SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hedefi Tıp Fakültesi

Hedefi Tıp Fakültesi
A- A+ PAYLAŞ
 
Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Türkiye derecesi elde eden Malatyalı öğrenci Merve Özge Algedik’in hedefinin, tıp fakültesinde okumak olduğu bildirildi. 
 
LYS MF-3’de 556,587 puan alarak Türkiye 9’unculuğu elde eden Algedik, birinci tercih olarak Hacettepe Tıp Fakültesi’ni yazdığını söyledi. Annesi ev hanımı, babası serbest meslek işiyle uğraşan Merve Özge Algedik isimli Fen Lisesi mezunu öğrenci, "Hacettepe Tıp Fakültesi’ni ilk tercihim olarak yazdım. Diğer tercihlerimi de genelde tıp fakültesi olarak sıraladım. Çünkü doktorluğu çok seviyorum. İnsanlara yardımcı olmayı çok seviyorum" dedi. 
 
Başarısını planlı, disiplinli ve çok çalışmaya borçlu olduğunu söyleyen Algedik, sınava gireceklere, "Okulda işlediğiniz dersi evde tekrar edin. Konularla ilgili çok test çözün. Kendinize bir program çizin ve bu ders çalışma programına uyunuz" önerilerinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız