AKP Malatya İlçe Başkanları İstişare Toplantısı, Akkoza Otel’de yapıldı. AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi başkanlığında yapılan toplantıya, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı.
AKP İl Başkanı Tüfenkçi, "3 Kasım 2002 yılında göreve gelen iktidarımız 10'uncu yılını doldurdu. 3 Kasım’da halktan aldığımız yetki ve teveccühle iktidara geldik ve milletimizden aldığımız yetkiyi 10 yıldır kullanmaktayız. Gerçekten aziz milletimizin desteğiyle 10 yıl içerisinde çok büyük mesafeler kat ettik. Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadık, mazeret üretmedik, laf üretmedik. Milletimizin desteğini alarak bu ülkeyi yeni baştan imara başladık. Milletimizin taleplerine kulak vererek, değişim ve dönüşüm hamlesini başlattık. Ülke için tesis ettiğimiz istikrar ve güven ortamı, dış politikada takındığımız tavır, yapıcı tavır ile birlikte ekonomide de son derece istikrarlı bir tutum izledik. Bu sayede ekonomimiz tarihinde hiç olmadığı kadar başarılı bir süreç izledi. Her alanda ülkeyi kat ve kat büyüttük. Küresel finans krizinin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bir süreçte, ekonomimizi istikrarlı bir şekilde büyütmeye, işsizliği düşürmeye, yatırımları arttırmaya, Türkiye'yi güvenli bir liman, güvenli bir yatırım üssü olarak dünyada en üst sıralara taşımaya devam ettik. Artık IMF ile anlaşma yapan bir konumdan, IMF’ye borç verebilir bir konuma geçmiş bir ülke statüsüne ulaşılmıştır" dedi.
Büyükşehir konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Tüfenkçi, "Bugünkü toplantımızın ana gayesi de teşkilatlarımızın büyükşehir statüsüne hazırlanması ve teşkilatlarımızı seçime hazır hale getirmektir. Bu ayki çalışmalarımız bu yönde olacak. İnşallah büyükşehir ile birlikte her ilçemiz yapılacak koordinasyonla, yapılacak planlamalar ile birlikte, her birim merkezdeki güzellikleri kendi ilçelerine taşımış olacaktır. Burada teşkilatlarımıza çok önemli görevler düşmektedir. Özellikle Büyükşehir Yasası'nı, köylerimizden mahallelerimize, mahallelerimizden beldelerimize kadar en ince ayrıntısına kadar vatandaşlarımıza ve milletimize anlatacağız. Çünkü şimdiye kadar büyükşehiri istediğini söyleyen muhalefet, her zaman olduğu gibi su koyvermeye başladı. Malatya’da olduğu gibi, diğer illerde de milletin muhalefete teveccüh etmediğini görünce, bu yasanın kendisine bir şeyler kazandıramayacağını düşünerek muhalefetini ve karşı çıkışını sürdürmeye başladı. Bu yasa siyasi partilerden çok, milletimize ve memleketimize bir şeyler kazandıracak, milletimizi ve memleketimizi geliştirecek. Biz her zaman olduğu gibi millete güvenerek, sandıklara güvenerek, milletin hakemliğine güvenerek yetkinin de millette olduğuna inanarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Biz Büyükşehir Yasası'na hiçbir zaman siyasi parti olarak bakmadık. Tamamen memleket meselesi olarak, ilimizin ve memleketin bütün köyleriyle, beldeleriyle, ilçeleriyle birlikte eşit kalkınması için bu yasayı hazırladık ve teklifi getirdik. Bu yasa ilk kez uygulanacak bir yasa da değil. Daha önce İstanbul ve Kocaeli'de uygulaması görüldüğü için, orada çok başarılı sonuçlar alındığı için, belli bir nüfus kriteri ile bu yasanın belli illerde uygulanması için çalışmalar başlatıldı. Bu adımlarla beraber, özelikle insan hayatına, çevreye, yeşile, şehirciliğe verdiğimiz önemin, depreme, afet riskine karşı aldığımız tedbirlerin bir yansıması olacak. Daha önce sağlıksız, güvensiz inşa edilen binaları, köylerdeki binaları hızla, gerek kentsel dönüşüm projeleri ile gerek büyükşehirin ortaya koyacağı plan ve projelerle yeniden yapmak için halkımızdan yetki alıp kolları sıvamak istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
Öte yandan, AKP Malatya İlçe Başkanları İstişare Toplantısı'nda, büyükşehir statüsü sonrasında yapılacak olan çalışmalar gözden geçirilerek, bu konuda planlama çalışmaları görüşüldü.