SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hakkındaki İddialar Nedeniyle Soruşturulan Müdürün Atanmasına Tepki..

Hakkındaki İddialar Nedeniyle Soruşturulan Müdürün Atanmasına Tepki..
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya eski İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'nın 24 Ocak 2020 depremi sonrası bazı okul binalarının yıkımı ile ilgili hakkında iddialar bulunduğu yolundaki açıklamasından 2 gün sonra  Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğüne asaleten atanmasına tepki gösterdi ve  “Biz doğruları söyledikçe, AKP daha fazla yanlış yapıyor. Devlet inatla yönetilmez” dedi.

Ağbaba, geçtiğimiz günlerde ismi mahkeme dosyalarında bazı iddialarla anılan, soruşturma dosyası Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen önceki dönem Malatya  İl Milli Eğitim Müdürü’nün Balıkesir’e, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nün ise Karaman’a atanmasını eleştirmişti. Ağbaba’nın açıklamasının üzerinden 2 gün geçtikten sonra Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı imzasıyla önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürlünün Balıkesir’e asaleten ataması gerçekleştirildi.

SORUŞTURMA DOSYASINDA SUÇLANIYOR
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 23 Şubat tarihinde yaptığı yazılı açıklamada; “24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gören okullar, kamu kurumları ve sivil vatandaşlara ait binaların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Malatya Valiliği YİKOB tarafından usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenince konunun yargıya taşındığını, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi  tarafından dosyanın Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini belirterek, aralarında rüşvet alıp verme, usulsüz ihale verilmesi, resmi işlem yapılmadan yakınlarına ihale verilmesi, Malatya’da aynı işi yapabilecek müteahhitler varken, başta Elazığ olmak üzere çevre illerden tespit edilen 5-6 müteahhide sürekli ihaleler verilmesi,bina yıkımı işlerinin çok büyük kısmının tek bir firmaya verilmesi gibi çok sayıda suçlamanın yer aldığı dava dosyasında, önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürü ile önceki dönem Çevre ve Şehircilik Müdürü‘nün bu işlerden menfaat elde ettiklerinin öne sürüldüğünü belirtmişti.

ASALETEN ATANDI
Ağbaba’nın, isimleri mahkeme dosyalarında yer alan, dava süreci devam eden daire müdürlerinin AKP tarafından farklı illere müdür olarak görevlendirilmesinin ileride çok daha büyük sorunlar yaratacağını belirtmesine rağmen, bu açıklamasının hemen ardından,Balıkesir’e vekaleten atanan önceki dönem Malatya İl Milli Eğitim Müdürü, 25 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne asaleten atanmıştı.

“ASALET İÇİN AÇIKLAMA BEKLEMİŞLER”
Ağbaba, “Açıklamamızın üzerinden 2 gün geçtikten sonra Eylül ayında vekaleten Balıkesir’e atanan Milli Eğitim Müdürü’nün asaleten atanması AKP’nin bakış açısının göstergesidir.Devlet inatla yönetilmez. Biz doğruları söyledikçe, AKP kendi bürokratlarını korumak için daha fazla yanlış yapıyor.İsmi mahkeme dosyasında geçen kurum müdürlerinin dava sonuçlandıktan sonra görevlendirilmesi beklenirken,apar topar asaleten atama yapılması suçluluk psikolojisinin göstergesidir. AKP, vazgeçemediği müdürleriyle yanlışların ortağı olduğunu ispat etmektedir.” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • selami (2 yıl önce)
    bir bakanlık nasıl YÖNETİLMEMELİ nin adresidir MEB.80' lerde başlayan kurumun genetik kodlarına tarihine yapılan FETÖ tecavüzleri malesef durdurulabilmiş değil.kırk yıldır hızlanan trenin birden durmasını beklemiyorum ama bakanlık lağvedilse eğitim ve eğitim politikalarının sonucu ancak bu kadar kötü olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Okul öğretmenlerinin %80 i neredeyse dershanelerde çalıșıyor. Okulda vermediklerini dershanelerde vermeye bakıyorlar. Etik neresinde Milli Eğitimin merak ediyorum. Öğretmenlere Ülkenin geleceği için ciddi manada bir performans ölçümü șart. Bu eğitim kalitesi ile bu mukaddes Ülke yürümez. Nasıl olsa üniversite baraj puanı da kalktı. Son çivi de çakıldı. Veleddalin amin. Eğitime yeniden kalite gelmesi lazım. 1980 Turkiye sinin eğitim anlayiși șimdilerden daha iyi.Tartișilmasi lazım. Eğitim camiasına bir çeki düzen șart.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Koray (2 yıl önce)
    İl ve ilçe milli eğitim lerdeki ar ge , özel büro kesinlikle kaldırılmalıdır. Tamamen işler 3,5 kişinin üstünden döner gerisi evinde oturur maaş art ek ders alır. Bu lar araştırılmalı. Gereken sorumlu makamlarca incelenmeli. Yazık bu milletin parasına yazık bu millete.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Malatyalı olarak yaptığım yorumda Balikesire milli eğitim müdürü oldu, cümlesinde oldu kelimesi sehven öldü olarak çıkmıştır.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kendisi gitti bu seferde haberlerle gündemden düşmüyor, unutulmuş gitmişti bir müddet önce haberlerle gündeme geldi Balıkesire milli eğitim müdürü öldü, herhalde bu seferde bakanlığa ya genel müdür veya daire başkanı olur, olay yargıya intikal etmiş konuşmaya bile değmez.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Müdür (2 yıl önce)
    Sayın vekilim Ali Tatlı bırakın ihaleleri okul ortaklıkları,bu okuluna öğrenci kaydırmak için Fen liselerine gönderdiği rehberler ve idareciler....Karlıovalı taşeronlar üzerinden ihaleler....vs...vs
    %77
    %23
    Yanıtla
  • salih (2 yıl önce)
    Bunların hepsi sorşturmalık il mem de arge ve özel büro var iş yapan beş öğretmen varsa 500 tanesi bankamatik memuru seçim kaybeden sendika başkanı mı dersn il müdürünün akrabası komşusu çocukluk arkadaşı mı dersen hepsi de dini bütün hele birde 28 şubat mağdurları var ki evlere şenlik Sayın Milletvekilim onları da görseniz yazsanız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bunu argeden çıkarılmadan yazsaydınız keşke beyefendi.
    %50
    %50
    Yanıtla