SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hayırsever Kadın Anne ve Babası Adına 24 Derslikli Okul Yaptırdı

Hayırsever Kadın Anne ve Babası Adına 24 Derslikli Okul Yaptırdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Almanya'da uzun yıllar çalışarak emekli olan hayırsever Fatma Demirbilek'in katkısıyla yapılan 24 derslikli Hatice İbrahim Özoğlu İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Malatya Valisi Seddar Yavuz, Battalgazi Mahallesi'nde yapılan okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin ulusların bağımsızlığını, refahını ve huzurunu belirleyen en önemli stratejik alan olduğunu söyledi.

Yavuz, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerden etkilenen kenti yeniden inşa etmek için yoğun çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Vicdanlı, bir haksızlık karşısında her ne olursa olsun dimdik duran, hakkı, hukuku haykıran ve başkasının hak ve hukukuna hürmetle saygı gösteren nesiller yetiştirmek istediklerini vurgulayan Yavuz, "Hayırseverimizi tebrik etmek istiyorum. Yurt dışına gidip, orada tutunup daha sonra orada biriktirdiklerini ülkesini, milletini ve şehrini unutmadan tasadduk edebilen bu koca yürekli, cömert hanımefendiyi alkışlamanızı rica ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kasım ayının sonuna kadar 52 okulu bitirip devreye almış olacaklarını belirterek, "Fatma Demirbilek hanımefendinin katkılarıyla eğitim öğretime açmış olduğumuz okulumuz, 24 derslikten oluşuyor. İçerisinde kütüphanemiz, çok amaçlı salonumuz, fen laboratuvarımız, yemekhanemiz ve kantinimiz bulunmakta. Bölgenin de buna ihtiyacı vardı." dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın da Kur'an'ın ilk emrinin "Oku" olduğuna dikkat çekerek, katkısı için Fatma Demirbilek'i kutladı.

Hayırsever Fatma Demirbilek de çocukluğundan beri annesi ve babasının adına okul yaptıracağını söylediğini dile gitererek, "Allah'ım bana bu fırsatı verdi. İnşallah vatana, millete hayırlı olur, hayırlı evlatlar yetişir, hepimiz memnun oluruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Yavuz, hayırsever Demirbilek ve katılımcılar, okulu gezdi.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mustafa (1 saat önce)
    Sayın Valim ve sayın İl milli eğitim Müdürüm sizden ricam milli eğitim okullarında çalışan öğretmenlerin denetlenmesidir. öğrencileri okullardan kurslara yönlendiriyorlar kendileri de ortak oluyor ya da kurs merkezlerinde çalışıyorlar atanamayan öğretmenlerin haklarını iyice düşürüyorlar, bugünlerde çıkan teftiş haberleriyle şu an kendilerine kaçacak yer ve yaptıkları işe kılıf arıyorlar. Bu söylentilerin bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 saat önce)
    Sayın VALİM sayın MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜM dershanelerde ve kurslarda MEB öğretmenlerinin çalışması YASAK değilmi yasak olmasına rağmen bu öğretmenlerin kurslarda ne işi var. Allah rızası için özellikle hafta sonları müfettişlerin habersiz gelip kursları denetlemesini rica ediyoruz.Malatyahaber sayesinde size sesimizi ulaştırmak istiyoruz.Sesimize kulak verin artık.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Olumsuz beğeni yapanlara sesleniyorum.. siz değilmisiniz yasak olmasına rağmen gelip derslere giren siz değilmisiniz empati yapmayıp atanamayan öğretmenin kazanacağı iki kuruş parayı alan siz değilmisiniz tek geçim kaynağı çağasının çoluğunun rıskına engel olan siz değilmisiniz sektör öğretmenini asgarı ücrete çalışmaya iten.Hadi siz söyleyin yazık günah değil mi siz 100 bine yakın para kazanırken dersane öğretmeninin asgari ücrete çalışmasına neden olan.Elinizi vicdanınıza koyun.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Kemal (2 saat önce)
    Sayın valimiz, sayın milli eğitim müdürümüz milli eğitim öğretmenlerinin öğrencilerimizi kurslara davet edip kayıt yaptıkları öğrencilere okullarda farklı olarak davranmasını kabullenemiyoruz. Onlara okul dahilinde ve haricinde ek dersler yapmaları sorularını kursa getirin orada çözeriz demelerini çok duyuyoruz öğrencilerimizden. Bunun yanı sıra atanamayan genç öğretmen adaylarının özel kurumlarda çalışmalarının önünü kapatmaları da cabası. Kurs ücretleri çok yüksek. Biz veliler olarak artık bu fiyatları kaldiramiyoruz. Okul kurslarına bu milli eğitim öğretmenlerinin katilmamalari ve çocuklarımız ile ilgilenmemeleri nedeniyle zor durumda kalıyoruz. Artık bunlara yaptırımların uygulanmasını bekliyoruz. İyi öğretmenler ise kurslarda çalışmak yerine okullar da öğrencilerimize faydalı olsunlar.
    %70
    %30
    Yanıtla