SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göçmen Kaçakçıları Malatya'dan Kaçarken Yakalandı

Göçmen Kaçakçıları Malatya'dan Kaçarken Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da gece yarısı mahalle arasında gece bekçilerini görünce kaçan ve kovalamaca sonucu yakalanan 12 kaçak Afgan göçmeni getiren 6 şüpheli, Elazığ'a kaçarken bir araç içerisinde gözaltına alındı.

Olay, Şehitfevzi Mahallesinde Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece 01.00 sıralarında yaşandı. Mahalle arasında gece bekçilerini görünce kaçan şüphelilerin olduğu bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi gönderildi. Yapılan kontrollerde bölgedeki şahısların Afganistan uyruklu kaçak göçmen oldukları belirlendi. Kovalamaca sırasında kaçak göçmenleri getiren 2 araç da mahallede terkedildi.

Polis ekiplerince bölgede gece boyunca yapılan arama ve kontroller sonucunda toplam 12 Afganistan uyruklu kaçak yakalanarak gözaltına alındı.

Terk edilen 2 araç ile ilgili yapılan inceleme ve detaylı araştırma sonucunda, araçla ilgili kişilerin  göçmen kaçakçılığında kayıtları bulunduğu belirlendi.  

Göçmen kaçakçılarının ticari taksi ile kaçma şüphesi üzerine ekipleri tüm ticari taksilerin şehir merkezinde ve şehir çıkışlarında durdurulup içindeki kişilerin kontrol edilmesi talimatı verildi.

Yürütülen çalışmalar sonucunda 12 Afgan kaçak göçmeni Malatya’ya getirdiği belirlenen 6 şüpheli Malatya’dan Elazığ’a kaçarken, Elazığ Hankendi Jandarma Kontrol noktasında yakalanarak gözaltına alındılar. 

6 şüpheli, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube ekipleri tarafından gözaltına alınarak haklarında soruşturma başlatıldı.

12 Afgan göçmen kaçak ise yapılan işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne ait Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

malatyahaber.com- Bülten

VİDEO: Malatya'da yakalanan kaçak Afgan göçmenler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ATABEY (1 yıl önce)
    Ya arkadaş hani sınırlarımız süper korunuyordu.Kuş uçmuyor deniyor.Ama adamlar nereden girdilerse artık Malatya'ya kadar gelmişler.Ne güzel Türkiye yol geçen hanı Maşallah Allah bu milletin yardımcısı olsun.Bindik bir alemete gidiyoz ..........???
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sınır kaldı mı acaba? Sınır olsa bu kadar adam elini kolunu sallayarak geçer mi?
    %86
    %14
    Yanıtla