SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Takımına Gitti.. Hadebe Artık Yeni Malatyasporlu Değil!

0
Güncellendi - 2021-05-30 10:22:07
ABD Takımına Gitti.. Hadebe Artık Yeni Malatyasporlu Değil!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor, 2019-2020 sezonunda, Güney Afrika'nın Kaizer Chiefs Kulübü'nden transfer ettiği ve iki sezon boyunca Yeni Malatyaspor'a büyük katkı sunan stoperi Teenage Hadebe'yi Amerika'nın Houston Dynamo Kulübü'ne sattı.

Hadebe'nin transferine ilişkin Yeni Malatyaspor yönetiminden ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, transfermarkt sitesi, Hadebe'nin ilişkili olduğu kulübü, YMS'den Houston Dynamo FC'ye dönüştürdü.

TFF'nin resmi internet sitesindeki Yeni Malatyaspor futbolcu listesinde de Hadebe'nin adının çıkarıldığı ve bunun transferin kesin gerçekleştiğini gösterdiği belirtildi.

Transfere ilişkin Yeni Malatyaspor Kulübü'nden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bonservis bedeli konusunda bilgi kirliliği yaşanıyor

Takımın en iyilerinden biri olarak gösterilen Teenage Hadebe'nin transferinde, bonservis bedeli ile ilgili sağlıklı olmayan bilgiler yayılıyor.

YMS yönetiminin şeffaf olmayan yönetim tarzının güncel örnekleri arasında yer alan Hadebe'nin transferindeki bonservis bedeli konusunda, kulüp ve futbol çevrelerinde 1,5 milyon ila 5 milyon euro arasında değişen çok farklı bonservis bedelleri dillendiriliyor.

Transfermarkt.com, Zimbabveli 25 yaşındaki Hadebe'nin bonservis bedelinin 1,5 milyon euro olduğunu kaydetti.

25 yaşında, 1.83 boyundaki Zimbabveli stoper Hadebe, Güney Afrika takımlarından Kaizer Chiefs  kulübünde futbol yaşamını sürdürürken, Temmuz 2019'da Yeni Malatyaspor'a transfer olmuştu.

Anavatanındaki ismi Teenage Lingani Habede olan Zimbabve uyruklu futbolcu, stoperin yanı sıra sol bekte de görev yapabiliyor. Hadebe, sol ayağını iyi kullanabiliyor.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Ayağina sağlık,takımına katkı veren bir oyuncuydu,yönetimi tebrik etmek lazım böyle oyuncuları bulup kulübe katkı sağlıyor,inşallah yerine alınacak oyuncu hadebe yi aratmaz.(Sadık,Lemos gibi,hatta ikisi birden..............)
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (2 yıl önce)
    Benim yorumum nerede bay editör? Küfür yok hakaret yok eleştri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (2 yıl önce)
    Çok ucuza gitmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • bilir kisi (2 yıl önce)
    kaca gittigi belli degil. yine ayni nakarat
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Tabiki satılacak... hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir...ama birincisi kaç paraya satıldı bu yönetim sayesinde öğrenemeyeceğiz çünkü şeffaf değiller ...ikincisi yeri ayni kalitede doldurulacakmi...burdada sıkıntı var...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (2 yıl önce)
    Yolun açık olsun geldiğin günden beri forman için elinden geleni yaptın seni yedek bekletenlere çok iyi bir cevap oldu Allah a emanet ol
    0
    0
    Yanıtla
  • New Malatya (2 yıl önce)
    Aynı tas aynı hamam. Kim geldi kim gitti ne zaman gitti ne kadara gitti kimsenin bilgisi yok. Bu yönetim yine satmaya başladı bir iki oyuncu alıp geri kalanı transfer bitmeden 5 dk önce 10 tane saatçi alarak yapacak yine bu yılda kümeye oynayacağız artık bırakın şu takımın yakasını. Bir yönetim hiç mi hatalarından ders çıkarmaz iki sene düşme potasına oynayıp hala en iyi adamları satmak neyin kafası!!! İlk beşe oynayacak takım kurmazsanız terk edin bu şehri. Ayrıca ara transfer döneminde aldığınız son dakikada açıklanan 8 oyuncu nerede ne yapıyor niye aldınız bunuda birisi açıklasın!
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (2 yıl önce)
    Yolu açık olsun. Emeğine sağlık. Sağlam oynayan 3 5 futbolcudan biriydi. Umarım yeri doldurulur...
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Yolu açık olsun.. Allah a emanet olsun iyi futbolcuydu.. bulup getirmede Teşekkürler ederim.Gercekten Adil gevrek bu işi biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet işi iyi biliyor.Ama klübün borcu katlanarak artıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Suyuzanda bulunmanın günah olduğunu hatırlatırım.Ancak,yönetiminde kamuoyu ile gereken paylaşımları yapmasının çok ama çok gerekli olduğunu düşünmekteyim.Adil başkanı genelde başarılı görürüm ama bir kulübünde taraftarına sevenlerine ketum olmaması gerekir.Ne hikmetse basın sözcüsü sene iki sefer açıklama yapıyorsa, adına basın sözcüsü demenin anlamı yok.Sayın başkanın taraftar arasında da birlik beraberliği sağlayacak girişimlerinin ve açıklamalarının olması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor amatör kümede kimse bu takım neden burda diye sorgulanmıyor. Yedi senedir ikinci ligden alıp Süper ligde mücadele etmemizi sağlayan adil gevrek başkana teşekkür ederim... hiçte tanımam..
    0
    0
    Yanıtla