SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hangi İlçede Hangi Ürüne Destek Var?

0
Güncellendi - 2018-02-28 04:14:16
Hangi İlçede Hangi Ürüne Destek Var?
A- A+ PAYLAŞ

TARIMSAL DESTEKLEMELER BELLİ OLDU: Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Kapsamında tarımsal ürünlere verilecek üretim desteğine yönelik Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çevreye duyarlı tarımsal üretimi yaygınlaştırmak, verimi ve kaliteyi yükseltmek, araştırma ve geliştirme projelerini desteklemek, uygulanan politikaların etkinliğini sağlamak ve tarımsal kayıtların güncel tutulması amacıyla  Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçiler için sağlanacak desteklemenin ayrıntıları belirlendi.

1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere dün itibariyle yürürlüğe giren karara göre, Malatya’da ilçe bazında destekleme yapılacak ürünler şöyle:

Akçadağ: Arpa, Buğday, Kuru Fasulye, Mercimek, Nohut, Yem Bitkileri

Arapgir: Arpa, Aspir, Buğday, Mercimek, Nohut, Yem Bitkileri

Arguvan: Arpa, Aspir, Buğday, Nohut, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri

Battalgazi: Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Nohut, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri

Darende: Arpa, Aspir, Buğday, Nohut, Yem Bitkileri, Patates

Doğanşehir: Arpa, Buğday, Kum Fasulye, Nohut, Yem Bitkileri, Patates

Doğanyol: Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Nohut, Yem Bitkileri

Hekimhan: Arpa, Buğday, Kum Fasulye, Mercimek, Nohut, Yem Bitkileri

Kale: Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Nohut, Yem Bitkileri

Kuluncak: Arpa, Aspir, Buğday, Mercimek, Nohut, Yem Bitkileri, Patates

Pütürge: Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Nohut, Yem Bitkileri

Yazıhan: Arpa, Aspir, Buğday, Mercimek, Nohut, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri

Yeşilyurt: Arpa, Buğday, Mısır (Dane), Kuru Fasulye, Nohut, Ayçiçeği (Yağlık), Yem Bitkileri

Desteklemeler kapsamında arpa, buğday, çavdar, yulaf için dekar başına 15 TL mazot, 4 TL de gübre desteği olmak üzere toplam 19 TL, nohut, mercimek, kuru fasulye için dekar aşına 14 TL mazot, TL de gübre olmak üzere toplam 18 TL, aspir bitkisi için dekar başına 12 lira mazot,4 TL de gübre desteği olmak üzere toplam 16 TL,  organik tarım için kategorilere göre dekar başına 10 ile 100 TL arasında destek sağlanacak. 

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (6 yıl önce)
    Dikkatinizi çekti mi bilmem ancak şeker pancarına destek yok. Çünkü dış destekli güçlü mısır şurubu lobileri, dahili güçlerle birlikte şeker pancarını ülkede bitirmek üzere karar almışlar anlaşılan. Yani 80 milyona vücut için zararlı olan mısır şurubunu illa yedirecekler. Ne için daha çok para kazanmak için. Peki bu ülkede buna karşı çıkacak hiç bir güç yok mu? Yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (6 yıl önce)
    benim çevremde ki çiftçiler genelde kaysı işi ile uğraşıyor onlara herhangi bir destek yok mu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 yıl önce)
    Peki malatya şeker fabrikası pancarı nerden alacak maksat pancara destek vermeyip fabrikayı peşkeş çekmekmi DİYORLAR ürericiler
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Kayısı nekadar
    0
    0
    Yanıtla