SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gerektiğinde Canımızı Vermekten Çekinmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2018-04-11 03:26:23
A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatı'nın 173'üncü kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle Malatya’da Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen programla şehit polisler anıldı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtının önünde düzenlendi.

Çelenk sunumu, Saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal tarafından anıt özel defterine şu ifadeler yazıldı;

“21. Yüzyılda halkımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması, suçların önlenmesi ve suçluların adalete teslim edilmesi için olağanüstü bir gayret sarf eden, gerektiğinde canını feda eden ve her türlü tehlikeye karşı çekinmeden görev yapan bizler, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında, üzerimize düşen tüm sorumluluklarımızı güler yüzlü, objektif, dürüst ve özverili görev anlayışıyla yerine getirerek halkımızın sevgi, güven ve desteğini almaktayız. Bu destek görevlerimizin yerine getirilmesinde bizlere güç ve moral vermektedir. Kurulduğu günden bu yana, daima devletimizin ve milletimizin emrinde olmanın haklı gururunu yaşayan teşkilatımız, devlete, kanunlara, insan hak ve hürriyetlerine daima sahip çıkmış, toplumun her gün gelişen ve değişen taleplerine ayak uydurarak, görevini başarı ile yerine getirmiş ve getirmeye devam edecektir. Aziz Atam; Devletimizin ve Milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında, hayatlarını feda etmekten kaçınmamış aziz şehitlerimizden ve kahraman gazilerimizden aldığımız bu kutsal görevi bundan sonra da aynı inanç ve özveriyle sürdüreceğimizden şüpheniz olmasın. Bu vesileyle Türk Polis Teşkilatımızın 173. Kuruluş Yıldönümünü kutladığımız bu günde, Afrin’de yürütülen “Zeytin Dalı Harekatını” zaferle sonuçlandıran şanlı ordumuz gibi ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkabilecek her türlü terör ve suç örgütlerine karşı bizlerde kanımızın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğimize söz veriyor, bu vatan uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Türk Polis Teşkilatının birer ferdi olarak manevi huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz.”

Daha sonra Şehir Mezarlığı'ndaki Şehitlik'te gerçekleştirilen programa, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Nalçacı, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen,  İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Recep Bentli, Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk, polisler ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak mezarlıkta bulunan anıta çelenk sunumu yapıldı.

Daha sonra İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal anıt şeref defterini imzaladı. Burada konuşan Urhal, “Sizler, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, halkımızın güven ve huzuru için gözünü kırpmadan canlarınızı feda ederek maddi ve manevi değerlerimizin en yükseğine ulaştınız. Bugün, Türk Polis Teşkilatının 173. yıldönümünde uğruna hayatınızı feda ettiğiniz vatanımızın her köşesinde milletçe sizlere karşı bitmeyecek minnet ve şükran duyguları ile sizlerin manevi huzurunuzdayız. Dünya var oldukça sizlere minnet ve şükran borcumuzu ödemek için şehit düştüğünüz bu vatan topraklarının her karışında nöbet tutmaya devam edeceğiz. Siz aziz şehitlerimizden aldığımız emaneti gelecek nesillere eksiksiz olarak teslim etmek için gerektiğinde bizler de canımızı vermekten çekinmeyeceğiz. Vatan topraklarını, yıllardır bir arada yaşamış ve yaşama kararlılığında olan milletimizin birlik ve beraberliğini modern, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni, sizlerden aldığımız güç, inanç ve özveriyle, sonsuza kadar koruma ve yaşatma azmi ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlama ve sağlanan bu ortamı devam ettirme görevini, bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş ve bundan sonra da aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecek Türk Polis Teşkilatının 10 Nisan Polis Gününü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzerine devletimizin ve milletimizin varlığı ve bütünlüğü için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, halen görevi başında olan meslektaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.

Urhal’ın konuşmasının ardından şehit polislerin mezarlarına gül bırakıldı.

Bu arada, Malatya'da Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla polis teşkilatı mensupları, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ı  ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ali (6 yıl önce)
    malatya demek polis demektir.kıymetli meslektaşlarımın gününü tebrik eder şehitlerimize Allah tan rahmet dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖzMalatyasporlu (6 yıl önce)
    7 gün 24 saat zor şartlarda görev yapan tüm Emniyet mensuplarımıza Allah tan yardım diler Türk Polis Teşkilatımızın 173.yılı kutlu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali biloo (6 yıl önce)
    Allah yar ve yardimcilari olsun polislerimizin
    0
    0
    Yanıtla