SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Göle Dalan Otobüsün Şoförünün İddiası!.

Göle Dalan Otobüsün Şoförünün İddiası!.
A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Baraj Gölü feribot iskelesinde halk otobüsünün şoförünün kontrolü kaybetmesi sonucu göle dalması ile ilgili olarak otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı. Şoför, eşyaları ağır olan yaşlı bir kadını ricası üzerine iskele alanına girdiğini, ancak bu esnada direksiyonun kitlendiğini ve gaz pedalının takılı kaldığını bu nedenle kazanın meydana geldiğini söyledi.

Kaza, Battalgazi ile Elazığ'ın Baskil ilçesi arasında Karakaya Baraj Gölü üzerinde çalışan feribotun yanaştığı Battalgazi- Atabey İskelesi’nde meydana gelmişti. Malatya ile Baskil arasında yolcu ve yük taşıyan feribotların çalıştığı Atabey İskelesi güzergahında çalışan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde, özel işletmeciye ait olarak çalışan  Mustafa Şahin (üstteki fotoğrafın sol üst köşesindeki karede) yönetimindeki 44 H 0020 plakalı halk otobüsü, kontrolden çıkması sonucunda baraj gölüne dalmıştı.Talihsiz olayda otobüste bulunan şoför ile 6 yolcu, iskeleye yanaşmış olan feribottakiler ve çevreden olayı görerek koşanların yardımı ile kurtarılmıştı.

3 kişinin hafif yaralarla atlattığı olay sonrasında Battalgazi İlçe Jandarma Komutanlığında ifadesi alınan halk otobüsü şoförü Mustafa Şahin’in, “Otobüsün yolcu indirme-bindirme durağının iskelenin girişinde olduğunu, ancak yolcular arasında bulunan yaşlı bir kadının ‘Eşyalarım ağır, feribot hareket edecek, diğer yolcularda müsaade ederse bizi feribotun yanına bırakabilirmisiniz?’  ricası üzerine, iskele alanına girdiğini, ancak bu esnada direksiyonun  kitlendiği ve gaz pedalının takılı kalması nedeniyle otobüsün kontrolünden çıktığını” belirttiği öğrenildi.

İfadesinde 44 H 0020 plakalı özel halk otobüsüyle Kadıçayırı-İskele seferini yaptığını anlatan Şahin, normal şartlarda yolcuları Kadıçayırı büfesi önünde indirdiğini, ancak o gün kadın yolculardan birinin "feribot kalkmak üzere beni aşağıya bırakır mısın" demesi üzerine feribot iskelesine gittiğini belirtti.

Şahin, ifadesinde şunları kaydetti:

"Feribota doğru indim, duracağım esnada aracın gaz pedalı takılı kaldı. Araç kontrolümden çıktı, baraja düştü. O esnada araçta yaklaşık 6-7 yolcu vardı. Otobüs feribota çarparak suyun içerisinde durdu. Yolcular otobüsün camını kırdı, feribot çalışanları can yeleği attılar, beni ve tüm yolcuları otobüsten çıkardılar. Otobüsten en son ben çıktım, sağlık durumum iyi olduğu için hastaneye gitmedim. Hakimiyetim dışında oldu."

Şoförün serbest bırakıldığı, kaza sırasında otobüse su dolması nedeniyle soğuktan etkilendikleri için hastaneye kaldırılan 3 kişinin taburcu edildikleri öğrenildi.

Halk otobüsünün Karakaya Baraj Göleti'ne, iskelenin yakınındaki durakta durması gerekirken, iskele alanına girmesi, garip manevraların ardından göle dalması ile otobüste yaşananlar, yolcuların paniği dış güvenlik ve otobüs iç kameralarınca kaydedilmişti.

Bu arada, gölden çıkarılan otobüste teknik incelemeler yapılacağı bildirildi.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • mlx (1 yıl önce)
    Direksiyon nasıl kilitleniyor.2 tur attıktan sonra direksiyon düzeliyor ve baraja doğru gidiyor.ha gaz takılı kalmış olabilir.oda şöförün panikleme sinden dolayı olay meydana geliyor.basarsın debriyaja istediği kadar takılı kalsın motor bağırır..stop edersin..baraja uçmadan iyidir...
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Eyüp (1 yıl önce)
    Feribotun olduğu yer mezbelelik halde toz toprak ne bir yol yapmışlar ne bekleme yeri bu kadar da düzensizlik olmaz ki acilen gereken ne ise yapılmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Direksiyon kitleniyor ama ne hikmetse otobüsü istediğin yere çeviriyorsun!30 yıllık şöförum böyle bir yorumu ilk kez duyuyorum.Neyse geçmiş olsun.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Maalesef ileriye dönük planlama yapmıyoruz keşke karakayadan geçen trenyolu köprüsünün üstüne taşıtların geçeceği bir köprüde yapılsaydı,aynı durum beylerderesi içinde geçerli oradaki Viyadüğe demiryolu geçişi ilave edilse trenler ve ileride raylı sistem araçları geçse olmazmiydi olurdu ama günlük düşünen ileriye dönük plan yapmayan yerlerde olamaz zaten olmadida.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yalnız Karakaya üzerindeki tren yolu köprüsünün üzerine yapılmak istenen karayolu için köprüyü yapan Japon firma ( yükü kaldıramaz raporu nedeniyle) onay vermemişti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Taşıtın incelenmesi sonucunda bu olay çözülür, görüldüğü kadar araçla ilgili bir sorundan kaynaklanmış gibi gözüküyor can kaybının olmaması sevindirici geçmiş olsun Allah kazadan beladan korusun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğa (1 yıl önce)
    cinsi ne bu yavruların acaba bilen yazabilir mi? Kısa kuyruk olması engereğe benziyor
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Klavye e tipi ehliyet sahibi abilerimiz olayı çözmüşler.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Zamanında bakımı muayenesi yapılan bir araç bu tür arızaları vermemeli. Ancak haydi gaz takıldı, haydi direksiyon kilitlendi, haydi şanzıman kilitlendi. Elinin altında el (imdat) freni diye bir şey var ve yavaş yavaş çekerek güvenli bir şekilde aracı durdurabilirsin. Bunu bilmeyen otobüs şoförlüğü yapmasın. O araç 30-40 kişi olabilir ve derin yere gidebilir, hepsi boğulabilirdi.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yorumuma olumsuz oy verenler; bilmediğim konuda yorum yapmam. 14 Yıl Türkiye nin en büyük otobüs üretimi yapılan firmasının arge sinde fren sistemi tasarımı yapan bir Malatya lı olarak yazdım. İnsan hayatı herşeyden önemli olup, asla riske atılmamalıdır. Dünyada devamlı geliştirilen ve güncelllenen araç regülasyonları her zaman insan hayatını en önde tutar. Avrupanın uyguladığı regülasyonlar bakanlıkça belirlenen tarihlerde Türkiye de de yürürlüğe konulur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    tamam gaz pedalı takılı kaldı da. vitesi boşa alınmıyor mu? freni yok mu bu aletin? Niye suya doğru sürüyorsun? Bu soruların cevabını millet merak ediyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Alex (1 yıl önce)
    Direksiyon kitleniyor hem gaz takılıyor !!! ! Debriyaja basaydın (ototmotik değilse) kontağı kapataydın ,el firenini çekseydin. yinede çok büyük geçmiş olsun...
    %78
    %22
    Yanıtla