SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tedavisi Sırasında Yakalandığı Koronadan Öldü' İddiası

A- A+ PAYLAŞ

ACILI AĞABEY, HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAKLARINI SÖYLEDİ.. MalatyaPark AVM’de yakınlarına ait işyerindeki tadilat sırasında yüksekten düşerek hastaneye ağır yaralanan ve kaldırılan, yaklaşık 3 aydır tedavi görmekte olduğu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ölen KTO Karatay Üniversitesi öğrencisi Miraç Büyüktaş (22)’ın ağabeyi Fatih Büyüktaş, kardeşinin düşme sonucunda değil, düşme sonrası yaklaşık 3 ay boyunca yoğun bakım ünitesinde gördüğü tedavinin son aşamasında, hastanede Covid-19 hastalığına yakalanarak vefat ettiğini söyledi.

Malatyahaber.com’da yayınlanan “Üniversiteli Genç Kurtarılamadı” haberinde, bir sosyal medya sitesindeki bilgi kaynak gösterilerek, KTO Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Miraç Büyüktaş’ın, MalatyaPark AVM’de yakınlarına ait işyerinde tadilat iskelesinden düştüğü ve yaklaşık 3 aylık yoğun bakım sürecinin ardından vefat ettiği aktarılmıştı.

"Kardeşim hastanedeki tedavisi sırasında yakalandığı Covid-19’dan hayatını kaybetti"

Vefatı KTO Karatay Üniversitesi yönetimi ve arkadaşları arasında büyük üzüntü yaratan Miraç Büyüktaş’ın ağabeyi Fatih Büyüktaş, habere ilişkin yaptığı açıklamada, kardeşinin düşme sonucunda yaralandığı ve yoğun bakım tedavisine alındığı bilgisinin doğru olduğunu, ancak ölüm nedeninin işyerindeki düşme değil, düşme sırasında meydana gelen beyin kanamasının tedavisinin iyiye gittiği bir aşamada, kardeşinin Covid-19’a yakalanması ve bu hastalığı atlatamaması olduğunu söyledi.

Malatyahaber.com’a konuşan merhum Miraç Büyüktaş’ın ağabeyi Fatih Büyüktaş şunları söyledi:

“Kardeşim 29 Mayıs 2020 tarihinde düştü. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdık. Burada yoğun bakıma alındı. Tedavi süreci çok başarılı biçimde yürüdü. Tedavinin 32. Gününde kardeşimin bilinci yerine geldi. Hatta el hareketleri ve mimiklerle bizimle iletişim bile kuracak kadar tedavi iyi bir noktaya geldi. Tek kaldığı hastane odasında 9 Ağustos 2020 tarihinde Covid-19 testi yaptılar, kardeşimin testi negatif çıktı. Kardeşimin daha önce burundan yapılan beslenmesi, bu testin yapıldığı günün ertesinde, yani 10 Ağustos’ta mideye bağlanan bir hortumla gerçekleştirilmeye başlandı. Kardeşimin bu şekilde beslenmeye başlanmasından sonra, durumu kötüleşmeye başladı; mideye bağlanan hortumun çevresinde vücuda zararlı olduğu söylenen bazı iltihap türü şeyler görülmeye başlandı. 16 Ağustos’tan itibaren kardeşimin durumu kötüye gitmeye başladı ve 23 Ağustos 2020 tarihinde de maalesef hayatını kaybetti. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre, kardeşimin ölümünden hemen sonra yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Kardeşimin Covid-19 testi pozitif çıktığı için, cenazesi Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılan otopside de Covid-19 teyit edildi. Bu durum ve resmi kayıtlar, kardeşimin tedavi sırasında hastanede Covid-19’a yakalandığını göstermektedir”.

Miraç Büyüktaş’ın ağabeyi Fatih Büyüktaş, kardeşinin tedavi sırasında hastanede Covid-19’a yakalanmasının soruşturma konusu yapılması gerektiğini de belirterek, kendilerinin de hukuki süreç başlatacaklarını vurguladı.

Ölüm Belgesi’nde ölüm şekli, “Bulaşıcı hastalık” olarak belirtildi

Bu arada, cenazesinin otopsi için Erzurum'a götürülmesi nedeniyle 25 Ağustos'ta toprağa verilen Miraç Büyüktaş için hazırlanan ‘Ölüm Belgesi’nde de ‘Ölümün Şekli’ bölümünün karşılığına, ‘Bulaşıcı hastalık (adli olay)’ yazıldığı görüldü.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Alparslan (4 yıl önce)
    Malatya koronadan kırılmış gidiyor 1 günde 28 kişi ölüyor ama Vali beyin aldığı karar Kamu Kurumlarında Çay yasağı şaka gibi. 14 şehirin valisi düğün dernek yasağı getirdi bizimki çay yasağı getiriyor allah yardım ede. Miraç kardeşimizin mekanı cennet olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mesude (4 yıl önce)
    Öncelikle ailesinin başı sağolsun Duyunca çok üzüldüm Biliyoruz ki hepimiz birgün olmayacağız ama böyle genç gitmeler bizi derinden yaralıyor Miraç akıllı sessiz ve unutmadığım öğrencilerimden biriydi Seni hiç unutmayacağım Işıklar içinde uyu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Zaten birçok kişi malesef coronadan ölse bile farklı teşhisler yazıldığından ölüm sayımız düşük diye herkes gibi düşünüyorum hastane doktorları artık gidin evinize ilaç yollayalım ne yaparsanız yapın mantığındalar bu işin laçkası çıktı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Açıklık şeffaflık kısa dönemde kabettirir gibi görünür ama uzun vadede kazandırır insaalah iddia araştırılır gerçekler ortaya çıkar gerçeklerden korkmamali gerçeklerle yuzlesmeliyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazif İnci (4 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar versin. Son günlerde çıkan haberler ve konuşulanlara bakınca hastanenin gidişatı pek hayra alamet değil. Allah gariban vatandaşa yardım etsin. Birde bu kadar skandaldan sonra koltuklarında rahat rahat oturan idareciler ve onlara referans olan siyasileri de vicdanları ile başbaşa bırakıyorum. İstifa etme erdemini bile gösteremiyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Resul (4 yıl önce)
    Miraç kardeşimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum.Mekanı cennet olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    mALATYA HABERİ okuyan ve yorumlayan kişilerin zihinleri bozuk devamlı bir kulp arıyorlar editörde zaten hoşuna giden yorumları gösteriyor çoğu yorumlar yok
    0
    0
    Yanıtla
  • çok doğru bayram bey yapılan yorumların çoğu yayınlanmıyor haberi okuyan yorum yapan herkes nedense bu karalamaya ışık tutuyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram Bey, O kulpa hepimiz dikkat edelim, durum çok ciddi, o kulp dediğiniz ölümle sonuçlanan bir GERÇEK ! Allah korusun.... Başınıza gelince anlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Xalô Ramo (4 yıl önce)bayram isimli kullanıcı yorumuna
    Editör taraflı davranmış olsa zaten senin yorumunu yayınlamazdı.Hak aramak ne zamandan beri kulp bulmak oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya haberi okuyan ve yorum yapanların zihinleri bozuksa siz neden okuyup yorum yazıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Allah size zihin açıklığı versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne yazdım/yazacaktın da yayınlanmadı. Her yer güllük gülistanlık, ekonomik cogggg iyi, sağlıkta devrim yapıyoruz mu yazacaktin, saçının ak mi kara mi olduğunu umarim berberde ön ne düşünce anlamazsin, nerde yaşıyorsun birader, hiç konukomsun, akraban yok mu covid19'dan muzdarip, insanlar basbas bağırıyor, canlar yetiriliyor, sen ve senin gibilerin derdi siyaset, oy verdiklerime ve onların atadiklarina eleştiri gelmesin, Allah ıslah etsin,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ertugrul (4 yıl önce)
    Uzun süredir devam eden tedavinin böyle bir ihmalkarlikla son bulmasının hesabı mutlaka verilmedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (4 yıl önce)
    Öncelikle Miraç kardeşime Allah'dan rahmet, kederli ailesine sabır dilerim. Medya ve sosyal medya aracılığıyla GERÇEK bilgileri alabiliyoruz. Ama maalesef açıklanan rakamların GERÇEK DIŞI olduğunu çok iyi biliyoruz. Dün amcamla konuşuyorum, Yönetime laf söyletmeyen amcam, "Arkadaşımın babası, Kendi köylüsü başka biri, ve ortağının annesini defin ettik bu gün KORONA'dan" Yahu anlamadığım her vilayetten 1 kişi vefat etse 80 kişi olur diyor. E artık en fanatiği bile neyin ne olduğunu sorguluyorsa, "GERÇEK" insanların zihninde zaten tecelli ediyor. Malatya almış başını yürümüş zaten. Diyecek başkada bir şey yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiyurtlu (4 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Yönetimi destekleyen biri olarak size sonuna kadar katılıyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Sadece tuike bakın yeter enflasyon yüzde 11 bana soylermisiniz 28 sekiz Ağustos 2019 tarihinde 10 liraya aldığınız hangi ürün 2020 yılı bugün 11 lira yine tuike göre işsizlik sürekli düşüyor amcan doğru söylemiş her ilde bir vefaat olsa 80 kişi eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (4 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Sosyal medya ve internet haberciliğinde de artniyetli yalan ya da abartı haberler sıkça oluyor. Önce haberlerin kaynağına, sonra da o kaynağın güvenirliğine, son olarak da tüm bunları kişisel zeka ve gözle gücü-tecrübeyle edinilmiş mantığımıza vurup itibar etmek lazım. Maalesef durum bu ve her zaman da böyleydi.
    0
    0
    Yanıtla