SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlla da O Maç Oynanmasın Demedik"

0
Güncellendi - 2020-02-12 22:19:28
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, ertelenen Trabzonspor maçı için, “Sanki biz oynamak istiyoruz gibi bir algı oldu. Biz de oynama tarafı değildik” dedi. Gevrek, Guilherme transferi içinse Trabzonspor camiasına yakınarak, “Maalesef Guilherme transferi ile bu kardeşliği zedeleyecek bir duruma getirdiler. Transferin etik olmadığını bugün yüzlerine de söyledim” diye konuştu.

Kulüpler Birliği toplantısı sonunda Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Deprem nedeniyle ertelenen Trabzonspor maçı hakkında konuşması gerektiğini belirten Gevrek, “Türkiye’de belki de son zamanlarda çok konuşulduk. Ertelenen maç oldu. Federasyona ve Trabzon tarafına maalesef bu işi anlatamadık. Burada bir sıkıntı oldu. Bu konuyu konuşmamak üzere kapatmak istiyorum çünkü gündemi çok işgal etti. Biliyorsunuz deprem oldu hem Malatya’da hem de Elazığ’da bu vesileyle depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Benim de ailem, köyüm orada. En çok etkilenenlerden biri de bizim köydü. Tabii burada maçın oynanıp oynanmaması konuşulunca aslında maçı oynamak istemedik altını çizerek söylemek istiyorum. İlla da o maç oynansın demedik. Ama bu farklı algılandı. Trabzonspor bize gelmek istemiyor dedikleri için aslında ben Trabzon gelmek istemiyor da demedim. Bu konuyu da bugün federasyonumuzda netleştirdik. Böyle bir şey olduğu için biz bu maçı oynamak istemedik ve bu konu maalesef çok konuşuldu. Sanki biz bu durumda maçı oynamak istiyormuşuz gibi bir taraf oldu. Aslında bu iş böyle değildi. Biz bu ertelemenin şeklinin bu şekilde olmamasına karşı çıktık ve bugün de bunun doğru olmadığını federasyon başkanımız ve yöneticilere izah ettik. O anlamda biz bu maçı oynama taraftarı değildik” şeklinde konuştu.

“Guilherme transferi ile kardeşliği zedeleyecek duruma getirdiler”

Transferin son gününde Trabzonspor’a giden Guilherme konusuna da açıklık getiren Gevrek, “Bir diğer konu ise Guilherme konusu. Biz bir aileysek federasyon olarak, Kulüpler Birliği olarak, kulüp başkanları olarak bütün dertlerimizi bu masanın etrafında paylaşmamız lazım, doğru olan budur ki bugün de öyle yaptık. Sahanın içinde birbirimize rakip olabiliriz bu gayet doğal, herkes maçı kazanmak isteyebilir ama asla bunu stadın dışına taşımamamız lazım. Birbirimizle diyaloglarımızın mutlaka olması gerekiyor. Trabzon ile bizim ezelden gelen bir kardeşliğimiz var ve biz bunu korumak için çok büyük mücadeleler verdik. Ama maalesef Guilherme transferi ile bu kardeşliği zedeleyecek bir duruma getirdiler. Trabzonspor camiası ve taraftarına asla bir şey demiyorum ama yönetim olarak bunun doğru olmadığını bugün yüzlerine de söyledim. Bunun etik olmadığını, bunun yanlış bir şey olduğunu izah ettim. Guilherme transferinde 1 gün kala böyle bir girişimin yapılmasını doğru bulmadığımızı söyledik. Kaldı ki 40 bin Euro’yu yatırarak oyuncu alabiliyoruz deniliyordu. Türkiye’de gördü ki bu parayı yatırarak gidemiyormuş. 40 bin Euro’yu yatırıp da bu oyuncuyu alamadılar, bunun altını çizerek söylüyorum. Çünkü Malatyaspor taraftarı bizi bekliyor bu konuda, cevap bekliyor. Bunun karşılığında bedel alarak, hatırı sayılan insanlar araya girince Trabzon ile olan kardeşliğimizi zedelememek adına bu transfere müsaade ettik. Yoksa bu transfer 40 bin Euro'ya bitmedi, yaklaşık olarak 500 bin Euro’ya bitti. Bunu da bütün Malatyaspor taraftarının bilmesinde fayda var. Trabzon taraftarları ile böyle bir husumet içinde olmak istemiyoruz ama yönetimsel olarak bana göre ve Trabzonluların da kabul etmeyeceği bir konu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz ilk 8”

Hedeflerinin ligde ilk 8 olduğunun altını çizen Başkan Gevrek, “İkinci yarıya başladık, iyi gitmiyoruz. Bir gidişat var, belki de göründüğü gibi kötü bir gidişat var. Ama bu kötü olacak anlamına da gelmiyor. 6 yıldır buradayız, bu zamana kadar krizler yaşadık ve Malatyaspor camiasının da şunu bilmesinde fayda var diye düşünüyorum; biz 6 senedir Allah’a çok şükür ki çıtayı yükselterek gidiyoruz. Belki son haftalarda maç kazanamıyoruz, kötü bir gidişat var diye görünüyor ama bu takım kaliteli bir takım. Biz bir olursak Allah’ın izniyle çok rahat bir şekilde çıkararak ligi hedeflediğimiz yerlerde bitiririz. Daha önce de söylemiştik; hedefimiz ilk 8” dedi.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Neco (4 yıl önce)
    Anlasilan Malatya haber i de adil gevrek almıs artik muhalif yorumlae yayinlanmiyor yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Takımın borcu ulu orta açıklanmazmış. Ne bu devlet sırrı mı? FB, GS, BJK, TS anonom şirket ve hisseleri borsa İstanbul'da işlem görmekte. Yani bu kulüpler halka açık. Hisselerini hafta içi her gün alıp satabilirsin. Bir tek hisse bile aldığında aslında kulübe ortak olursun. Bu kulüpler, hisseleri halka açık olan her şirket gibi her 3 ayda bir bilançolarını kısa adı KAP olan kamuoyu aydınlatma platformuna göndermek zorundadır. Yani kulübün borcu, alacağı, varsa kısa ve uzun vadeli yatırımlarını, en sonunda kulübün kar veya zarar ettiğini belirtir. Bu kulüplerde her şey gayet şeffaf olmak zorundadır. Bizimki gibi kapalı kutu değildir yani. Herhangi bir kişi KAP'a girerek kulübün veya diyelim ki Koç holdingin bütün mali yapısına ulaşabilir. Ayrıca bu üç ayın dışında şirkette (kulüpte) meydana gelen olağan dışı durumlar da açıklanır. Örnek olarak Trabzon Gilherme' yi aldığında KAP'a açıklama gönderir, bu futbolcuyu kimden ve kaça aldığına dair.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN KIZI (4 yıl önce)
    Başkan niye toplantıda hamsispor başkanı ağaoğlu'nu Rezil rüsva etmedin!
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)VAİZİN KIZI isimli kullanıcı yorumuna
    Editör Beyefendi seninde bu saçmalığı yayınlaman yapılan saygısızlık ve terbiyesizliğe ortak olmak demektir farkındasın değilmi..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu vaizinoğlu denen şahsın gercek kimliğini öğrenmek istiyorummm
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Birincisi tkımın borcu yok deniyor. Acaba gerçekten öylemi değil mi bilmiyoruz, çünkü mali konularla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapılmıyor. Borcu yok diyenler bu bilgilerini kaynak vererek izah ederlerse bizi de ikna etmış olurlar. Sırf Gevrek taraftarlığı yapmak için borcu yok demenin bir alemi yok. Ben borcu var ya da yok diyemiyorum, çünkü bu konuda gerçekçi bilgilere sahip değilim. İkincisi, acaba Gevrek Gilherme'nin 40 bin Euro'ya gitmediği açıklamasını niye şimdi yapma gereği duymuş. Öyle ya aradan iki hafta geçmiş. Sakın olaki geçen cuma akşamı oynamamış olan Ankaragücü karşılaşması ve bu sırada yaşanan olaylar etkili olmasın. Ayrıca bir arkadaş yazmış, Gilherme'den 40 bin euronun dışında bir para almamıştır diye. Bahsettiği 400 bilmem kaç bin Euro o futbolcunun takımda kalsaydı alacağı paraydı. Gevrek bu para meselesini bile açıkça çarpıtmaktadır. Futbolcu çekmiş gitmiş, ne yani halen ödeme mi yapacaktın. Üçüncüsü Gevrek Trabzon maçını aslında oynamak istemediklerini söylüyor, ama, söz uçar yazı kalır misali, açın bakın o tarihlerde yaptığı açıklamaları ne dediğini görürsünüz. Tam anlamıyla 180 derecelik bir dönüştür bu. Ayrıca Trabzon taraftarı ve camiasına bir sözü olmadığını söylüyor. E geriye kim kalıyor, kime söylüyorsun bu sözleri o zaman. Yönetime mi? Peki camia dediğin yapının içinde yönetim varmı yok mu anlayamadım bu açıklamadan birşey. Dördüncüsü ve bence en önemlisi takımın kaliteli olduğunu ve ligi ilk sekizde bitireceğiz iddiası. Zaten sorunda bu, kendisi ve kendisine amigoluk yapan az sayıdaki taraftarı dışında buna aklı başında hiç kimsenin inanmaması. Bu nasıl bir kalite ki son 11 maçın sadece birinde, o da 86 dakika hiçbir atak yapmadan tamamen Bifuma'nın şahsi gayretiyle kazanılan 3 puan var. Bu saatten sonra ilk sekiz, on hikayesini bir kenara bırakıp takımı küme düşürme, senden başka hiçbir isteğimiz yok. Başkan olarak geçireceğin son günlerinde taraftara düşme acısı yaşatma yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizib Oğlu (4 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Takımın borcunun olup olmadığı basında falan ulu orta açıklanmaz beyefendi! Bunun bir zamanı ortamı ve usulü vardır! Bunun açıklanacağı tek yerde Kongredir! Diğer yazdıklarına cevap verme gereği bile duymuyorum! O kadar uzun yazacağınıza keşke oturup bunları araştırsaydınız! Böyle içi boş şeylerle komik duruma düşmezdiniz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (4 yıl önce)
    Vaizin oğlumısun nesin seninde ne söylediğin belli değil saf saf konuşup duruyorsun.Azıcık çizgin belli olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAİZİN OĞLU (4 yıl önce)Hakan44 isimli kullanıcı yorumuna
    Evet Vaizoğluyum sen kimlerdensin? Elhamdülillah bizim yolumuzda çizgimizde bellidir! Bizde yan çizmek olmaz bilakis yolunu sapıtıp yan çizenleri yola getirmektir..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Galatasaray ‘dan fark yiyeceğiz. Çok kırılgan, çabuk demoralize olan, çok pozisyon hatası veren ve maç çeviremiyen, atletik dayanıklı oyuncuları olmayan bir takıma sahibiz.Bloklar arasında kopukluklar var, geriye dönüş kötü ve serseri mayın gibi her an ne yapacağı belli olmayan kart görüp takımı eksiltme potansiyeline sahip topçular var.Buna bir de bencil oyun anlayışı eklenince işimiz zor.Allah yardımcımız olsun, şans bizden yana olsun. Yönetim de çok amatör. Kulüp vizyonuna götürecek profesyonel anlayış ve organizasyonel yapı maalesef yok. Kurtlar sofrasında kuzu misali kulüp.Ne yaptıkları ne dedikleri belli değil.Ben öyle demiştimde, demek istemiştimdelerle aslında acziyet emareleri görülüyor.Kimsenin çokta canını sıkmak istemiyorum ama durum fena.Bursanın durumuna düşmek istemiyorsak acil ciddi önlemler almak lazım. Başarılar takımla olsun İnşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Takım kümeye gidiyor sen Trabzon hakkında konuşuyorsun.oynasan ne olacaktı.5 tane yiyecektik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Burada yorum yapan hiç kimseyi tanımam fakat vaizinoğlu rumuzuyla yazan kardeşimiz gayet sağduyulu,üslbuna dikkat eden,kimseyi kırmadan,incitmeden .zan altında bırakmadan kendince yorumlar yapmakta yapılan yorumları beğeniriz yada beğenmeyiz ama o arkadaşı birilerinin adamı vs.ithamlarda bulunup kimsenin hakkına girmeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Adil başkan tamamen saçmalama moduna girmiş vaziyette yazık çok yazık !!! Bir defa ikinci yarı itibarı ile bu takım top oynamıyor her şey ortada alanya maçı ve ankaragücü maçı her şeyi apaçık ortaya koyuyor ilk yarıda ki her şeye rağmen keyif veren takımdan eser yok.! Trabzon maçıda ertelenmese inanın fark olurdu zaten trabzon'un ikinci yarı performansıda bunu kanıtlıyor.! Galatasaray maçıda hüsranla bitecektir,Bir ihtimal rakiplerimizden puan almaya çalışalım ki ankaragücü'ne direk mağlup oldu bu takım nasıl olacaksa o iş ?? Adil gevrek artık boş laf üretmeye başladı bu söylemler bana birini hatırlatıyor o da buranın konusu değil kanımca.Kalan haftalarda allah yardımcımız olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Transferin neyi etik değilmiş Adil bey, siz Guilherme.yi kiraladınız, baktınız ki adam iyi oynuyor, henüz daha yıldızı parlamadan yeni bir anlaşma yaparak satın alacaktınız. Daha sonra da istediğiniz kulübe istediğiniz fiyata satardınız. Kulübün kasasına da bxxöylece para girişi olurdu. Yani bunları biz mi size öğretelim. ..VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMAZAN (4 yıl önce)
    Federasyon başkanI sizi suçladı. Ona bir cevap vermediniz.Takımı niye ALANYA YA götürdünüz dedi ses yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Bir Malatya başkanınn karşısında, vaizin oğlu senden icazet almakmı lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Gerekirse evet ama icazet verebilmem için sorduğum soruya cevap almam gerekiyor vahhab bey...
    0
    0
    Yanıtla
  • Metoo (4 yıl önce)
    Baskan olan oldu artik sayende malatyanin karizmasi cizildi..seni seven var sevmeyen var begenen var begenmeyen var..kisiler onemli degil onemli olan malatyasporumuz..artik sapkayi onune koyup dusun takimdaki sorunlari cozmeye calis..ali ravciyimi gonderirsin hocayimi gonderirsin oyunculara prim mi verirsin onuda sen bilirsin..sorunu cozup takimi sehri rahatlatip onumuzdeki yilin planlarini yapmaya basla..kendin icinde takim icinde malatya icinde yapacagin en iyi sey bu..
    0
    0
    Yanıtla
  • sarı kırmızı (4 yıl önce)
    Başkan çok amatör iş yaptın bunu sen de ekibinde biliyor senin bir açıklamanda ''trabzon istemiyor diye maç mı ertelenir bende maç oynansın dedim '' şeklinde beyanın oldu sırf sen senin deyiminle trabzon oynamak istemiyor ama ben inat olsun diye oynansın dedim manasında konuşma yaptın ki bu açıklaman bile durumu yüzüne gözüne bulaştırdığını gösterir. gelmek istemiyorlarsa sende istemezsin olur biter ha maç oynansın mı istiyorsun istanbulda takım alt ligdeyken maç yaptı bir daha oynardın yetersizsin başkan kişiliğine diyecek yok tanımam etmem ama yönetim anlayışı maalesef .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (4 yıl önce)
    Başkan lafı yuvarlama. Bu transferden 5 kuruş alamadınız. O dediğiniz 500 bin Euro Guilherme'nin kalan alacağı idi. Ondan vazgeçti, ikinci yarı için. Gittiği için zaten ödemeyecektiniz,
    0
    0
    Yanıtla
  • evet tek kuruş alamadılar. Futbolcu istediler onu bile vermedi Trabzon.Sadece Gulermenin menejeriyle muhatap olup Portekiz kulübünden işi bağladılar.Bizim başkanada velvele etmek kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne kadar kulübün içindesiniz?Kafanızdan senaryolar üretip oynuyorsunuz.Herşey dışardan gözüktüğü gibi kolay değil.Malesef bu konuda oldukça yetersiz kalmışsınız.Transferin son gününde son 10 dakikaya kadar Malatya’nın izni olmadan Trabzonspor tescil yaptıramadı sayın yorumcular buna göre değerlendirme yaparlarsa sanırım iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Vaizin oğlu senin konuşmaman lazım. Sendemi birilerinin yanındasın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)Vahap isimli kullanıcı yorumuna
    Ben Başkanımın yanındayım siz kimin yanındasınız hadi açıkça söyleyin de öğrenelim bakalım..?
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (4 yıl önce)
    Başkanda vaizoğlu gibi kibarlık abidesi olduğu için bu durumlara düştük.boşboğaz çokbilmiş yorumları insanı insanlıktan çıkartıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen insanlıktan çıkıyorsan o senin sorunun! Ben size insanlık yapıp hakaret etmeden adam gibi yorum yazmanızı nasihat ediyorum! Yok siz nasihatten anlamıyorsanız hakkınıza düşene razı olmak zorundasınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Boş beleş yorum yapıyorsunuz.Sonuca göre vaziyet alıp başkana sallıyorsunuz.Başkanı canlı olarak görmedim hiç ama hiç tanımıyorum.Yaptığı her icraatın doğru olduğunuza düşünmüyorum.Ancak gelinen süreçte açıkça görünen o ki yönetimiyle başarılı sayılacak performans sergilemiştir.Şunu unutmayalım bu takım Sn Gevrek’in takımı değil tüm Malatyaspor severlerin.Bu zor günler birlik olma takımı sahiplenme günü çünkü kötü sonuçlar bizleri fevkalede üzmekte hatta bir hafta boyu bizlere ciddi bir eziyet olmakta.Önclikle başarı beklememiz için taraftar olarak ortalama 20 bin seyirci ortalaması ile oynamalıyız.Ciddi tribün gelirimiz olmalı .Böylelikle başarıların daha iyi olmasını sağlarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (4 yıl önce)
    Başkan birazda ali koçun gazına geldi diye dusunuyorum ama adil başkan gercekten dürüst bi insan malatyasprun borcu yok ayagını yorganına göre uzatan bir yönetim var bunlara dikkat etmemız gerekıyor takım düşmeyecek buna inancım tam bizim taraftar cok bencıl istiyor ki sampiyon olalım adıl gevrek takımı nereden nereye getirdi unutmayalım destek olma zamanı dedğim gibi takımın borcu yok bu çok önemli Allah korusun aksi bi durumda tekrar topalrlanma oranı cok yuksek bakın eskısehır sakarya kocaeli samsun adı sanı yok o yuzden sabır kenetlenme ve birlik beraberlik zamanı
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Sayın Başkan; Türkiye de futbol kulüpleri arasında kardeşlik hukukunun olduğuna inanıyorsanız. Malatyaspor un küme düşürüleceğinede inanın. Çünkü başta büyük takımlar dediğimiz kulüpler olmak üzere herkes birbirinin kuyusunu kazıyor. Hergün olanları medyada görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Hedefin ha ilk 15 ha ilk 8 Türkiye Liginde pek bir fark yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Nahit ataman (4 yıl önce)
    Kac gundur nerdesin transfer sezonu biteli 11 gun oldu yeni cikmis konusuyorsun bos adamsin baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)Nahit ataman isimli kullanıcı yorumuna
    Bence biraz saygılı olup Malatyayı temsil eden bir Başkana karşı üslubunu biraz daha kibarlaştırsan daha iyi olmazmı? Bak o saygısızlık ettiğin Başkanın sayesinde Süper Lig ve Avrupa takımlarını izliyorsunuz! Daha düne kadar köy kasaba takımlarını izliyordunuz ne çabuk unuttunuz..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa akbasin kacinci hatasi bitane defans alamadin mi sakip erkan var gittin 3. Solbeki aldin 6 tane on libero merkez orta sahan var gittin remi walteri aldin 7 oldu bitane adam akilli 10 numara almadin baskandada senin gibi vizyon yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)Nahit ataman isimli kullanıcı yorumuna
    3 yıldır süperlig de oynadığımız için mı boş uefa ya gittiğimiz için mı boş takımı her sene şampiyon yaparak süper lige takımı getirdiği için mı boş para yemediği için ve kulübü borca sokmadigi için mı boş lütfen düzgün yorum yapalım bana göre de transfer döneminde yanlış yaptı ama 6 yıllık tecrübesiyle üstesinden gelecek başkan .sergen gittikten sonra sergenle gelen fofana gökhan töre top oynamiyo jahovic te kalsa aynısını yapacaktı baskanim bence futbolculara prim açıklamalısın tek kurtuluş bu başarılar başkanım...
    0
    0
    Yanıtla