SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gülnaz Hanım Yetiştiricilere Örnek"

0
Güncellendi - 2018-12-02 02:03:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Arguvan ilçesinde yaşayan ve Türkiye Kadınlar Yarışıyor da Malatya birinciliği bulunan Gülnaz Alp’ı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Arguvan ilçesine bağlı İsa Mahallesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan ve geçtiğimiz yıllarda ‘Türkiye Kadınlar yarışıyor’ programında Malatya birinciliği ve Türkiye ikinciliği bulunan Gülnaz Alp’ı ziyaret eden Birlik Başkanı İhsan Akın, “Farklı farklı hayvan türlerini deneyerek gerçekten yıllardır başarılı bir şekilde hayvancılık yapan hem de davranışlarla birçok yetiştiriciye örnek olan Gülnaz hanımı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Yetiştiricilerin sorun ve sıkıntıları ile ilgili her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Akın, “Bugün Arguvan Belediye Başkanımız ve Arguvan Ziraat Odası başkanımız ile de görüştük Burada ki yetiştiricilerimizin sorunlarını sıkıntılarını dile getirdik. Bu sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında istişarelerde bulunduklarını söyledi. Ayrıca çobanlığın desteklenmesi anlamında da özellikle kadın yetiştiricilerimizin bir ev de, bir işletme de en az bir kadının sosyal güvencesinin sağlanması hususunda da taleplerimiz oldu” diye konuştu. Bir işletmede özellikle bayan yetiştiricilerin sosyal güvencesinin olmamasının sıkıntılara neden olduğunu dile getiren Akın, “Bu anlamda bayan yetiştiricilere pozitif ayrımcılık yapılıp bir evde çobanın annesi, çobanın hanımı, çobanın kız kardeşi olmak üzere en azından bir ev de bir kişiye sigorta konusunda destek sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Malatya’nın örnek hayvan yetiştiricisi ve aynı zamanda birliğin de ilçe temsilcisi olan Gülnaz Alp ise, ziyaretlerinden dolayı Akın’a teşekkür ederek, “Bizler köylerde yaşayan hayvancılık ile uğraşan kesim olarak kadın yetiştiricilerin de mutlaka sigortalı yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız