SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnönü Caddesi'nde Raylı Sistem Olacak'

'İnönü Caddesi'nde Raylı Sistem Olacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya'nın hızlı inşa süreciyle yeniden şekillendiğini ve dirençli bir şehir olduğunu söyledi.

Başkan Er, Gazeteci-Yazar Zafer Şahin'e 6 Şubat depremleri sonrası kentte yapılan çalışmalar ve belediye hizmetleri hakkında bilgi verdi.

'Malatya tek merkezli bir şehir yıkılınca Malatya'nın herşeyi gitti" diyen Başkan Er, "Göreve geldiğimizde 1873 konutun ihalesi yapılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum, yerelde de valimiz ve bizler iyi bir uyum sağladık, çok hızlı bir şekilde 14 aydan sonra epey bir mesafe kat ettik. 9 ay içerisinde konut ve iş yerleri yükseldi. Malatya yeniden şekilleniyor. Çok dirençli bir şehir oluyor. Malatya'nın kötü bir zemini vardı ve su çıkıyordu. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yer altı sularını, yağmur sularıyla birlikte drene ediyoruz. Bu suları, sulama suyunda kullanacağız. Zemin iyileştirmesi kapsamında 300 kilometreye denk gelen 12 bin fore kazık çakıldı" ifadelerini kullandı. 

Saray Mahallesi'nin en prestijli projelerden olduğuna dikkati çeken Başkan Sami Er, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının iyi bir çalışma yürüttüğünü söyledi. 

Tamamen modern bir çarşı inşa edildiğini anlatan Başkan Er, şunları kaydetti: 

"İnönü Caddesi Malatya’nın ana aksı. Tamamen modern bir çarşı olacak. Aynı zamanda çarşı genişleyecek. İnönü Caddesini, İstasyona kadar 30 metreye çıkarıyoruz. Raylı sistemle birlikte Malatya'nın prestij caddesi olacak. Söğütlü Camiinde de çalışmalar devam ediyor. Ramazan da ilk teravih namazını kılacağız."

Başkan Er, kentte 1200 lokasyonda inşaat olduğunu belirterek, "Sadece 27 bin konut İkizce'ye yapılıyor. İkizce yeni bir ilçe olacak. Malatya'da 68 rezerv alan var. Yıkılan yerlerde konutları yapıyoruz. Demografik yapıyı da koruyoruz. Yerinde dönüşüm yaptık. Türkiye'nin en büyük rezerv alanı Malatya'da. 400 hektarlık alan, Malatya'nın yüzde 10'u rezerv alan ilan edildi. Malatya'nın en prestijli projesi, eski hal binasının olduğu alana inşa ediliyor. Bahçebaşında 13 bin konut yükseliyor. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız deprem bölgesi özellikle de Malatya'ya kaynak kısıtlaması yapmadı" diye konuştu.

Malatya'da birçok şantiye olduğunu ifade eden Başkan Er, "Her gün bir şantiyeye uğruyorum. Altyapıda çok ciddi ve büyük yatırımlarımız var. Ciddi bir spor tesisi yatırımları yapıyoruz" dedi.

Bülten

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Tugrul (1 ay önce)
    İlk etap İkizce den başlamalısınız İkizce den merkeze. Bir hat İkizce den Malatya Erhaç Havaalanına Hat. Bu hat hem organize sanayiden geçecek Bunu yaparsanız mükemmel bir iş çıkartmış olursunuz. Kayseri tramvay hatlarını örnek alın Eğer havaalanı hattı duraklarını düzenli bir şekilde yaparsanız Üniversite bölgesini de içine alırsanız ve bölgeye imar sağlarsanız yatırım için bir talas inşaa edersiniz bölgeye... Allah aşkına şu raylı sistemi getirin zor birşey değil bu metro değil... Şu raylı sistemi yaparsanız şehir tertemiz olacak... İnönü Caddesine değil kanalboyuna götürünü merkez hattını o hattan da dağ tramvay yolu üzerinden inönü üniversitesine hat geçer Zor değil Allah kitap aşkına zor değil bu hat nolur yapın bu hattı... Ve şu şehre adam akıllı büyük gelişmiş bir kültür merkezi inşaa edin... Daha gelişmiş büyük bir maşti inşaa edin...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet... (2 ay önce)
    Ne zaman? Zaman vermeden vaatde bulunmak çok kolay! Türkiyede kişi gelir 50 bün dolar olacak, gibi. (İllaki bir gün olur)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa44 (2 ay önce)
    İnönü Caddesinde trafik zaten çok sıkışık ve yapılması düşünülen mesafe çok kısa. Oraya raylı sistem yapmak akıl işi değil. Doğrusu İnönü Üniversitesi ile hava alanı kavşağına kadar raylı sistem ya da monaray sistemi yapmaktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Trambüs denilen çağdışı kalmış ucubeyi malatyanın başına bela eden çapsızlardan parasını alıp raylı sistem yapın
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yvz44 (2 ay önce)
    Hep öyle diyorsunuz sonra lafta kalıyor hızlı trende Malatya'ya gelecekti ama gelmedi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • KAMİL YILMAZ (2 ay önce)
    1)Zafer Şahin kim? Seçilmiş bir kişi devlet kademesinde herhangi bir karşılığı olmayan bir kişiyi hangi sıfata koyup da brifing verdi. 2)Her demeciniz de hükümetin yaptığı ve şuan yapıyor olduğu inşaatlardan bahsediyorsunuz. Lütfen belediye başkanı olarak bu şehre ne yaptınız onları anlatın artık. 3)Doğru şehir şuan şantiye ama bu pislik için de kalacağı anlamına gelmez. Düzenli yol ve kaldırım yıkaması (!!!dikkat çekerim sulanması değil yıkanması) ile mevcut şartlarda yaşanabilirlik konforu arttırılabilinir. 4)Şehrin her tarafı pislik toz duman içinde. Temizlik işleri müdürlüğü ne iş yapıyor acaba. Ana arteri sulamak temizlemek anlamına gelmez.Sulamak yerine düzenli yıkansa bu toz duman olmayacaktır. 5)Maski denilen kurum şehrin hangi bölgesine düzenli ve temiz suyu ulaştırdı. Zorda kaldıkça her fırsatta deprem oldu diyorsunuz. Bu deprem olalı 3 yıl geçti. 6)Demografik yapıdan bahsetmeyin. Bu şehrin esnafı, insanı maalesef şehri bırakıp gitti. Çıkın çarşıya bakın hangi esnaf tanıdık.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • OPANOGLU (2 ay önce)
    İnünö caddesi dar ve zikzaklı raylı sistem yapılırsa şehir merkezi ortadan kalkar. Raylı sistem yapılacak ise,Malatya çevre yolunun başlangıç noktasına yakın Pütürge kavşağından şu an battı çıktıların olduğu çevre yolundan Organize hatta Maskiye uzanacak bir raylı hat daha akılcı ve akıcı olacaktır
    %86
    %14
    Yanıtla
  • doğu (2 ay önce)
    30 metre genişliğindeki caddeye raylı sistem yapılır mı? trafik depremden önce kaldırmıyordu. şimdi bir de raylı sistem yapacakmış yaptıktan sonra hiç kaldırmaz.10 yıl sonra kendilerine küfür ettirecekler. hiç mi aklı başında bir mühendis yok belediyede. yazık güzelim caddeyi genişleterek 30 metreye çıkaracaklar. sonra raylı sistem yaparak eski haline getirecekler. bir de neden tramvay veya metro demiyorlarda raylı sistem diyorlar. burada da bir bit yeniği var. hadi hayırlısı. zafer şahini konuşmak dahi istemiyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Serkan (2 ay önce)
    İnsanlarin asıl problemi barınma ..depremden önce eski evlerde herkes durumuna göre ev tutabiliyordu..şimdi en kotu ev kirası 13 bin ..kiracılar ev tutmakta zorlanıyor ..neden bunu görmezden geliyorlar ? Ne olacak bu iş
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Osman (2 ay önce)
    Köy yolllarını çukur dolu merkez yollarını yapın sonra tren yaparsınız
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Malatyalı İbrahim (2 ay önce)
    Zafer Şahin denen zat her fırsatta Gazze'ye gideceğini söyleyen ama son an da kıvıran malum şahıs değil mi? Ayrıca mülki idare amiri gibi neyi denetlemeye gelmiş Allah aşkına merak ettim
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Kayısı Kentli (2 ay önce)
    Ak parti yalakası zafer şahin isi gucu algı yarın cikar ekranlara Malatya ayaga kalkmis der yazık cok yazık
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Konu malatya sen ne anlatıyorsun? Barıs yarkadas da mı akp yalakası? Gürsel tekin de mi? Berhan şimsek te mi.. Partin cetelerin eline gecmiş vurmuslar parayı, sehire 1 gr hizmetleri olmamıs sen ne anlatıyorsun..
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Tescilli AKP yalakalarını adını yazıp, bunlar da akp akp yalakası mı diye sormak neyin nesi? Dalgamı geçiyorsun sen eleman. Yazdıklarının üçü de tescilli yalaka ve senelerdir akpye hizmet ediyorlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Evet akp li. Sen ya çok saf ya da çok azılı trolsün
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Bu şehrin esnafı düzayak dükkan ister, dükkanın önüne sergi ister. Bi de tren yapacaksın he, kör itin öldüğü yerde ne edip edip trene çarpıyılar. Allah muhafaza herkes zaten yolun ortasından yürüyü. Bi güne Malatya’nın yarısı mefta olur başkanım. Yanlış anlaşılma olmasın ben alamanyada wuppertal’da görmüşüm. Havaray diye bişey var eyle hoş. Teleferik gibi ama gögden gidiyi. Parası neyse verek omdan yapak. Yoksa bu millet ölür ölür!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Çiğköfteci (2 ay önce)
    Benim güzel başkanım, inonu caddesi zaten kilit,oraya tramvayda girerse yaya olarak bile geçemeyiz, en iyisi önce çöşnük ,İstasyon,ve itfaiye kavsaklarına acilen alt geçit yapın, 5 dk da geçtiğimiz cosnuk kavsagini, yeni duzenlemenizden sonra yarım saatte zor geçer olduk
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Yerinde dönüşüme girenler, devletin verdiği 1500 TL üstüne en az 1500 TL daha vermek zorunda kalıyorlar, üstüne birde kira yardımı kesiliyor, 1500 TL ilk verildiği zamanla buğün arasında enflasyon sayesin de nerede ise yarı yarıya alım gücünü kaybetti, yerinde dönüşüm parasının en az 2000 TL olması için çaba sarfetmenizi girişimde bulunmanızı istiyoruz, ikinci depremde evimiz yıkıldı bir kaşık bile kurtaramadık eşya yardımı için liste alındı hiç bir sonuç çıkmadı.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    keşke bu şehir yıkılmasaaydı eskisinden beter oldu.hangi zamandayız yeraltından ulaşım olması lazım metro gibi
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Kutay44 (2 ay önce)
    Asrın hatası olur, şehir trafiği alt üst olur. hem de mesafe çok kısa. Aklın yolu bir İkizce'den İnönü Üniversitesi arasına yani çevre yoluna raylı sistem yapılmalıdır.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • İkizce ne alaka? Kör noktaya neden raylı sistem yapılsın... İkizce bir transfer noktası mı? Ordan otogara havalimanı yada hastaneye geçiş mi var.. Raylı sistem üniversiteden havalimanına dogru gitmelidir.. İkizce ye otobüs baglanmalı...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Yav adam ikizce ilçe olacak diyor enaz 50.000 konut yapılıyor orada enaz 150 200 bin nüfus yaşayacak raylı sistem şart, hava alanına kaç kişi gidiyor biraz düşün düşünebilirsen
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    İnönü caddesi yaklaşık 1,8 km burada yapılacak raylı sistem Malatya da trafiği çözmez aksine çözümsüzlük yaratır. Bu şehrin mimar mühendisleri neden sessiz yada BB ulaşım daire başkanlığı bu kadar bilgisiz olamaz. Çünkü bu yol üzerinde mevcut kavşaklar raylı sistem için çok yetersiz. Ayrıca raylı sistem olunca genişletilen bölüm raylı sisteme ayrılacağı için mevcut trafik çift yönlü olarak daha daralacaktır.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Dedekorkut lokantasının yanında depremde ağır hasar alan ve yerinde dönüşüm olarak yeniden inşa edilen binalar mevcut caddeye sıfır olarak ruhsat verilmiş ve inşaat devam ediyor. Reis beyin haberi yok galiba. Dünyanın hiç bir ülkesinde 20 metrelik cadde 30 metre olunca prestij caddesi olmaz olsa olsa araçlara park yeri yapmış olursunuz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    İnönü caddesinden raylı sistem mi dedi :-) ana aks mı:-) oraya olsa olsa nostaljik tramvay olur... Raylı sistem saatte 10 bin yolcu tasıyan yolun ortası acılarak bagımsız giden trafiğin yolcu yukunü sırtlayan bir sistemdir... Bunların yaptıgı her sey ters:-) her gelen böyle macera arıyor sehrin parasını cöp ediyor.. Ana aks cevreyolu dur... 2 üniversite arasıdır, hastanelerin oldugu, havalimanına sanayi bölgelerine giden yoldur.. Raylı sistem inönü üniversiteden baslayıp cevreyolundan devam edip turgut özal üniversitesi ordan organize sanayi bölgeleri üzerinden havalimanına baglanmalıdır
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Taliyollar Çukur (2 ay önce)
    Çevte yolu Tali yollar çukurlara dolu. Onu da söyleseydi keşke 1 yıl oldu. Hala yapılacak tali yollar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kamil (2 ay önce)
    sayın sami er başkan.. zafer şahin kim ? bakanmı devlet adamımı kim zafer şahin herkes gibi gazeteci ve CNN TÜRK te yorumcu bu kişiye rapor vermek zorunda değilsin. başka olay devletin yaptığı toki konutlarını anlatıyorsun belediyenin hiç projesi yokmu belediyenin projesi ne zaman olacak
    %77
    %23
    Yanıtla