SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çınar, Yeşilyurt Belediyesi'ni Batırmış, Gitmiş!.

Çınar, Yeşilyurt Belediyesi'ni Batırmış, Gitmiş!.
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin eski başkan Mehmet Çınar döneminden, yeni başkan Prof.Dr. İlhan Geçit dönemine devreden borcuyla ilgili CHP'nin sorularına aylar sonra nihayet yanıt verildi. Adının karıştığı yolsuzluk, usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen Çınar döneminden devreden borcun toplam 1 milyar 394 milyon 350 bin 087 TL (eski parayla 1 katrilyon 394 trilyon 350 milyar 087 milyon lira) olduğu belirtilirken, gerçek borcun bu rakamın üzerinde olduğu iddiaları bulunuyor.

BATTALGAZİ BAŞKANI AÇIKLADI, YEŞİLYURT'TA İSE..
Battalgazi Belediyesi'nin, AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen eski başkanı Osman Güder döneminden yeni başkan Bayram Taşkın dönemine devreden borcunun herhangi bir soruya gerek kalmaksızın, 120 milyon 053 bin TL  (eski parayla 120 trilyon 053 milyar lira) olduğu, Taşkın tarafından Nisan ayında yapılan ilk meclis toplantısında açıklanmıştı.

31 Mart 2024'te yapılan yerel seçimlerin ardından, AKP'nin adının karıştığı iddiaların da etkisiyle Yeşilyurt'ta yeni dönem için başvuru yapmasına rağmen yeniden aday göstermediği ve kamu yöneticiliği felsefesi ‘bal tutan parmağını yalar’ olan Mehmet Çınar'ın yerine aday gösterilerek seçilen Prof.Dr. İlhan Geçit başkanlığındaki Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz Nisan ayında yapılan yeni dönem ilk toplantısında CHP Grubu tarafından, yeni yönetimin devraldığı borç miktarı sorulmuştu. Eski başkan Çınar döneminde itibar kaybettirilen 'belediyenin mali açıdan da batırıldığı' iddialarını destekler biçimde, Yeşilyurt Belediyesi yönetimi CHP'nin sözlü taleplerine yanıt vermemişti.

CHP’li Günnur Tabel’in Yeşilyurt Belediyesinin ve şirketlerinin, eski başkan Mehmet Çınar döneminde devredilen borç durumuna ilişkin ikinci kez  verdiği yazılı önerge üzerine konuşan Belediye Başkanı Geçit, rakamı açıklama yerine konuyu geçiştirmeyi tercih etmişti. Geçit, “ Geçmişe takılan değil, geleceği düşünen, geleceğe odaklanan bir yönetim anlayışıyla hemşerilerimize hizmet ediyoruz. Bizim tek gayemiz, gelecek nesillere daha ferah, daha güzel ve daha modern bir Yeşilyurt emanet etmektir. Ekibimiz ve bizler bu anlayış doğrultusunda çalışmalarımızı planlıyoruz.”  derken, borcun açıklanmaması, "rakam o kadar korkunç ki, açıklamaktan kaçınıyorlar" yorumlarına olmuştu.

Belediyenin borcuyla ilgili olarak, meclisin geçtiğimiz Mayıs ayı toplantısında da CHP'li Tabel'in yönelttiği soruya, "yazılı olarak bildirileceği" yanıtı verilmişti.

SONUNDA YANIT GELDİ..
Yeşilyurt Belediyesi'nin Çınar döneminden devreden borcuna ilişkin CHP'nin yazıyla ilettiği sorusuna, 4 ay sonra yanıt verilebildi.

Meclisin, Geçit başkanlığında yapılan Haziran ayı toplantısında, yazılı sorunun sahibi CHP'li üye Günnur Tabel'e, bir zarf içerisinde iletilen yanıtta, Yeşilyurt Belediyesi'nin borcunun 1 milyar 394 milyon 350 bin 087 TL 15 kuruş olduğu belirtildi.

Belediye Başkanı İlhan Geçit imzasıyla verilen yanıtta; devralınan borcun 528 milyon 630 bin 491 TL'sinin belediye, 865 milyon 719 bin 595, 15 TL'sinin ise belediyenin şirket ve iştiraklerine ait olmak üzere toplam 1 milyar 394 milyon 350 bin 087 TL 15 kuruş olduğu bildirildi.

Yeşilyurt Belediyesi'nin, Çınar döneminden devreden borcunun, aynı iş kapasitesindeki Battalgazi Belediyesi'nin Güder döneminden yeni yönetime devredilen borcun 10 katından fazla olması dikkat çekerken, bazı çevreler Yeşilyurt'un borcunun açıklanan rakamların çok üzerinde olduğu, bu borcun bir bölümünün aradan geçen 4 aylık sürede bazı alacaklılarla mahsuplaşma ile kapatıldığı iddialarını dile getirdiler.

Bu arada, belediyenin tüm hesapları ile iş ve işlemlerinin incelenmesi için inceleme yapılması gerektiği ifade ediliyor.

malatyahaber.com

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

48 yorum yapılmış

  • ULU ÇINARIM (20 saat önce)
    çınar gibi adami yediniz malatyalilar siz var ya siz. biraz sabretseniz venedik gibi bir yer olacakti yesilyurt.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Aynen, biraz daha sabretseydik cınarın holdingi avrupa devleriyle yarışacaktı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murtaza (22 saat önce)
    hacii ugur da borç bıraktı. 3 gün konuşulup unutuldu. bunu da unutur malatya. yeni geleceklere oy verir...... malatyaya bu adamlar bile lüks....
    %72
    %28
    Yanıtla
  • murtaza (22 saat önce)
    canınızı sıkmayın. yakında ya milletvekili yada bürokrat olarak ödüllendirir akp....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Başkan (23 saat önce)
    Adam batırdı,götürdü,hoding oldu vs.ama arkasına Reis in resimlerini koyup boy boy poz verdi.Reis e methiyeler dizdi sürekli.bu adam a top atsan daha yıkılırmı.anladınız değilmi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • külhan (1 gün önce)
    rucu yapılsın malına bakılsın bu para tahsil edilsin bu millete seçtiğinden sorumlu encümeninden yardımcılarına kadar rucu yapılsın herkesin yaptıgı yanına kar kalıyo
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bu söylediğine inanıyor musun sen?
    0
    0
    Yanıtla
  • sevda ÜLKÜ (1 gün önce)
    Mehmet ÇINAR Nerede Ne İş yapıyor Gören duyan var Mı adam gidiş O gidiş
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Apart ev kiralama işine başlamış diyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ona da mı başlamış :) :)
    0
    0
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (1 gün önce)sevda ÜLKÜ isimli kullanıcı yorumuna
    Haber fotoğrafının, Arkasında Sayın Cumhurbaşkanımız görülmekte, Sanki Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, Belediyeyi borçlandırmış algısı yaratılması da kabul edilemez, Zira Kamu görevi sırasında İşlenmiş suçlarda Şahsi olup, Bu şaibeli konular hakkında ilgili Resmi merciilerin görevlerini yerine getirilmesi gerekmektedir.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Barut (1 gün önce)
    Adama helal olsun yapmış etmiş emek vermiş onu yapmakta marifet.hesabi bu dünyada olacagini sanmıyorum o bir tarafta ne yaparlar biliyorum ama
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Poyraz (1 gün önce)
    Ah ahh nerde bi çapsız iş bilmez emir altına giren yolsuzluk yapmaya meyilli adam malatyada ya milletvekili ya belediye başkanı oluyor. Yazık şu tipten belediye başkanı olurmuydu sayın erdoğan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Son Laf Vurucu (1 gün önce)
    Oy veren herkesi Allah’a havale ediyor diğer tarafta efil efil estireceğimi bilmelerini istiyorum. Sevgili Malatyalılar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Halil dayı (1 gün önce)
    Ben buadamı sevmem tanımam ben size bir soru sorayım Selahattin Gürkan 5 yıl Belediye başkanlığı yaptı o kadar yolsuzluk dediler şu dediler bu dediler Veli Ağbaba niye Selahattin Gürkan hakkında bir sõz sõylemedi biraz düşünün ben biraz söyleyeyim hani vekilin bir Oteli vardı açılamıyurdu sonra nasıl açıldı hiç sorguladınızmı İnsan Kaçakçılığı Doğu'daki Belediyelerin hepsinde var yüreğiniz yetiyorsa bunu sorgulayın
    %57
    %43
    Yanıtla
  • malatyalı candan dost (1 gün önce)
    böyle saçmalık olmaz alt tarafı ilçe belediyesi o kadar borcu neden yaptınız nereye yaptınız. yesilyurtun bir çok mahallesi izbe ve bakımsız bostanları ise zebil olmuş durumdadır. ben hakkımı sonsuza kadar haram edecegim. böyle bir saçmalık olabilir mi ? belediyeler neden şirket açıyor ? belediyelerin tek işi şehri yönetmek. belediye esnafa rakip olamaz belediye vatandaş üzerinden para kazanmaz. gereksiz harcama yapmaz yatırımlar ise devlet ödenekleriyle olur borçlanıp yapılan bir iş yatırım sayılmaz asla hizmet sayılmaz külfettir. 2 bina diktiler milyarlarca borç acıklanmaz binaların hepsi agır hasarlı ya rab medet kıl..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kısas şart (1 gün önce)
    Herkim milletin yetimin hakkını yiyorsa zehir zıkkım olsun burnundan fitil olsun gelsin iki cihanda da gün yüzü görmesin
    %90
    %10
    Yanıtla
  • İnanmıyorum (1 gün önce)
    Yalan söylüyorlar. AKP'li yapmaz öyle şey. Chpkk nın işidir o.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Sen inan ma bir litre mazot 47 lira
    %94
    %6
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    daha dün yeşilyurt meclisinde başakana 30 milyon borçlanma yetkisi verildi.belediyeler aslı işleri dışında her işi yaparak arpalık olmuştur.eleman alımından ,elemana iş kazandırmaya kadar bir sürü iştirak var.bunların acilen satılıp belediyelerin küçülmesi lazım.5 yıl sonrada bu borcun 10 katını göreceğiz.değişen birşey yok ,eşşek bir çamura iki defa basmaz..belediyeler ise 3 de basar 5 de basar.kimin parası babalarının mı? borç kimin umurunda akp hükümetleri borç edinmeyi bir başarı görerek hareket ediyorlar.bu böyle gider....işinize bakın.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • BASRİ GÖNÜLTAŞ (1 gün önce)
    DEVLETİMİN KIYMETLİ Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Adalet Bakanı ve Sayın Başsavcılarım, Beytül mal adına Sizleri göreve ve hesap sormaya davet ediyorum. AHİRET HESABI ÇETİNDİR
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sayın Gönültaş, sayın Cumhurbaşkanı aldığı yetkiyle ekonomiyi katlettikten, bilimsel olmayan onlarca keyfi uygulamaları sonrası yaşanan depremlerin ardından kahrolan bölgeye, şimdide deprem bölgesini rant bölgesine çevirmek için kentsel dönüşüm yasasını da kevgire çevirerek asrın felaketini asrın rantına sebep oldular.diyeceksiniz ki doğru değil.ancak yapılanlar ortada.kentsel dönüşüm yasasıyla öyle oynadılar ki kentsel dönüşüm için en büyük gerekçe olan riskli yapıların varlığı olmazsa olmaz gerekçesine di yok sayarak keyiflerince istedikleri bakir arsaları rezerv alan dayatmasıyla musallat olmak için gözlerini kararttılar.şimdi Sayın Reisi Cumhurun durdurak bilmeden bozduğu tahrip ettiği katlettiği haklar için kime müracaat edelim.mülkümüze üç kuruş verip yapacakları 85m2 için milyonlarca lira talep edecek olanlar hem çalıp hem oynuyorlar.şayet rant değil diyorsanız o halde,bizzat bakanlıkta yetkilinin ifadesiyle çok sayıda itiraz başvurusu olduğunu belirtmekte, rezerv alan zorbalığını kaldırıp isteğe bağlı olarak uygulanması sağlanmazsa asrın felaketi asrın rantına dönüştürdüklerini kim inkar edebilir.ölür kalırız ama maalesef bu zalimce işlerin ülkeye daha büyük belalara sebebiyet vereceğini acıda olsa göreceğiz.çünkü sayısız yolsuzluklar yerel seçimler sonrası zaten ifşa oldu ama hesap soran yok işte şu an zorbaca yapılan rant işlerinin de bırakın hesabını sormayı bizzat Reisi Cumhurun kentsel dönüşüm oyunlarıyla zulme maruz bırakanın bizzat kendi olduğu ortada.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • BATAK (1 gün önce)
    Batırmış gitmiş de hesabı mı sorulacak? Götürdükleri yaptıkları yanlarına kar kalmayacak mı? Usulsüzlüklerin üzeri örtülmeyecek mi? Dürüst ve samimi bir yeni yönetim KENDİSİNDEN DE OLSA milletin parasının her kuruşunun hesabını sorar, aksi halde usülsüzlüklere ve yolsuzluklara ortak olmuş olur. Bakalım hangisi olacak?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yusuf (2 gün önce)
    Bu dünyada siyasetçi olmak varmış sürün sefanizi
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Hasan (2 gün önce)
    senin ve o etrafindaki yalakalarin yatacak yeriniz varmi mehmet cinar??? allah sana yedirmesin insallah o memur yaptigin esinin maasina muhtaç kalacaksin bir gun.sen bu kadar borc karsiliginda malatyaya yesilyurta ne hizmet yaptin? hacı uğur polat in yaptığı hizmetler den başka 6 sene bir icraatı yok! belediye hizmet binası yarım bıraktın yaptığın binada sanki gavur malı gibi yapilmis her tarafı dökülüyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • reis (2 gün önce)
    hemşerisi bırakmıştır sıkıntı yok.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yusuf (2 gün önce)
    Sıfata bak hizaya gel
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Özcan (2 gün önce)
    Malatya da kim biyerlere gelse batırıp gitti zaten gevrek gibi bu da sıyrılıp çıkar işin içinden..
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Malatya (2 gün önce)
    Hesap veren hiç çıkmıyor onu anladık da hesap soranda çıkmıyor onun için de bu sistemde para kalmaz emekli maaş artışı bekleye dursun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ali (2 gün önce)
    Selahattin Gürkan 17 milyar borç bir sürü usulsüz işlem yaptı da ne oldu? Üç gün konuştuk unutuldu gitti. Bunca usulsüzlüğe rağmen hiç bir işlem yapılmadı. Bir dava bile açılmadı. Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor. Rahat olun bunu da üç gün konuşur unuturuz!
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Cero (2 gün önce)
    Adam Yeşilyurt'u neredeyse 1.5 milyar çarpmış geçmiş ama hala hakkında ciddi bir yargılama yok. Nasıl bir adeletse. Herşeyi anladıkta eski para ile değeri vermeniz çok komik olmuş. Eski para mı kaldı artık kardeşim. Sokakta insanlar da aynı şekilde bir şeyi abartmak için sıfırlarının sayısını dahi bilmedikleri katrilyon ve trilyonlardan bahsediyorlar. Değeri hemen hemen hiç olamayan 1 TL ye 1000 Tl diyorlar. Bence şu eski para sözünü bırakın artık ya.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • İsmail (2 gün önce)
    İlhan geçit zarfla meclis üyesine belediyenin borcunu yazılı ifade etmiş. Bu zihniyet aşiret zihniyetidir. Kendisi mensubiyetini Yeşilyurt halkı ile değil, kabilesine karşı sınırlayan akıl! Bunu gizlemenin siyasi faturasını kendinin ödeyeceğini bilmez mi? Adam enkazı bırakmış gitmiş işinde gücünde! Meclisin tamamının ve Yeşilyurtluların bilmesi gerekeni karnından söylemenin tek izahı,aşiret olarak karar alınmış gibi. Önce adalet, önce millet, önce Yeşilyurt.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Atakan (2 gün önce)
    basiretsiz vizyonsuz birilerinin adamı olarak gelen belediye başkanın memleketimize verdiği maddi zarar ortada şehrimizi de ne hale getirdikleri ortada imar yolsuzluğu kendi adamları ceplerini doldurmaları Yaradanın huzurunda ahirette hesabını versinler....
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Oktay (2 gün önce)
    Aaaa gerxektenmi ?:)) ne komik memleket olduk. Atı alan uskudari geçti. Hele bı inceleyin. Elektronik malzemeleri kimden alınmış aldıkları adam sistemi kuramamis. Ve 3 katına alınmış. Şimdi neden sasiriyorsunuz. Öyle böyle paralar gitmedi.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ramazan (2 gün önce)
    Yeşilyurt isgem müdür olan bir arkadaşımız düne kadar cuma namazı na gitmezdi. Vahabi mantigiyla.Girmis calismis ve batirmislar sirketi. Bir bakin bakalım bu arkadaslar liyakatlami müdür olmuş. Yoksa onları bu makamlara getirenlerde mi aynı mantiktalar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 gün önce)
    İSGEM de çalışan, yeni alinanlarin kendisi, babası, dedesi nereliymis bir de onunla açıklasınlar. Full Adıyamanlı olur mu yaaaa. Nerdeyse tamamı liyakatsiz, iş bilmezler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 gün önce)
    Çınar’ı sevmem ama “adının karıştığı yolsuzluk …” demişsiniz . Pes doğrusu…
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Gri Pasaportlarda haberin varmi? G Daha lafa hacet varmi
    %90
    %10
    Yanıtla
  • adem (2 gün önce)
    çınarın batırdığını dünya alem biliyor.... hocayı da göreceğiz... ali babanın çiftliği misali ne kadar kısım akraba varsa doldurun işkur gibi çalıştırın .... sonrada böyle olmuş diye reklam yapın...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (2 gün önce)
    İyiki CHP var hesap soruyor yoksa borçların üzeri kapanacaktı 5 ayda zorla hesap çıkartıldı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahh ah (2 gün önce)
    Ahhh ahh ne diyeyim Malatya tepkimizi ortaya koyamadik bknz. Adıyaman...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • O zaman ya din elden gitseydi? Ezanlar yasaklansaydi? Bayrak inseydi?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Tr44 (2 gün önce)
    Bir degil beş katrilyon borç bıraksaydım diyordur kendine kuzuyodur neden daha fazla çalmadım diye hesap soran yok kim neyapsalar yanına kalıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ertugrul (2 gün önce)
    Ülkeye bakar mısınız? Gerçekten denetleyecek hesap soracak kurum bırakmadılar. İddaa edilen gerçekte daha fazlasi.... 3. Dünya ülkeleri gibi olduk. Türkiye Yuzyili diye bize yutturmaya ve normallestirmeye çalıştıkları şeylerin farkindayim. Okuyorum, araştırıyorum , düşünüyorum. Çok araştırmayan ve düşünmeyen millet olduğumuz için ülkenin ekonomisi batık, ülkesinde 12 milyon mülteci var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ertuğrul (2 gün önce)
    Tam tersi olsa bir Malatyalı Almanya da hristiyan olsa haber değeri taşır miydi? Bizim halk aynı hosgoru de bulunur muydu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malaryam (2 gün önce)
    Olsun müslüman! Bir arkadaşımız. Akp nin vardır bir bildiği arkadaşlar hemen elestirmeyelim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (2 gün önce)
    Akparti sorunlu belediyelere kayyum atarken kendi belediyelerine neden hukuk önünde hesap sormaz yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ezan (2 gün önce)
    Ezanı susturmak bayrağı infirmeye mi çalışıyorsunuzvce ha pe zihniyetliler jç yargılanan akp li gördünüz mü bizim bütün amacıöız ezanı systurmamak bayrağı indirmemek
    %91
    %9
    Yanıtla