SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hemşehrimiz Hatice Akbaş Dünya Şampiyonu..

Hemşehrimiz Hatice Akbaş Dünya Şampiyonu..
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kilo finalinde ringe çıkan Malatya- Akçadağlı boksör Hatice Akbaş, Romanya'dan Lacramioara Perijoc'u yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 11. ve son gününde Hatice Akbaş, 54 kiloda final maçına çıktı.

İlk turu maç yapmadan geçen, ikinci turda Alman Zeina Nassar'ı, üçüncü turda Ermeni Ekaterina Sycheva'yı, çeyrek finalde Bulgar Stanimira Petrova'yı, yarı finalde de Taylandlı Tintabthai'yi eleyen milli boksör, finalde Romanya'dan Lacramioara Perijoc ile karşılaştı.

Tribünlerin büyük desteğiyle maça iyi başlayan Hatice, ilk raundu 4-1 aldı. İkinci raundu 3-2 kaybeden milli boksör, son raunda genel skorda üstün girdi. Son 3 dakikalık bölümü de 3-2 alan ay-yıldızlı boksör, maçı 3-2 kazanarak altın madalyaya uzandı.

Hatice Akbaş, 48 kiloda Ayşe Çağırır ve 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu'nun ardından Türkiye'ye bu organizasyondaki 3. şampiyonluğunu getirdi.

54 kiloda bronz madalyalar ise Kazak Dina Zholaman ile Taylandlı Preedakamon Tintabthai'ye gitti.

“İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUTTUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Hatice Akbaş, karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çok mutlu olduğunu dile getiren Hatice, "Ülkemde altın madalya kazandım. Yaşım henüz çok genç, buna rağmen güzel bir sonuç elde ettiğimi düşünüyorum. Arkamdaki milli takım antrenörlerimin ve babamın bana inancı tamdı. Ben de bu inancı boşa çıkarmadım. Destekleyen herkese çok teşekkürler. Bakanımıza teşekkür ediyorum. İzlemeye geldi, bizi çok destekledi. Allah razı olsun. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a ve destekleyen herkese sonsuz teşekkürler. İstiklal Marşı'mızı okuttuğum için çok mutluyum." diye konuştu.

Hatice, kendisinin elde ettiği dereceyle dünya şampiyonalarında Türkiye adına altın madalya rekoru kırıldığının hatırlatılması üzerine, "Altın rekoru madalyamla kırıldı, çok mutluyum. Ülkemiz kadınlarda gitgide yükseliyor. İnşallah böyle devam ederiz. Takımca hedefimiz Paris Olimpiyatları. İnşallah bu performansı orada da gösteririz." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE TAKIM HALİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU

Türkiye, ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonu, takım halinde şampiyon tamamladı.

Ay-yıldızlı sporcular, 5 altın ve 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya elde etti.

48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir, altın madalya kazandı.

70 kiloda Sema Çalışkan ile 81 kiloda Elif Güneri, şampiyonayı bronz madalyayla tamamladı.

Ay-yıldızlı ekip, kupa seremonisinde büyük sevinç yaşarken, kupayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun elinden aldı.

Organizasyonda en iyi sporcu ödülü ise Busenaz Sürmeneli'nin oldu.

Milliler, takım halinde Bakan Kasapoğlu ile fotoğraf çektirdi ve kupanın sevincini yaşadı.

TÜRKİYE İÇİN REKORLAR ŞAMPİYONASI

İstanbul'un ev sahipliğinde düzenlenen şampiyona, Türk kadın boks tarihine geçti.

Toplam madalya sayısı bakımında Türk kadın boksunun en başarılı Dünya Şampiyonası'nı yaşayan milliler, toplamda 7 madalyayla 5 madalya alınan 2005 Dünya Şampiyonası'nı geçti.

Ay-yıldızlılar, altın madalya sayısında da 2 şampiyonluğun geldiği 2008 Dünya Şampiyonası'nı geride bırakarak rekor kırdı.

2019'un ardından 2022'de de altın madalya alan olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, 2 dünya şampiyonluğu olan Gülsüm Tatar'ın rakoruna ortak oldu.

Gülsüm, 2008'de 63 kiloda, 2010'da ise 64 kiloda dünya şampiyonu olmuştu.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mustafa ERBAŞ (1 yıl önce)
    Bu büyük başarıdan dolayı kutlar. Devamını dilerim!..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Tebrikler kardeşim, sadece Malatya nın değil tüm Türkiye nin gururu oldun, başarılarının devamını dileriz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alper Tunga (1 yıl önce)
    Gurur verici bir tablo. Hatice Akbaş, tüm övgü ve takdir duygularımız senin için. Kişisel gayretin ile elde ettiğin bu başarı, bütünüyle senin. Sana forma giydirmek isteyenler, keşke üç ay önce de bir yıl önce de yanında yer alsalardı. Trabzon şehrinin Busenaz Sürmeneli'ye gösterdiği desteğin benzerinin ne olacağını merakla bekliyorum. Başarın kutlu olsun.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Erdoğan (1 yıl önce)
    Allah razı olsun hemşerim hem ekonomik sıkıntımızı hem düşen Malatyasporun sıkıntısından bizi bir an da olsa uzaklaştırdın başarınla tebrik ederim Malatyalı olman ayrıca bir guru verici başarılarını devamını dilerim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zurna44 (1 yıl önce)
    Senin Allahına kurban Malatyamın ve Türkiyemin gururu Battalgazi'nin yiğit torunu.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Muhittin (1 yıl önce)
    Türkiye de amatör branslara en cok sporcu veren ve madalya kazanan takim Fenerbahce ye tesekkür edilmeli! Hatice Akbas Fenerbahce nin lisansli sporcusu! Tebrik ediyorum!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    19 mayis bayraminda dunya sampiyonu olmak cok guzel emegine gonlune saglik malatya turkiye seninle. Gurur duyor Burda fenerbahce kulubune tesekkur ederim
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    ilk zamanlarda otobüs bileti eşofman bulamazdı kızımız sağolsun o zamanki kaymakan erhan günay çok desteklerdi... nereden nereye başarılar diliyorumm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Bahadır ALTAŞ (1 yıl önce)
    Türkiye ve Malatya adına gurur duydum. Onu yetiştiren ailesini ve emeği olan hocalarını tebrik ederim. TRT'de Vermiş olduğu röportaj çok duyguluydu. Başarılar dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla