SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haradan Büyük Tay Firarı!. Yolaçtıkları Kazalarda 6 Yaralı..

0
Güncellendi - 2019-08-06 04:40:24
Haradan Büyük Tay Firarı!. Yolaçtıkları Kazalarda 6 Yaralı..
A- A+ PAYLAŞ

34 TAY ÜRKEREK KAÇTI, TRAFİK KAZALARINA YOLAÇTI.. Malatya'da, safkan Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Tarım İşletmesi’nden kaçan 1 yaşındaki 34 taydan 3'ü, iki otomobilin çarpması sonucu telef oldu. Kazada yaralanan 6 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde meydana geldi. Sultansuyu Harası adıyla da bilinen  işletmede, toplam 38 taydan 34'ü henüz belirlenemeyen nedenle kaçtı. Çitleri ve duvarları aşan atlar, işletmenin önünden geçen Malatya- Kayseri karayoluna çıkarken, yoldan geçmekte olan Yılmaz Akdemir'in kullandığı Almanya plakalı otomobille Kalender Kırbıyık yönetimindeki 06 BM 3108 plakalı otomobil, aniden önlerine çıkan 3 taya çarptı.

Kazada 3 tay telef olurken, sürücüler Yılmaz Akdemir ve Kalender Kırbıyık’ın yanı sıra yabancı plakalı araçta bulunan anne Ayten ile çocukları Diyar, Zilan ve Kivan Akdemir yaralandı.

Yaralılar, olay yerine giden ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alındı.

İşletme personelinin kaçan taylardan 27'ini kısa sürede yakaladıkları, 4 tayın ise sabaha karşı Vagon Onarım Fabrikası yakınlarında yakalandığı öğrenildi.

Yaşanan kaza sonrası Malatya-Akçadağ karayolu Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin bulunduğu bölgede trafik kontrollü olarak sağlandı.

DOMUZ SÜRÜSÜ MÜ ÜRKÜTTÜ?

Tayların, mevsim nedeniyle etrafı çitlerle çevrili geniş alanda bulundukları, buradan ürkerek kaçtıkları, tayların ürkmesine bölgede son dönemlerde sıkça görülen yaban domuzu sürülerinin sebep olduğu ihtimalinin de göz önünde bulundurulduğu öğrenildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • VAHİT VAR (5 yıl önce)
    BAŞKAN KİMSE BİRŞEY BİLMİYOR SADECE SEN DOĞRUSUNU BİLMİŞ OL VE KENDİNİ KANDIR.PADOKLAR ADAM GİBİ DOĞRU DÜZGÜN YAPILSINDA ATLARDA KIRIP ÇIKSIN.İŞİNİ DOĞRU DÜZGÜN YAPAMAYAN VEYA YAPMAYAN YERİNDE KALMAMALIDIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkan (5 yıl önce)
    Bilmeden konuşmayın hayvanlar ürküp patokları kırmış kaçmışlar çalışanlar, yöneticiler ne yapabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (5 yıl önce)
    Harayı çevreleyen çitler nasıl alcakmis ki bu hayvanlar kaçmış. Ozaman hırsızlık olayida olabilir ileriki zamanlarda. O taylarin her biri en az yüz binlira. Koyun sürüsu degil bunlar. Sorumlu zevat hesap vermeli...
    0
    0
    Yanıtla
  • veli (5 yıl önce)
    işin ehilleri yok hiç bir kamu kurumunda denetimde olmuyor zaten ne de olsa ondan çok rahat vurdum duymazlık var.
    0
    0
    Yanıtla
  • A.Ö (5 yıl önce)
    Olay esnasından sadece 2 dakika sonra oradan geçtim içler acısı durumlar vardı sağda solda telef olan atlar ve başı boş gezen 4-5 at daha gördük çok büyük zincirleme kazalara müsait bir durum vardı yaralılara acil şifalar kesinlikle ihmal var gibi duruyor bildiğim kadarı ile geceleri atlar kapalı alanlara alınıyor kapılar açıkmı unutuldu acaba inşallah bir ders alınır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil Yılmaz (5 yıl önce)
    Bu olayın Üzerine gidilmesi lazım. Yöneticiler, At bakıcıları, güvenlikçiler hepsinin bu olayda kusurları var mı diye irdelenmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mühendis (5 yıl önce)
    Liyakat olmayın olacağı bu ..yok domuz çıktı yok yılan çıktı hikaye..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Hayvan zulümden başka birşeyden kaçmaz . Daha feci kazalar olabilirdi
    0
    0
    Yanıtla
  • mektupvar (5 yıl önce)
    29/07/2019 tarihinde ödüle layık görülen tigemimiz bugün bu trajedikomik bir olayla basında üzüldüm kaza yapan vatandaşlarımız için, üzüldüm telef olan taylarımız için, Bununla Birlikte bence konu sümen altı edilmemesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih genç (5 yıl önce)
    Hiç sasirmadim bekcisi yok heralde yazık ya kesin yılan görmüstür atlar yoksa kolay kolay kaçmazlar oranin sorumlusu kimse derhal.görevden alınmalı resmen sorumsuzluk
    0
    0
    Yanıtla
  • Ssu (5 yıl önce)
    Hara nın daha güvenli yapılması lazımdı in cin top oynuyor.birgün bu olacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • R. A (5 yıl önce)
    Sadece benim gördüm 4 araçtan fazla kaza vardı digerlerindende haber yokmu..
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (5 yıl önce)
    Bu kezde at carpmiş
    0
    0
    Yanıtla