SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hac Başvuruları Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Hac için kayıt yenileme ve ön kayıt yaptırma süresi 30 Mart Cuma günü biterken, Malatya'da rekor denilebilecek kadar müracaat oldu.

Malatya Müftüsü Bekir Gerek, hac kayıtlarının 12 Mart'ta başlayıp, 30 Mart akşamı tamamlandığını belirtti. Gerek, Malatya'da son rakamlara göre 5 bin 390 kişinin ön kaydının, 496 kişinin de kayıt yenileme işlemlerini tamamladığını belirterek, il genelinde hac'ca gideceklerin kayıtlı listesinin 5 bin 886 kişiye ulaştığını söyledi.

Müftü Gerek, kayıtların, "Kayıt yenileme" ve "Ön kayıt yaptırma" şeklinde iki kategoride yapıldığını belirterek, bu yıl ilk defa ön kayıt yaptıracaklardan 15 YTL ücret alındığını, kayıt yeniletenlerden ise her hangi bir ücretin alınmadığını kaydetti.

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye vereceği kontenjan sayısana göre kur'ayla hac'ca gideceklerin belirleneceği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız