Soğuk havalarda sıcacık bir çay gibisi yoktur. Hele ki bu çayın içi soğuk algınlığına deva bitkilerle doluysa...
Bir anda bastıran soğuk hava, herkesi şaşkına çevirdi. Sıcak havaya alışmış vücutlarımız için bağışıklığımızı güçlendiren yiyecekleri tüketmeye özen gösterirken, uzmanlar bitki çaylarının da bu süreçte çok faydalı olacağını söyledi.
Bitki çaylarının özellikle üst solunum yollarının, bakteri ve virüslere karşı korunması için tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar, başta ıhlamur olmak üzere, ısırgan, nane, kuşburnu gibi çayların bolca içilmesi gerektiğini söyledi. Ancak, bitkilerin miktarı, yapılışı ve tüketme sıklığı çok önemli. Uzmanlara göre, kaynatılan ya da demlenen bitki çaylarının iki saat içinde tüketilmesi gerekiyor. Uzun süre bekletilen bitki çayları, içeriklerinde bakteri üreterek yarardan çok zarar verebiliyor.
İşte Gribal Enfeksiyona karşı uzmanların önerileri:
KUŞBURNU: Genelde içerdiği özel maddelerden dolayı doğal bir koruyucudur.
SÖĞÜT KABUĞU: Söğüt türlerinin kabuğundan elde edilen bir eksterdir. Soğuk algınlığında yaşanan kırıklığın giderilmesi için faydalıdır.
OKALİPTUS: İyi bir nefes açıcıdır. Solunum yollarını açarak, oksijen alımını arttırır. Sinüslerin rahatlamasına ve solunum spazmlarına yardımcı olur.
MÜRVER: Bağışıklık sistemini uyarıcı etki gösterir ve vücudun direncini artırır.
MELİSA: Uçuğu geçirmede faydalı olan bitki, vücudu gevişetir ve rahat bir uyku uyumanızı sağlar.
ADAÇAYI: Ağız ve boğazda yerleşen enfeksiyon ve iltihapları giderir.
ZENCEFİL: Hastalık yapıcı mikro organizmaları yok eder. Gripten oluşan iltihapları giderir. Vücudu soğuk algınlığına karşı koruyan etkili maddeler içerir. ISIRGAN OTU: Doğal bir kan temizleyicidir. Vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.