrali Devri İle İlgili Sessiz Kalmamalı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin, AKP tarafından yeniden aday gösterilmediği için görevi 31 Mart seçimleriyle son bulan eski belediye başkanı Mehmet Çınar'ın, belediye şirketine ait beton santralini görevi bırakmasına günler kala, yakın olduğu birilerine devretttiğinin, santrali 'zararına' geri alan Yeşilyurt Belediyesi'nin İlhan Geçit başkanlığındaki yeni yönetiminin açıklamasıyla kamuoyuna duyrulmasının ardından, bu devirle ilgili çok sayıda sorunun yanıtlanması gereğinin doğmasına karşın, belediyenin sonrasında sessiz kalması dikkat çekiyor.

Görevde olduğu sürece gri pasaport, sahte UNESCO belgesi, uygunsuz imar uygulamaları, aile şirketine çıkar sağladığı, çok sayıda yakınını belediyenin çeşitli birimlerine aldığı başta olmak üzere birçok iddiaya muhatap olan, parti genel merkezine ulaşan birçok iddiaya rağmen hakkında işlem yapılmayıp, seçim dönemi geldiğinde yeniden aday gösterilmemekle yetinilen Mehmet Çınar'ın, belediyenin iştiraklerinden İŞGEM bünyesinde bulunan, 5 dönümlü arazi üzerinde kurulu, 3 mikser ve bir pompalı, saatte 90 metreküp beton üretimi yapılabilen beton santralini, "giderayak" devrettiği, burayı geri alan Geçit yönetiminin önceki günkü basın bülteniyle ortaya çıkmıştı.

2019- 2024 arasındaki görev süresinde Battalgazi'nin eski belediye başkanı Osman Güder'in aynı büyüklükteki belediyeyi 120 milyon TL borçla Bayram Taşkın başkanlığındaki yeni yönetime devretmesine karşın, Mehmet Çınar'ın yeni başkan Geçit'e 1.4 milyon TL borçla devrettiğinin açıklanması, buna karşın Yeşilyurt'un borcunun çok daha fazla olduğu yolundaki iddialar, bu belediyenin Çınar dönemindeki mali disiplinsizliğini, savurganlığını ve de 'yağmalandığını'savunanları haklı çıkarırken, son olarak kamuoyuna yansıyan beton santrali konusu yeni iddialarla tartışılmaya başlandı.

malatyahaber.com'un, beton santralinin devri ve yeniden alınmasıyla ilgili olarak, "Çınar, Giderayak Belediyenin Beton Santralini Devretmiş" başlığıyla yayınladığı ve Çınar'ın, 'giderayak' devrini yaptığı beton santralinin hangi bedelle, kime verildiği, geri nasıl ve hangi bedelle alındığıyla ilgili Yeşilyurt Belediyesi'nin kamuoyuna bilgi vermesi gerektiğinin dile getirildiği habere gelen yorumlarda yeni iddialar ortaya atıldı.

Ailesinin beton şirketi de bulunan Mehmet Çınar'ın, belediyenin aylık geliri 10 milyona yakın olan beton santralini aslında yeğenine kiraladığı, ancak bu ortaya çıkmasın diye başka bir şirket üzerinden işlemin yapıldığı, İŞGEM Genel Müdürü Engin Yetiş'in de bilgisi dahilinde Bayram G., Serkan Ç. (Çınar'ın yeğeni) ve Muzaffer Ç. adlı kişilerin içinde olduğu bir yapıya verildiği iddiaları, habere gelen yorumlar arasında yer aldı.

Bu arada, Yeşilyurt Belediyesi'nin devri iptal ve santrali geri almak için yaptığı görüşmelerde, santrali 'zararına' devraldığı öne sürülürken, belediyenin devir alma koşulları, seçime çok kısa süre kala buranın devredilmesiyle ilgili dahli bulunan başka eski başkan Çınar olmak üzere ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı, müfettiş incelemesi talep edip etmeyeceği gibi sorular hala karşılık bulmadı.

Öte yandan, haberin yayınlanmasının ardından, Mehmet Çınar'ın Yeşilyurt Belediye Meclisi üyesi ve başkan vekili olduğu 2018'den itibaren, mıcır satışı, villa inşaatları, imar konuları başta olmak üzere birçok yolsuzluk- usulsüzlük iddiaları da bazı okurlar tarafından malatyahaber.com'a ulaştırıldı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Beytül mal yenmez efendiler (2 ay önce)
    Ahirete kalmasın inş burdada cezasını çeksin kim çalmışsa zehir zıkkım olur burnundan fitil olur gelir hayrını görmez
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sevdam sivas gurbet (2 ay önce)
    İşgem şirketi kapatılmalı. Belediye neden esnaflara rakip oluyor ? işgem şirketinde çalışmakta olan herkes haksız kazanç ve yetim hakkı yemekte. belediyeyi borca sokan işlemlerin en basından işgem geliyor bence kati süretle kapatılması ve başındakilerin de yargılanması gerekmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx (2 ay önce)
    Kimse dert yanmasın, bunları malatyalı seçti,bunlara malatyalı oy verdi. O yüzden boşuna nefesinizi harcamayın. Ne zamanki bizim insanımız uyanır,o zaman işler düzelir..
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    Çınar gökte Zenbille gelmedi AKP Genel başkanı tarafından atandı Yiyicileri Kimlerdi AKP'liler Yurt dışına İnsan Kaçakcılığı Yine AKP Eliye Çınar kimki başka yaptılarıda bellisiz.bunlar gözle görünenler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (2 ay önce)
    Bu dünyada Malatyada belediye başkanı olmak varmış.Soran yok,soruşturan yok.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat (2 ay önce)
    Başkanım sizden ricam şu ihalelerdede davetiye usülü ile belli isteklileri çağırmasanız bütün herşeyi ekapta görmek istiyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selçuk (2 ay önce)
    Atı alan Üsküdar’ı geçti. Adam Avrupa’ya insan kaçakçılığı yaptı. Malum parti arkasında durdu. Eşini memur yaptı. Malum parti arkasında durdu. Bu şiir böyle uzar gider. Ne çınara ne de Türkiye’de bunları yapan kimseye bir şey olmaz. Yaparsa Malum parti yapar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    1-Her toplum layık olduğu gibi yönetilir. 2-Kendi düşen ağlamaz. 3-Daha önce de sayın Çınar kendisini en başarılı belediye başkanı seçtirdi. (Bazı iddialara göre para vererek) .Yine 100'e yakın kişiyi sahte pasaportla yurt dışına gönderdi ve geri dönmediler. Saygıdeğer eşini kısa yoldan mevki makam sahibi yaptı yada yaptırdı vs...vs... Bütün bu ve buna benzer tesbit yada iddialar karşısında herhangi bir demokratik toplumsal tepki gosterdikmi; hayır. Şimdi beton santralini satmış bu mu tuhafınıza gitti. Yine adam iyi niyetli imiş, Yeşilyurt 'un hepsini satmadigina şükr edin. Nasıl olsa her yaptığı yanına kâr kalıyor. Daha bunlar Malatya'lilarin iyi günleri. "Altta kalanın canı çıksın." Diyeceğim ama içimden gelmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 ay önce)
    Bu ayıp çınar in değil AKP'nin ayıbıdır. Kol kırılıyor yen içinde kalıyor. Çıkanlar ortaya çıkıyor çıkmayanlar çok şükür rabbim nasip etti oluyor. Reis kimleri yanına aldın reis. Bak duysalarda sana haber ulastirmiyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Belki de (2 ay önce)
    Deprem olmuş kar kış betonu kim nede cinarda demiştir nedem durduk yere masraf cikariyi faturasi işçi yemeği mazotu çayı satamda gurtulah yauww demiş olabilir belkim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Bizler şuanda yıkılan evlerimizi istiyoruz Bu da dürüst, liyakatli,devlet ve bürokrasi terbiyesi olan kişilerle olur. Biz Malatyalı olarak bu borçlar bırakıldığı zaman mutlaka hesap vererek gidilmeli
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kadir (2 ay önce)
    arkadaş bu nasıl iş yaaa anlamadım gitti.. selahattin gürkan malatyaya bir çivi çakmadan 17. milyar borç baraktı gitti mehmet çınar 1.milyar 400 milyon borç bırakıyor birde üstüne üstlük devlete ait beton santralini satıp gidiyor bu adamlar hakkında soruşturma açılmıyor bu nasıl dünya yaa bu nasıl iş allah aşkına devletin kanunu yokmu çalanında çırpanında allah belasını versin sürüm sürüm sürünsün inşallah bu nasıl iş yaa siz müslüman değilsiniz siz insan değilsiniz müslüman olan insan olan çalmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akp (2 ay önce)
    Yalan yazıyordunuz çınar ce ha pe belefiye başkanıydı slnı namazda başı türbanlı olanlar hak yermi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (2 ay önce)
    Malatya'da adam bitmiş gibi ilçe belediye başkanları sürekli Adıyamanlı. Malatya herşeyi hak ediyor
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Kerem (2 ay önce)
    Kurcalarsaniz daha neler çıkacaktır. Döneminde ne kadar büyük ihaleler varsa tek tek incelenmeli kimlere peşkeş çekilmiş nasil rant sağlanmış Parklar, yollar, pazar yerleri ne şikede verilmiş mutahitlere... Mevzu gayet derin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • ufuk (2 ay önce)
    Mehmet Çınar zaten kendisi beton santrali firması sahibi. İnsanın burnuna pis kokular geliyor hem de ne geliyor. Kime sattı nasıl sattı kaça sattı ortaya çıkarılmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Başkanım biz sizi seçtik. Arkadizdakileri ve zihniyetlerini değil. Onlar yesilyurtu batırdı. 5 yıl sonra daha kötü olur ve kaybedersiniz. Halkı temsil ederseniz büyükşehire gidersiniz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Özcan (2 ay önce)
    Malatya da devir edilmeyen satılmayan biyer kaldı mı acaba ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sule (2 ay önce)
    Çınar haklıysa açıklama yapmalı değilse cezasını bulmalı ,bu kadar mı kolay bu işler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Battalgazi 44 (2 ay önce)
    İlhan Geçit, gerçekleri açıkla. Borç konusunda da sessiz kaldın. Kul hakkı, hemşehricilik, ahpap, çavuş ahirette işlemez
    %75
    %25
    Yanıtla