SON DAKİKA
SON DEPREMLER

GES'te Enerji Üretimine Başlandı

0
Güncellendi - 2018-09-11 04:34:15
GES'te Enerji Üretimine Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mezarlığı yanında 60 bin metrekarelik alan üzerine kurduğu GES Santrali’nde enerji üretimine başladı.

Bir yılda 3 megawat enerji üretecek GES Santrali yaklaşık olarak 5 bin konutun aydınlatma ihtiyacını karşılayacak. Santral, Büyükşehir Belediyesinin kasasına yıllık 3 milyon TL katkı sağlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat enerji üretimine başlayan GES Santralinde incelemelerde bulunup, Büyükşehir Belediyesinin enerji projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Geziye bazı Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve çalışanlarıda katıldı.

Büyükşehir GES hayırlı olsun

Malatya’nın bütün dinamikleriyle el ele verip birlikte yürüyeceklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, memleketin her metrekaresine emek veren, ter akıtan, yorulan herkese saygı duyduklarını, hep birlikte gece gündüz demeden Malatya’yıdaha ileriye taşıyacaklarını söyledi.

Acil Eylem Planı’nda yer alan 112 projeden 9.yu hizmete açtıklarını belirten Başkan Polat, “Malatya’yı enerji üssü haline getiriyoruz. Kurduğumuz ve kuracağımız enerji tesisleri Büyükşehir Belediyemize önemli miktarda gelirler getirecek. Enerji bakımından dışa bağımlılığı azaltacak. GES Enerji Santralimiz doğu dostu, ürettiği enerjinin tamamı güneşten. Tesisimiz yıllık 3 megawat enerji üretiyor ve 5 bin hanemizin aydınlatma ihtiyacını karşılıyor. Bütçemize, yıllık 3 milyon TL katkı sağlayacak.

“Enerji üretimimizi 18.6 megawata çıkarmış olacağız”

Eski çöp sahamızda, çöpten elektrik üretimi yapıyorduk. Entegre Çevre Projemiz tamamlandığında 12.4 megawat elektriği oradan üreteceğiz. Ayrıca 1 megawat enerji üretecek bir başka GES projemiz var. Temelini attığımız Kuyuönü HES projemiz 2.2 megawat gücünde. Tamamı bittiğinde toplamda 18.6 megawatlık bir enerji üretim merkezi haline geleceğiz. Durmayacağız, çalışacağız, koşacağız, koşturacağız.  Doğa ve çevre dostu enerji teknolojilerini yakından takip ederek dışa bağımlılığı azaltıp, kendi enerjimizi kendimiz üreteceğiz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • emrah (6 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal çevrecilik projesi olarak yeni yapılan tüm Yapıların ve sitelerin çatılarına Güneş paneli kurma zorunluluğu getirin. Ülke olarak güneş deryasında yüzüyoruz. Her ev kendi elektriğini üretsin. Üretip kalkınalım. Boş kaldırım yol projeleriyle uğraşmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir Çolak (6 yıl önce)
    Tesis Malatyamız için güzel bir çalışma. Aynı zamanda örnek bir proje. Emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz. Yalnız Başkanımızdan bir ricamız var: Elektrik üretilen bu tesisin bulunduğu yeni açılan yolumuz karanlık. Aydınlatması henüz yapılmadı. Dakikada 20 - 30 aracın geçtiği bu yol Malatya'nın büyük bir trafik yükünü kaldırıyor. Karanlık olduğu için sık sık kazalar oluyor. geçen gün bir kardeşimiz buradaki bir kazada vefat etti. Gün geçmiyor ki kaza olmasın. Bu yola acilen aydınlatma istiyoruz. Başkanımız Hacı uğur Polat'a güveniyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu yol ve çevresi elektriğe kavuşur.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Bu gibi tesislerin tarıma elverişsiz alanlara kurulması daha faydalı olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 yıl önce)
    sayın başkan kwh olarak söyledi ama metin de hata oldu sanirim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Fatih abiye selamlar. Ama başkan tesis ile ilgili çok yanlış bilgiler aktarmış, yıllık 3 mw olur mu hiç :)
    0
    0
    Yanıtla