SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hedef Malatya'yı Marka Yapmak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen "Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı 2008" isimli toplantıda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "AB formatında proje üretme kabiliyetimizi artırmalıyız" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, 2007-2012 arasını kapsayan ve 2.2 milyar euro hibe katkılı programın önemine değinerek, "Avrupa Birliği (AB) formatında proje üretme kültür ve kabiliyetimizi artırmamız gerekiyor" dedi. Daşöz, geçen yıl Malatya'da 37 projenin AB'den yardım gördüğünü belirtip bu rakamın bu yıl artırılması gerektiğini kaydetti.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise Türkiye'de 8 ilde kurulacak olan Avrupa Birliği Geliştirme Merkezi'nden (ABİGEM) birinin de Malatya'da kurulacağını belirterek, "Hedefimiz Malatya'yı marka şehir haline getirmektir. Bunun için de üretim ve istihdamı artırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerin cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini dile getiren Erkoç, "Müteşebbislerimizin yurtdışına kaçmasını istemiyorsak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da, özellikle tekstil konusunda üretim ve istihdam artırılmalı" dedi.

İŞ -KUR Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş da konuşmasında, "Avrupa Komisyonu'nun 2006 yılı katılım öncesi mali yardım programı kapsamında, iş gücü piyasası koşullarının iyileştirilmesi için İŞKUR'a destek amacıyla kadınların ve gençlerin istihdamını destekleyecek, aktif istihdam tedbirleri hibe planı adı altında bir program başlatılmıştır. Bu programın uygulanmasından İŞKUR sorumludur. Sözleşme makamı ise Merkezi Finans ve İhale Birimi'dir " bilgisini verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız