SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Gerçek Düşüncelerini Ortaya Koyamıyorlar"

0
Güncellendi - 2020-05-16 02:58:23
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, “Oyuncu grubu veya teknik heyet grubu biz temas oyunu oynuyoruz, her şeyimizde bir temas var. Temasın bu kadar yoğun olduğu bir şeyde hastalığın, dalganın yayılma durumu var. Şuanda negatif çıktı ama ilerleyen safhada ne olacağını bilmiyorsunuz. 14 günlük bir kuluçka dönemi var, şuanda negatif çıkabilirsiniz, 3 gün sonra pozitif çıkabilirsiniz. Dolayısıyla temastan da uzak bir antrenman olmaz” dedi.

Karaman, kulüplerin kononavirüs salgını öncesi ekonomik sıkıntı içerisinde olduklarını, korona sonrası tamamen bittiklerini söyledi. Tecrübeli teknik adam, “Koronavirüs Türkiye’deki futbol ekonomisini direkt batırmadı. Kulüplerimiz geçmişten kalan ekonomik çıkmaza girdiklerini, devletin yardımlarını gördük. Eğer devlet yardım etmeseydi kulüpler bugüne gelmezdi. Tüm kulüpler bankadan kredi alıp borçlarını ödemeye çalıştılar. Bizim zaten futbol ekonomimizin geçmişte bir kere doğru, sağlıklı olmadığını görüyoruz. Avrupa’da böyle değil. Avrupa’daki kulüpler sağlıklı. Korona olduktan sonra ekonomik sarsıntı geçirdiler. Biz ekonomik dipteydik, korona geldi tamamen bittik. Kulüplerin birçoğunda oyuncular para bekliyor, kulüplerin borçları var, belki UEFA’ya borcu olanlar var. Bir çıkmaz içerisine giriyorlar. Bunu tamamen koronaya bağlamak doğru değil. Fırsatı da bildik, ‘korona geldi, biz böyle olduk’ hayır, daha önce futbol ekonomimiz dip yapmıştı” diye konuştu.

“Benim kanaatim biraz daha geç başlamak” diyen Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İşin hem ekonomik hem sosyal hem de psikolojik tarafı var. 50 gündür hiçbir şey yapmayan profesyonel bir sporcu gurubuyla karşı karşıyayız. Kulüpler, yayıncı kuruluştan para istiyor. Benim anlamadığım bir şey var. Yayıncı kuruluşa şunu söylemek istiyorum; ben aylık parasını ödüyorum, birçok insan ödüyor. Normalde yayıncı kuruluşun kulüplere parayı ödemesi lazım. Bence iptal edenlerin sayısı çok az. Biz tam parayı öderken, yayıncı kuruluş neden kulüplere parayı ödemiyor maç oynanmıyor diye? Bizden her ay para kesiliyor. Yayıncı kuruluş, ‘Maçı oynayın paranızı alın’ diyor. İnsanlar maç seyretmiyor ama siz parayı kesiyorsunuz. Bunda da bir çelişki var. Kulüpler para alamıyor. Kulüpler para alamayınca ne oluyor, Türkiye Futbol Federasyonu’nu sıkıştırıyor. Şuanda TFF yöneticisi olmak o kadar zor ki hangi kararı alırsanız alın; iptal etseniz eleştirileceksiniz, oynatsanız yine eleştirileceksiniz. Benim kanaatim biraz daha geç başlamak. Oynayalım ama birkaç hafta daha geç başlayalım diyorum. Belki bir kesim daha var, ‘hiç oynamayalım’ diyor. Bir kesim daha var, ‘oynayalım’ diyor. Ama bunların hepsinin içerisinde bir kulübü koruyan; şampiyonluğa oynayan kulüplerin düşüncesi farklı, küme düşmemek için oynayan takımların düşüncesi farklı, orta sırada oynayan takımların düşüncesi farklı… Veya bundan önce farklı düşünce ortaya koyanlar, bugün ‘oynayalım’ diyor. İşin gerçeği; takımlar özellikle büyük takımlar aslında her takım için geçerli taraftar grubundan çekiniyorlar. Niye çekiniyorlar? Gerçek düşüncelerini ortaya koyamıyorlar. Taraftar, ‘bu sene şampiyon olacaksın’ diyor.”

Karaman, futbolun temas oyunu olduğuna dikkat çekerek, “Oyuncu grubu veya teknik heyet grubu biz temas oyunu oynuyoruz, her şeyimizde bir temas var. Temasın bu kadar yoğun olduğu bir şeyde hastalığın, dalganın yayılma durumu var. Şuanda negatif çıktı ama ilerleyen safhada ne olacağını bilmiyorsunuz. 14 günlük bir kuluçka dönemi var, şuanda negatif çıkabilirsiniz, 3 gün sonra pozitif çıkabilirsiniz. Dolayısıyla temastan da uzak bir antrenman olmaz. Futbolda en büyük sıkıntılardan biri antrenmanı yüzde yüz yapabilmek. Antrenman yüzde yüz yapabildikten sonra sorunumuz yok ama kurallara göre antrenman yaptığında bir takımı iyi antrene edip etmediğin soru işareti… Bizim amacımız problem oluşturmak değil, problemi çözebilmek” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • seyfettin atay (4 yıl önce)
    Türkiye liğlerinde her hangi bir futbolcuda bu hastalık çıkarsa hem futbolcu hem kulüpler TFF federasyonu yönetim kurulu üyelerine maddi ve manevi tazminat dava açmaları lazım. Çünkü sağlık bakanlığı resmi olarak müsade vermemiştir. Bu kararı alanlar para için herkesin öünde tala atanlardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (4 yıl önce)
    Hikmet hocam Bugün Almanya'da ligler başladı bunun üzerine Nihat cesaretlendi. Bu yüzden Türkiye'de de başlayabilir. Takım iki ay konsantre olup 4 maçı alsa zaten ligde kalıyoruz. Sivas Beşiktaş fener ve rize maçları zor bu dört maçtan toplam 4 puan alsak, zaten Kasımpaşa Göztepe Gençlerbirliği ve antebi yensek 10.bitiririz bizim şuanda alttakilerle işimiz yok biz galip gelelim onlar düşünsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (4 yıl önce)
    Hikmet Karaman hocam, başta siz başta olmak üzere teknik ekibiniz, sporcu arkadaşlarımız, Malatya halkı ve siyasi çevreleri şiddetli bir biçimde liglerin oynanmasını ve tamamlanmasını istemelidir. NEDEN Mİ: Çünkü bir kumpas hazırlanıyor. Adınada İlk dört, son dört playofu deniyor. Önce dillendirip, sonra uygulamaya almak isteyecekler. İşte o zaman, Yandım Allah, keten helva olur. Kolay maçları kalmış bir Malatya sporu son dördün siz isterse son beş deyin, Playofunda birinci olacağını düşünemiyorum. Bu uygulama Tam bir cadı kazanı olur ki çıkan bile siz anlayın işte... Onun için Malatya halkı ve ileri gelenleri bağıra bağıra fikstürün her maçın kendi şehrinde oynan ası gerektiğini yüksek sesle haykırarak söylemelidir. Kalan 8 maçın, sekizincisi yani son maç olan kendi evimizdeki Gaziantantep maçı ile ilk yine kalan 8 maçın birincisi, olan yine Malatya da oynanacak Kasımpaşa maçlarından kesin alınacak 6 puan artı 25= 31 puanlı avantajlı, moralli, cesur, korkmayan, kümede kalacağına inanan bir akılla düşünelim... Ve liglerin - maçların kendi şehrinde kendi sıra düzenin de oynatılması gerektiğini hem haykırarak söyleyelim hem de kabul ettirelim. Bu arada iş bilmez ve akıl yürütmez Malatyaspor başkanı da bilsin ki yapacağı bir basın toplantısı ile maçları oynamak istediklerini tüm Türkiye ye ve futbol camiasına deklare ederse: Beinsporttan alacağının peşinden koşan Futbol federasyonu başkanı Nihat ÖZDEMİR'i ziyadesi ile sevindirecek Malatyamızın Futbol Federasyonu ile olan gizli kavgasında son bulacaktır... Lütfen biraz olsun düşünelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bora Barut (4 yıl önce)
    Nihat Ozdemir bazi kesimleri sampiyon yapacagim diye milletin sağlığı ile oynamayı goze aliyor. Futbol camiasinda goruen vaka sayilari artacaktir. Vebali N. Ozdemir in uzerindedir. Bilim Kurulu geregini yapmalidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    Hikmet hocam gerçeği söyle 1 futbolcu nun ödemesini alamadığından sözleşmesini fesh ettiğini birininde kulübü fifa ya şikayet ettiğini şuan kulübün dingo nun çiftliği olduğunu söyle canımızı ye bahaneleri anlatma onları bilmeyen yokk
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen neler biliyorsun.Ya kulüp içinde casusunuz var yada federasyon veya UEFA da adamın var.Hayret!!
    0
    0
    Yanıtla