Hayat Holding tarafından; Hacettepe Üniversitesi iş birliği, AFAD koordinasyonu ve Malatya Valiliği destekleriyle kurulan Hayat İyi Yaşam Merkezi, afetzede vatandaşların yaralarını sarmak, umutlarını yeniden yeşertmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Malatya Samanköy'de kurulu bulunan Konteyner Kentteki 'Yaşam Merkezi' depremzedelerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerine destek olmak amacıyla çocuk oyun alanlarından sanat eğitimlerine, ebeveynlerin bilinçlendirilmesinden yaşlılara yönelik ergoterapi aktivitelerine kadar pek çok alanda hizmet vermeye devam ediyor.
Hacettepe Üniversitesi ile deprem bölgesinde özel sektör-üniversite iş birliğiyle kurulan ilk toplumsal fayda projesi olma niteliği taşıyan merkezde annelerin, çocukların, gençlerin ve yaşlıların psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarına odaklanılıyor; zihinsel, bilişsel ve fiziksel gelişimleri önceliklendirilerek orta ve uzun vadede rehabilite edilmelerine katkı sağlandığı belirtildi.
6 Şubat depremlerinin kayıplarını anmak ve Hayat İyi Yaşam Merkezi’nde depremzede vatandaşlarla bir kez daha bir araya gelmek için düzenlenen törene Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şahap Armağan Tarım ve Hacettepe Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Serhat Ünal, Hayat Global İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Çağlayan Kent, AFAD Malatya İl Müdürü Ali Altındal ve depremzede vatandaşlar katıldı.
Hayat Global İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Çağlayan Kent, törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde, yalnızca o dönemde yaşadıklarımızı ve kayıplarımızı anmak için değil, aynı zamanda bu zor günlerde doğan dayanışmanın, umudun, birliğin ve yeniden inşa etmenin gücünü hissetmek için bir araya geldik. Biz buranın, ismiyle müsemma bir “iyi yaşam merkezi” olmasını amaçlayarak yola çıktık. Umutlarımızı yarınlara taşımak, hayatlara dokunmak ve yeniden inşa sürecine katkı sağlamak için buradayız. Türkiye’nin en büyük konteyner yerleşkesinin “yaşam merkezinde” ilk günden beri farklı yaş gruplarından herkese destek olma çabası içerisindeyiz. Burada okuma yazma öğrenen vatandaşımız da var, enstrüman çalmayı öğrenen gençlerimiz de…
Hayat Holding olarak, iş hedeflerimizi büyütmek kadar sosyal faydayı büyütmenin de önemli olduğuna inanıyor, tüm adımlarımızı gezegenimize, insanlığa ve ekonomiye en sürdürülebilir katkıyı yapmak üzere atıyoruz." dedi.
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, ise merkezde yürütülen çalışmalara ilişkin şunları söyledi:
“Nüfus Etütleri Enstitümüz’ün gerçekleştirdiği Etki Değerlendirmesi Araştırma Raporu’nun sonuçları; Hacettepe Üniversitesi tarafından Hayat İyi Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen faaliyetlerin konteyner kentteki halkın yaşamına dokunan, onların yaşamını zenginleştiren, iyilik hallerini artıran etkileri olduğunu ortaya koymaktadır. Bu rapor ve alandan alınan geri bildirimler, üniversitemizin eğitim ve araştırma misyonunun yanına eklediği toplumsal katkı misyonunun Hayat İyi Yaşam Merkezi’ndeki faaliyetler aracılığı ile kapsayıcı bir şekilde hayata geçirildiğini göstermektedir.
Hayat İyi Yaşam Merkezi sadece bölge halkı için değil, Hacettepe Üniversitesi’nin süreçleri ve gönüllüleri için de bir ‘iyileşme’ alanı olmuştur. Alana gelip dönen gönüllüler her seferinde burada yaşadıklarını ve halkla olan etkileşimlerini büyük bir memnuniyet ve derin bir minnet ile anlatmaktadırlar. Öğrencilerimizin buradaki faaliyetleri Program Dışı Öğrenmelerin tanınması kapsamında karnelerine işlenmeye başlanmış, bu şekilde eğitim ve toplumsal katkı arasındaki halkanın da güçlenmesi için ciddi bir adım atılmıştır. Hayat İyi Yaşam Merkezi modeli ile kaynakların toplumsal katkı faaliyetlerinde kullanılması için kurumsal kapasite geliştirilmiştir. Hacettepe Üniversitesi olarak Hayat İyi Yaşam Merkezi projesine destek olmaya devam edeceğiz"
Bülten