SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedef Deplasman Puanı Hasretini Sonlandırmak

A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Ligin 29.haftasında 27 Haziran Cumartesi günü 18.30’da Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmadan puan ya da puanlarla ayrılarak, ilerleyen haftalara daha rahat girmek istiyor. 

Süper Lig’de uzun bir aranın ardından 28.haftada sahasında İzmir temsilcisi Göztepe’yi 2-1’lik skorla mağlup ederek, galip gelen BtcTurk Yeni Malatyaspor, 29.haftada İstanbul’da Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Ligde 12 hafta sonra galip gelen ve aldığı galibiyetle tehlike hattının üzerine çıkmayı başaran sarı siyahlılar, zorlu Fenerbahçe deplasmanından da puan ya da puanlarla ayrılarak, çıkışa geçmek istiyor. Rakiplerinin kötü sonuçlar aldığı 28.haftada Göztepe’yi sahasında yenerek, rahat bir nefes alan Doğu Anadolu temsilcisi, final gözüyle baktığı kalan maçlarda istediği sonuçları alarak, lige tutunmanın hesaplarını yapıyor. 

GALİBİYET MORALLERİ YERİNE GETİRDİ

Süper Lig’de 2019-2020 sezonuna iyi başlayan ve ilk yarıda teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde 24 puan toplayan BtcTurk Yeni Malatyaspor’da, ikinci yarıda işler istenildiği gibi gitmedi. 

Teknik direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılması, ardından takımın hücum yükünü kaldıran forvet Adis Jahovic ile oyun kurucu Guilherme’nin sürpriz bir şekilde takımdan gitmeleri sarı siyahlı takımın düşüşüne neden oldu. Teknik direktör Kemal Özdeş yönetiminde çıktığı maçlarda galibiyet alamayan ve gerilemeye başlayan Malatya temsilcisi, üst üste aldığı kötü sonuçlarla bir anda tehlike hattının içerisine girdi. 

Kurtarıcı olarak takımın başına getirilen Hikmet Karaman ile 4 maça çıkan ve bu maçlarda 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2’de mağlubiyet alarak 4 puan toplayan sarı siyahlılar, 28.haftada sahasında İzmir ekibi Göztepe’yi 2-1 mağlup ederek, 12 haftalık galibiyet özlemini sonlandırdı. 

Göztepe karşısında alınan galibiyet takımda moralleri yerine getirirken, yüzler yeniden gülmeye başladı. Fenerbahçe karşısına moralli çıkacak olan sarı siyahlılar, zorlu deplasmandan da puan çıkaracağından emin. 

FENERBAHÇE İSTİKRARSIZ BİR GÖRÜNTÜ ORTAYA KOYUYOR

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe ise ligde şuan itibariyle bu hedefinin bir hayli uzağında kalmış durumda.

Ziraat Türkiye Kupası’na veda eden ve 28.hafada deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-0’lık skorla mağlup olan sarı lacivertliler, ligde istikrarsız bir görüntü ortaya koyuyor. 

Geride kalan sezonda olduğu gibi bu sezonda taraftarına istediği galibiyetleri armağan edemeyen İstanbul temsilcisi, ligde kalan maçlarda istediği sonuçları almanın hesaplarını yapıyor. Ligde oynadığı 28 karşılaşmada 12 galibiyet alan ve topladığı 43 puanla yedinci sırada bulunan sarı lacivertliler, Yeni Malatyaspor karşısında galip gelerek, Kasımpaşa maçında alınan mağlubiyeti unutturmak istiyor. 

YENİ MALATYASPOR SON 5 MAÇTA 1 GALİBİYET ALDI

Süper Ligde üçüncü sezonunu yaşayan BtcTurk Yeni Malatyaspor, son 5 Süper Lig maçında sadece 1 kez galip gelebildi.

Ligin 24.haftasında deplasmanda Yukatel Denizlispor’a 2-0’lık skorla kaybeden sarı siyahlılar, 25.haftada sahasında İttifak Holding Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı. 26.haftada Kayseri deplasmanından 2-1 mağlup ayrılan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 27.haftada sahasında Kasımpaşa’ya 2-1’lik skorla boyun eğdi. 

Sarı siyahlı takım, ligin 28.haftasında sahasında konuk ettiği Göztepe’yi ise 2-1’lik skorla mağlup ederek, puanını 28’e yükseltti. 

FENERBAHÇE 5 MAÇTA 5 PUAN TOPLADI

Fenerbahçe, ligin 24.haftasında deplasmanda Antalyaspor ile 2-2 berabere kaldı. 25.haftada sahasında konuk ettiği Denizlispor ile de 2-2 berabere kalan sarı lacivertliler, 26.haftada deplasmanda Konyaspor’a 1-0 yenildi. 

Ligin 27.haftasında sahasında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Kayserispor’u 2-1 mağlup eden İstanbul temsilcisi, 28.haftada deplasmanda Kasımpaşa’ya 2-0’lık skorla mağlup oldu. 

İSTATİSTİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilene göre, Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor'u konuk ettiği iki Süper Lig maçından da üçer gollü galibiyetlerle ayrıldı (3-1 & 3-2). 

Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ile oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisinden puanla ayrılmayı başardı (1G 1B 1M).

Süper Lig'de oynadığı son dokuz maçın sadece birini kazanan Fenerbahçe (3B 5M), tek galibiyetini son iç saha karşılaşmasında aldı (2-1 vs Kayserispor). 

Süper Lig'deki 12 haftalık galibiyeti hasretini son karşılaşmada Göztepe'yi yenerek sonlandıran Yeni Malatyaspor, Ekim 2019'dan bu yana üst üste iki maç kazanamıyor. 

Bu sezon 43 puan toplayan Fenerbahçe, Süper Lig'in 18 takımlı ve üç puanlı sistemde oynanmaya başladığı 1994/95'ten bu yana 28. haftalar itibarıyla daha düşük puana sadece geçen sezon ulaşmıştı (33). 

Süper Lig tarihinde İstanbul takımlarına konuk olduğu 14 maçın sadece birini kazanan Yeni Malatyaspor (2B 11M), tek galibiyetini bu sezon Beşiktaş deplasmanında aldı (2-0). 

Süper Lig'de çıktığı son dört iç saha maçında sadece bir gol atabilen Vedat Muriqi (10 şut), daha önce üst üste beş karşılaşmada rakip fileleri havalandırırken ortalama 3.9 şutta 1 gol kaydetmişti (27 şutta 7 gol). 

Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de attığı son dört golün üçünde Vidar Kjartansson'un doğrudan katkısı var (2 gol & 1 asist). 

Yeni Malatyaspor'u çalıştıran Hikmet Karaman'ın Süper Lig kariyerinde en fazla yenilgi aldığı üç takımdan biri Fenerbahçe (19; Beşiktaş ve Galatasaray ile birlikte). 

DEPLASMAN PUANI İSTİYOR

Geçen sezon Kayserispor'un başındayken Fenerbahçe'yi yenen Hikmet Karaman, Süper Lig kariyerinde rakibi karşısında ilk kez üst üste iki galibiyet almak için sahaya çıkıyor.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, ligdeki 7 galibiyetin 3’ünü deplasmanda aldı. Deplasmanda oynadığı 14 karşılaşmada 13 puan toplayabilen sarı siyahlılar, dış sahadaki son galibiyetini 15.haftada Beşiktaş’a karşı 15 Aralık 2019’da 2-0’lık skorla almıştı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 15.haftada Beşiktaş deplasmanında aldığı galibiyetin ardından uzun süre dış sahada 3 puan kazanamadı. Sarı siyahlılar, Beşiktaş galibiyeti sonrası deplasmanda oynadığı 6 karşılaşmada 5 mağlubiyet, 1’de beraberlik aldı.

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un 15.haftadaki Beşiktaş galibiyetinin ardından oynadığı deplasman maçlarında aldığı sonuçlar şöyle: 

17.hafta Gaziantep Futbol Kulübü-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 1-1

18.hafta Medipol Başakşehir-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 4-1

20.hafta Aytemiz Alanyaspor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2-1

22.hafta Galatasaray-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 1-0

24.hafta Yukatel Denizlispor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2-0

26.hafta Hes Kablo Kayserispor-BtcTurk Yeni Malatyaspor: 2-1.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız