SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hekimhan'da Belediye Başkanı ve CHP İlçe Yönetiminden Toplu İstifa..

Hekimhan'da Belediye Başkanı ve CHP İlçe Yönetiminden Toplu İstifa..
A- A+ PAYLAŞ

Yeniden aday gösterilmeyen Hekimhan'ın CHP'li Belediye Başkanı Turan Karadağ,  CHP’li Hekimhan Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Hekimhan İlçe Yönetimi partiden istifa ettiler.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mustafa Mutlu, ilçe yönetimi ve Hekimhan belediye meclis üyelerinin toplu olarak partiden istifa ettiğini açıkladı.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, atamayla değil ön seçimle göreve geldiğini açıklayarak, yeniden aday gösterilmemesine tepki gösterdi.

Karadağ, “Veli Ağbaba, bana “Örnek gösterilecek belediye başkanısın” dedi. Ta ki il kongresine kadar. Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdik diye böyle oldu. Veli Ağbaba ve Barış Yıldız’ın CHP’sinden istifa ediyorum” dedi.

CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mustafa Mutlu, Hekimhan İlçe Teşkilatı’ndan düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Partide bir yanlış yapılmıştır. İlçe örgütü hiçe sayılmıştır. O nedenle ilçe başkanı ve ilçe örgütü olarak istifa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ise “Ben buraya atamayla değil 2019’da örgütümüzün ön seçimiyle aday oldum. Hekimhan halkı bana güvenerek belediye başkanı yaptım. “Hekimhan’a hizmet için geldim” dedim. İstanbul’da iş insanı iken doğduğum, büyüdüğüm yere hizmet yaparım diye göreve geldim. 34 projeyle göreve geldim ve bu projelerin 30’unu yaptım. Veli Ağbaba (CHP Malatya Milletvekili) bana, “Türkiye’de örnek göstereceğim belediye başkanlarından birisisin” dedi. Ne zamana kadar, CHP Malatya İl Kongresi olana kadar. İl kongresi, genel kongre oldu. Genel başkanımız (Kemal Kılıçdaroğlu) üç belediye başkanını aradı “Bize sahip çıkın” dedi. Tabi ki genel başkanımıza sahip çıkacağız ama o zaman ipimizin kesildiğini anladık. Ben üzülmüyorum, sadece bir dönem daha yapacağım hizmetlerden dolayı üzülüyorum. Hekimhan halkına yazık ettiler” ifadelerini kullandı.

Kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini dile getiren Karadağ, “Onun dürüstlüğünden, iyi insan olmasından, çalışkanlığından ve Türkiye’de bütün renkleri bir araya getirmesinden dolayı yanında olduk. “Adalet, hak, hukuk” diye yürüyen Veli Ağbaba, hak ve hukuk için değil kendi çıkarları için yürümüş. Hekimhan’da çalışma var, hırsızlık ve namussuzluk yok. Ne için beni aday göstermedin kardeşim? “Çalışamadın, yapamadın” desin ama bunlar değil. Biz hizmet, başkaları rant için burada. Hekimhan’ımıza sahip çıkmak için biz genel başkanımıza sahip çıktık. İyi ki de çıkmışız, pişman değilim. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile gurur duyuyorum, her zamanda duymaya devam edeceğim” diye konuştu.

Karadağ şunları söyledi:

"Bir Veli Ağbaba bırakın Hekimhan’ı Türkiye’de CHP’nin kaderiyle oynuyor. Yazık, günah. “Ben yaptım oldu” değil. Burada ilçe örgütü, muhtarlar var. Arayıp, sordular ama hepimizle dalga geçmişler. Muhtarlar görüş bildiriyor, 65 muhtarın en az 45’i “Başkanımız çalışkandır, memnunuz, devam edelim” diyor. Onlar projelerini yapmışlar, bizimle oyun oynuyorlarmış. İlçe örgünü, muhtarları, belediye başkanını, sivil toplum örgütlerini ve meclis üyelerini tanımıyorsun. “Diktatör var” diyorlar, bizim içimizdeymiş. Bu olaylara ‘dur’ deme zamanı geldi. Ben gidebilirim. Buna ders vermediğimiz sürece bugün ben yarın başkası gidecek. Ben çok sevdiğimi ve gururla bayrağını taşıdığım altı oktan üzülerek Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ediyorum. Ben Barış Yıldız ve Veli Ağbaba’nın Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. O insanlar burada olduğu sürece bizim burada olmamızın bir anlamı yok. Onların bizimle top gibi oynamaya hakkı yok.”

CHP  Malatya’nın Hekimhan ve Arguvan ilçesinde mevcut belediye başkanlarıyla devam etmeme kararı almıştı. Hekimhan ilçesinde Turan Karadağ’ın yerine Mehmet Şerif Yıldırım’ı, Arguvan'da Mehmet Kızıldaş'ın yerine Ersoy Eren'i belediye başkan adayı olarak göstermişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Hekimhanli (2 ay önce)
    Yorumları okuyorum Turan başkan hiç bisey yapmamış gibi algı var evet yaptıklarına var yapamadıkları da var sonuçta chp li belediye başkanı olarak 5 yıl görev yaptı sevabına günahıda kendine aday olsaydı seçmen karar verecekti.Ancak parti mehmet Şerif yıldırımı uygun gördü aday yaptı ben sen demeden chp liler desteklemeliyiz.Bu arada aday olan kisi geçmişte farklı partilerden başkanlık yapmış kişi ve beldeler kapanınca hekimhan için aday adayı oldu parti aday yapmayınca ya karşı tarafa çalıştı yada sözü geçen seçmeni sandığa götürmedi bu adayından sevabı günahı kendisine yine seçmen sandıkta karar verecek kalp kırmaya kırıcı olmaya gerek yok.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 ay önce)
    hepiniz nankörsünüz Babanızın çiftliğimi Hep biz rap bize.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Veli Ağbaba nın miadı doldu. Chp Akp de eski vekiller artık gitmeli. Herşeye tek başlarına hükmedebileceklerini sanıyorlar. Yeni ve genç vekiller gelmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ANLAMAYAN (2 ay önce)
    doğalgazı kim getirmiş orasını anlamadım
    %60
    %40
    Yanıtla
  • özkan (2 ay önce)
    Turan başkanı kendi başına bıraksanız hekimhandan girmanaya gidemez. Neyin 30 projesi. Bu arada seni aday yapsalar girmanadan 10 tane oy alamacaktın haberin olsun.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Vatan daş (2 ay önce)
    Aday gösterilmeyince istifa et, karala, kaç, bu mu sizin partiye inancınız! Böyle insanlar KOLTUK VE CUKKA SEVDALILARIDIR, yolları açık olsun.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Hanlı (2 ay önce)
    Herkes koltuk sevdasında, olan Vatandaşa ilçemize ve partiye oluyor kimin umrunda sanıyorsunuz Veli Ağbabanın mı? Turan Karadağın mı? Doğu Anadolunun Karadenize ve İç Anadoluya açılan Şehirler arası yol üzerinde olupta yıllarca gelişmeyen tek ilçedir Hekimhan. Madem halk sizi ve sevgili örgütünüzü istiyor işte meydan Bağımsız girip kazanın bakalım…
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cengiz (2 ay önce)
    Öznurdan sonra ağbaba'da gitsin
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Halk asamı (2 ay önce)
    Arguvan,Hekimhan,Arapgir belediye başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor diye Veli cephe aldı. arguvan belediye başkanına il kongresinde kafa salladı. il başkanlığı için barış denen çocuğa söz verdim dedi belediye başkanları desteklemeyince ayrıca burada cephe aldı. arapgir belediye başkanını mecbur aday gösterdi çünkü insanların aklını karıştırıp bak biz kimseye karşı değiliz izlenimi yaratmak için halbuki haluk başkandan başkası asla Arapgir i kazanmayacağı bellidir. arguvan ve hekimhan belediye Başkanlığını değiştirme sebebi kupon olarak görmesinden dolayıdır ama milletimize bunu anlatmak çok zor partide ne olduğunu bilmiyorlar bu sebeple gerçekler budur ne hekimhan ne arguvan ne arapgir belediye başkanları koltuk sevdalısı değillerdir tam aksine koltuk sevdalısı Kılıçdaroğlu’nu devirmek için elinden geleni yapan veli dir.koltuk sevdalısı seçim zamanı çalışmayıp kongre zamanı kendini seçtirmek için uğraşan il başkanıdır
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Turan başkan.... Depremde evimiz hasar aldı konteyner verildi AFAD dan Ben geldim yerini düzeltmek için kepçe istedim kapıda saatlerce bekledim içerde olduğunuz halde benimle görüşmediniz ayrıca sekreterin tarafından şu söylendi başkan kesinlikle veremeyiz kepçeyi konteynerı kim verdiyse kepçeyi o versin dediniz .. birde şu sözüne çok güldüm 30 proje atamayla geçen dönem asıl gelen sendin ön seçim felan onlar boş . Hekimhan'a bir çivi bile çakmadın Büyükşehir Belediyesi Selahattin Gürkan Başkanımız hizmetleri getirdi Devletin hizmetlerini kendine mal etme . Mehmet Şerif Yıldırım duruşuyla dürüstlüğüyle sevilen bir isim partisi fark etmez
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Asa (2 ay önce)
    Pardon Hekimhan da hangi 30 projeyi yaptınız. Biz neden 1 proje göremedik. Bence sizin aday gösterilmemeniz doğru bir karar.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Veli Agbaba Özgür Özel ile olan yakınlığını kullanarak kendini duka ilan etmiş bulunuyor an itibariyle, yaptıklarını hamleler de rasyonellikten uzak, tamamen kaybettirecek hamleler, kimbilir parti/partili kaybediyorken belki de birileri yeni yatırımlara imza atiyordur, seçimlerde yaşayacakları ciddi başarısızlık onları tarihin tozlu raflarına atacak, ege kıyılarında emekliliğini yasar artik
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Dırıjanlı (2 ay önce)
    DOĞU KILIÇARSLAN gibi bir isim aday gösterilmiyor ise, memlekete çalışacak olanı değil, kendisine çalışacak olanı aday göstermişlerdir . .
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Yusuf (2 ay önce)
    Düşüncelerinize katılıyorum, ancak 5 yıl bir esnafa selam vermediniz, sokakta bir insanın elini sıkmadınız. Vatandaşın bir derdini dinlemediniz, telefonlarını açmadınız. Halktan kopuk bir belediyecilik yaptınız. Bunları neden hesaba atmıyorsunuz. Ben varsam parti var ben yoksam parti yok zihniyeti var sizde. Keşke partiden istifa etmeden mücadele etseydiniz. Onurlu bir partili olarak bilinirdiniz. Tabiki süreç demokratik değil. Veli denen vekil bir çok yerin temeline özellikle İzmirin büyük yanlış yaptı. Çıkarını ne olduğunu düşünmek istemiyorum. Yazık bu parti ne hale ve kimlerin eline düştü.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • sevgi yilmaz (2 ay önce)
    Turan başkanım haklı olduğu gibi , diğer il ve ilçelerde ki kişilerde haklıdır. Veli ağbaba artık gitsin. Bir bildiği yok, herkesi partiye küstürdü. Ağbaba sana ders vereceğiz izle ve gör. Ayrıca Veli ağbaba kendine güveniyorsa çıksın kendisi aday olsunda görelim.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • İsmail (2 ay önce)
    Eyy CHP, Eyyy Ağbaba sizler ne yapmaya çalışıyorsunuz! Ağbaba herkesi partisine küstürdün, liyakatsiz insanları aday yaparak ne yapmaya çalışıyorsun. Arguvan adayına bakarmısın daha üniversite mezunu değil, Kızıldaş bağımsız kazanacak ve bu seçimin katili olarak seni göstereceğiz. Ağbaba artık malatya dan git. Seni istemiyoruz. CHP il başkanına bakın da görün adam kukla be... İnşallah Hekimhan başkanımız bağımsız girer ve Ağbaba sana bir ders veririz. Özgür özelde çıkmış değişim diyor Mustafa denizli kızını 32 yaşında çeşme bşd.bşk lığına koyuyor. Ya bırakın bu işleri kardeşim sizler bu partiyi batırdınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ümüzün partisini ne hale getirdiniz. Partiyi özel değil, Ekrem İmamoğlu yönetiyor. Battal İlgezdi yerine Getirdikleri 1985 doğumluya bakın daha cümle kurmasını bilmiyor. AKP size bir ders versinde yine aklınız başınıza gelsin gerçi AKP size 23 yıldır ders veriyor ama anlayan kim. Türkiye genelinde %90 adaylarınız beğenilmedi taban buna bir cevap verecektir. Ağbaba sen her yere müdahale ediyorsun, Hani diyorlar ya Cesur yürek diye , Cesaretim Varsa Çık Syn Sami Er karşısına da seninde boyunun ölçüsünü görelim. Hadi Büyükşehir belediye bşk adayı olsana Ağbaba, Sana güzel bir cevap verelim. Ben bile oyumu sana vermem, Emin ol ki sen oradan gidene kadar senin karşında ki rakiplere vereceğim. Ağbaba kendine güveniyorsan çık büyükşehir belediye başkanı ol senin o meşhur siyasetini görelim.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Pırasa (2 ay önce)
    Pardon ama ölene kadar başkan mı olacaktınız. Buyrun madem kitleniz seveniniz çok bağımsız aday olun. Görevini yapmışsın bitmiş yeni kişilere yol açmak bu kadar zormu. ???
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Yerine aday gösterilen kişi kac dönem yapmış, baktın mı buna? Ayrica Veli'nin ne özelliği vardır kac dönemdir vekil,
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (2 ay önce)
    Başkan keşke yaptıklarını açıklasaydı da sonra sitem edeydi.(aliç sirkesi ile anılan memleketim hala köy)
    %70
    %30
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (2 ay önce)
    Arguvandan da böyle bir haber duyarız yakında.Eskiler gider yeniler kalır.Gerçek demokrasi bu olmalı.Seçilmeyince yanlış ata oynayınca sonucuna katlanıyor insan.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (2 ay önce)
    Seçime kadar bu tür haberleri çok duyacağız.Gücü kim ele geçirirse onun dediği olur.Sizde cumhurbaşkanlığı seçimine aday olurken başarısızlık halinde bunun geri dönüşünün olmayacağını bilen birini desteklemeseydiniz.Kaybettiysen eğer direnmeyeceksin,değerini düşürmeyeceksin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (2 ay önce)
    Tasfiye başladı bu aşikâr. Fakat neden kitleleri kaybetmek uğruna yapılıyor? Bi köşe yazarı yerel seçimlerden önce “Özgür küçülmeye gidecek” yazmıştı. Bu şirket mi küçülsün? Tekrar soruyorum “kitle neden küstürülür”
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 ay önce)
    Turan Karadağ başkanın belediye başkanlık performansı gayet iyiydi, ne diyelim o vakit CHP yönetimi başkanlığı MHP ye hediye etmiş gibi görünüyor, hayırlısı vesselam..
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Adil (2 ay önce)
    Baskan hic üzülmesin.Bundan sonra CHP diye bir parti yoktur.Yok olacaktir.Diktatörlere Kimse oy vermesin.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • insanlar gelip geçıcidir. chp yüz yıldır var ve var olacaktır. hekimhan yine malatya da chp nin 2 kalesinden birisi olmaya devam edecektir.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ali 25 yıldır CHP Hekimhanda Vahit said millioglu ve en son Karadağ ile kazandı en son ki Turan Karadağ diğer üçünden çok daha fazla hizmet performansı iyiydi Hekimhan hizmete muhtaçtır CHP ye değil CHP yüz yıldır varsa insan sayesinde var seçmen sayesinde herhalde yarın bir gün Z kuşağı desteğini çekerse DSP den farklı bir parti olmadığını görürsün CHP nin söz konusu zoraki adayı Mehmet Şerif Hasan Çelebi de 94 2014 arası yirmi yıl boyunca ne yapmış acaba hiç düşündün mü
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Kazım (2 ay önce)
    Ülkede siyaset yapma şekli değişmedikçe işler düzelmez. Çok düzgün birisi bağımsız aday olsa bile biz gidip filan partinin adayına oy veriyoruz. Sanki partiler en ideal kişiyi bulup seçmiş gibi. Aday gösterilmeyenler küsüyor, aday olanların etrafı rantçılarla çevriliyor. Bu işler böyle saçma sapan şekilde akıp gidiyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Emre (2 ay önce)
    CHP’den Turan Karadağ ve Ak Parti’den Kemal Oktay aday olur ve kıran kırana bir seçim geçer düşüncesindeydim. Her iki parti de yanlış yaptı. Bazı kesimler Turan Karadağ’ı önceki belediye başkanları gibi parmağında oynatamadılar, şimdi en çok onlar sevindi. Adam çalışmıştı, umarım bağımsız aday olur.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • turabi ışık (2 ay önce)
    haklısınız başkan .
    %77
    %23
    Yanıtla
  • aytekin sarıtaş (2 ay önce)
    üzülerek söylüyorum ki son 25 yılın en kötü belediye başkanıydınız Turan Bey. Partinizin sizi aday göstermesi halinde kazanma ihtimaliniz yoktu. Küçük seçim bölgelerinde genellikle partiden ziyade adayın kendisi seçim sonucuna etki eder. Veli Bey'in "örnek gösterilecek belediye başkansın" ifadesini olumsuz örnek olarak düşünseymişsiniz keşke
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ahmet4462 (2 ay önce)
    ne güzel iş aday gösterilince iyi aday gösterilmeyince tu kakasiz hekimhana ne hizmet yaptınız merak ettim mahallee yolları berbat 5 yıl da bir yollara bakım bile yapmadınız çöp toplama yok ben merak ettim hizmeti nereye yaptınız oraya 100 kişi toplayıp istifa etmekle partiyi tehdit edeceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (2 ay önce)
    12 eylül Anayasının getirdiği çağ dışı uygulama. Siyasi partiler yasası. İşin garibi, işlerine geldiği için hiç bir genel başkan bunun devam etmesini istiyor. Böyle bir şey var mı? İlimin, ilçemin belediye ve milletvekilleri adaylarını her siyasi partinin üyeleri seçmeyecek, parti genel başkanları seçecek. Osmanlı Padişahları bile bu parti başkanları kadar despot ve gaddar değillerdi. Bunların yaptıklarının DEMOKRASİ'yle hiç alakası yok yok yok yok.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • yurttaş (2 ay önce)
    Büyükşehirlerdeki adaylardan sonra ilçelerdeki aday değişimleri de şunu gösteriyor ki, CHP açısından müthiş bir hezimet olacak bu seçim. Daha önce ucu ucuna alınan birçok il ilçede parti değişimi yaşanacak. Bunu görmemek mümkün değil. Ama ders almak için bazen böyle büyük yıkımlar şarttır.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • mehmet (2 ay önce)
    başkanın söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. istediğim yerde ön seçim yaparım istediğim yerde ön seçim yapmam adayı ben belirlerim baskısı kurarak seçmeni çantada keklik partiyide babanızın çiftliği gibi göremezsiniz. başkanın haksız olduğu tek yer ise ''Veli Ağbaba ve Barış Yıldız’ın CHP’sinden istifa ediyorum'' cümlesini çok geç kurmak oldu. bu cümleyi ve eylemi il kongresinde yapmanız gerekiyordu.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya (2 ay önce)
    Bütün partiler demokratik olunuz vekil ve başkan adaylarını o il ve ilçedeki partinin üyeleri seçsinler tepeden yapılan bütün atamalara hayır biz seçmen olarak önümüze koyulanı tasdik etme makamımıyız bu sefer sandığı boykot ediyorum.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Doğrucu (2 ay önce)
    T.k.p. den ol ,kemal oktay la bir kapışın Hanginiz olursanız başkanimizsin,sende eski ak partili sin,kemal oktayda hanginiz alırsanız hekimhanin anahtarini alın reise Ankara'ya ,götürün Hekimhan da belki 30 yıllık pislikten cöplükten hep geri kalmisliktan kurtulur .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • HANLI (2 ay önce)
    yazık çok yazık bu adam hekimhan da belediye başkanlığı yaptı
    %58
    %42
    Yanıtla