SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Her Gün 2 Bin Kişinin Evine İftar Yemeği

0
Güncellendi - 2020-04-27 04:13:08
Her Gün 2 Bin Kişinin Evine İftar Yemeği
A- A+ PAYLAŞ

Korona virüs salgını dolayısıyla bu yıl İftar çadırları yerine Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri, İnönü Üniversitesi ile Kızılay Malatya Şubesi tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine iftar yemeği ulaştırılacak.

İnönü Üniversitesi yemekhanesinde Ramazan Ayı boyunca günlük 2 bin kişiye iftar yemeği hazırlanacak. Bu yemekler Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görevli ekipler tarafından ailelere ulaştırılacak.

Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Kızılay Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Umut Yalçın ve Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu Ramazan ayı boyunca yemeklerin yapılacağı İnönü Üniversitesi Yemekhanesini ziyaret ettiler.

Sosyal mesafe kuralına uyarak, Ramazan ayının ilk günü  iftarda Malatya’da evlere ulaşacak yemekleri kaplara doldurdular.

Güder: Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Malatyalı hemşerilerimizin Ramazan-ı şeriflerini tebrik ediyorum. Korona virüs salgını sebebiyle sokağa çıkamayan 65 yaşı üzerindeki vatandaşlarımız, kendi yemeklerini kendi ihtiyaçlarını gideremeyen vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak üzere Valiliğimiz koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Yeşilyurt Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Kızılay ile birlikte ortaklaşa olarak, birlik ve beraberliğin had safhada olduğu bu dayanışmayı Ramazan ayında hep birlikte bugün burada gerçekleştiriyoruz. İhtiyacı olan ailelerimize üniversitemizde hazırlanan yemekleri 12 aracımızla görevli arkadaşlarımız ailelere ulaştıracaklar. Bu birlik ve beraberlik tüm Türkiye’ye örnek olur. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Çınar: Halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bütün Malatyalıların Ramazan ayını tebrik ediyorum. Bu yıl korona virüs salgını nedeniyle daha farklı tedbirlerle ve farklı çalışmalarla halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Ramazan ayının birinci günü Malatya Valiliğimiz koordinatörlüğünde Büyükşehir Belediyemiz, İnönü Üniversitemiz, Kızılay ve Battalgazi Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyemiz ‘Biz bize yeteriz’ dedik. İnönü üniversitemiz tarafından yapılan yemekleri, belediyemiz vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi.

Kızılay: 2 bin kişiye iftar yemeği dağıtacağız

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “On bir ayın sultanı başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabında kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına ulaştık. Bütün şehrimizin, ülkemizin ramazan ayı mübarek ve bereketli olsun.

Ramazan ayında daha önce bizim hasta yakınları konuk evi programımızı bu sene daha da büyüterek Sayın Valimizin organizasyonu ile, Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyemiz katılımıyla Kızılay’ın sponsorluğunda, üniversitemizin yemekhanesinin hazırlığında bu yıl 2 bine yakın aileye iftar yemeği dağıtacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan: Birlik ve beraberliğin en güzel fotoğrafı burada sergilendi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Değerli hemşerilerimizin, milletimizin ve âlemi İslam’ın Ramazan-ı şeriflerini kutluyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan’ın kelime anlamı birlik, beraberlik, rahmet ve bereket ayıdır. Burada da bu fotoğraf Ramazan’ın ruhuna uygun şekilde güzel bir fotoğraftır.

Birliğin beraberliğin dirliğin, düzenin, birlikte olmanın ve birlikte insanlara hizmet etmenin en güzel fotoğrafı burada sergilenmiştir.

Sayın Valimizin önderliğinde, bizler Büyükşehir Belediyesi olarak, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyemiz ve İnönü Üniversitemiz ve Kızılay’ımız ile birlikte Türkiye’de öncülük anlamında güzel bir fotoğrafı ve bu fotoğraf ile birlikte memleketimizde ihtiyaç sahibi insanlarımıza sıcak yemekleri götürme noktasında bir program yapıldı.

690 aileye yaklaşık 2 bin kişiye biz günlük hem iftar, hem de sahur yemeğini personellerimizle göndereceğiz. Tüm emeği geçen paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.

İçinde bulunduğumuz korona virüs salgının ülkemizi ve milletimizi bir an önce terk etmesini ve kurtulmayı temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin rahmet, bereket ve bağışlanma ayı olan Ramazan aylarını tekrardan kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Vali Baruş: Ramazan ayının ruhuna yakışır bir işbirliği oldu

Malatya Valisi Aydın Baruş, “Ramazan ayının ilk gününü yaşıyoruz. Tüm milletimize, İslam âlemine hayırlar getirmesini, içinde yaşadığımız zor günlerden feraha ermemizi Allah’tan niyaz ediyorum.

Bugün çok güzel bir çalışmanın ilk günündeyiz. Valiliğimiz koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi ve Kızılay Malatya Şube Başkanlığı çok büyük emekleri var. Bizlere sıcak yemek yapma imkânı sağlayan İnönü Üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Burada çalışan arkadaşlarımız üniversitenin görevlileri, bu sıcak yemekleri dağıtımını yapacak bir ekibimiz var. 12 kişilik bir ekipten oluşuyor. İhtiyaç duyulduğunda bu sayı artırılabilir. Sıcak yemeklerin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlayacaklar.

Korona virüs salgını başladığından beri bazı tedbirler uygulamaya geçirildi. Hükümetimiz ve Valiliğimiz tarafından bu tedbirlerimiz arasında 65 yaş ve üzeri sokağa çıkarılma yasağı getirildi.

65 yaş üzeri bazı vatandaşlarımızın yakınları çevrelerinde olmadığından dolayı kendi yemeklerini kendilerinin yapma noktasında ihtiyaç sahibi insanlarımızı da düşünerek, bunun farkında olduğumuz için, bunu yapamayan insanlarımızda var. Bunu düşünerek yola çıktık. Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizde şimdilik 690 ailemizi tespit ettik.

Yaklaşık 2 bin kişiye burada günlük yemek çıkarılacak. Tabi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın başvurusuna göre, kendi yemeğini kendi yapamayacak durumda olan bu ihtiyacı duyan vatandaşlarımıza çoğaltılarak ulaştırılacaktır. Kapasite konusunda bir problemimiz yoktur. Kızılay’ımız yeterli katkıyı sağlayacak. Valilik olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi hem eleman ve malzeme noktasında desteği veriyor. İnönü Üniversitesi bu mekânı bizlere sağlıyor. Çok güzel bir birliktelik bu, Ramazan ayının ruhuna yakışır bir işbirliği oldu. Burada önemli olan mağdur durumdaki vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermesini sağlamaktır” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile program son buldu. Ekipler tespit edilen ailelere ilk yemekleri ulaştırdı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Yazıhanli (4 yıl önce)
    Hani maske başkan. Çok yavaş sin. Ama şu faturaları okumaya çok hızlı siniz. Demekki başkan senden olmaz dediğimizde yanlış dusunmemisiz. Senden olmazzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (4 yıl önce)
    Allah razı olsun emeği geçenlerden. Güzel bir hizmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Avşar bey (4 yıl önce)
    MALATYALİ BUROKRAT VE SİYASETCİLERE SESLENİYORUM...Gelin bu yemek paralarini kendi cebimizden verelim kimse devletin sirtindan iyilik yapmasin en az birer maasta malatyamizin garibanlarina ihtiyaç sahiplerine verelim hem hayir olur hemde devletimize yuk olmayiz.. Bunlarin ne kadar comert oldugunu son kampanyada gorduk...kacar maas bagisladiklari belli...Madem bu garibanlarin oyu ile secildiniz bi r maasida cok gormeyin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Abim dogrusun. Kimse devletin parasıyla havasını vakasını satmamis olur. Satın Gurkan 3-4 gün sonra açıkladı 3 maaş veriyorum diye. İçleri gidiyor abim. Allah rızası için çalışan malesef yoktur. Hep çıkar gösteriş hava tafta.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Hic merak etme!!! KULUN BİR HESABİ VARSA ALLAH İN DA BİR HESABİ VAR....
    0
    0
    Yanıtla
  • Amenna ve sadakna
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (4 yıl önce)
    Sayın rektör Ahmet Kızılay, Bak ne güzel maske takmışsınız. Tencerenin başında show yapıyorsunuz. Biliyorsunuz ki maske satışları yasaklandı. Üniversitede gerek akademik gerekse idari personel maske bulamıyor. Fakültelere gönderildiği söylenen maskeler yerlerine ulaşmamış. Bir şekilde arada kaybolmuş. Verilmesi gereken kişilere verilmemiş. Eğitim-Bir Sen kendi sendikasına uye olanlara dağıtıyor, ki bunlar sendika tarafından daha önce temin edilen maskeler mi yoksa Üniversite rektörlüğünün sağladığı maskeler mi? Hastane kendi maskesini üretiyor. Medko-sosyal de dikmeye başlamış. Onlarda muhtemelen kendi elemanları için dikmekte. Eee gerisi nereden bulacak? e-devlet ten cevap alınamıyor. Insanların markete, fırına, eczaneye gitmesi gerek. Lütfen kafanızı kuma gömmeyin. Siz yöneticisiniz. Çıkın açıklamada bulunun. Elemanlarıma sağlayacağım veya sağlamayacağım deyin. Sessiz kalmak bir üst düzey yöneticiye yakışmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (4 yıl önce)Cemil isimli kullanıcı yorumuna
    Cemil bey, amacınız nedir bilmem ama Ahmet KIZILAY'a çamur atmakla leke tutturamazsın. Onun nasıl bir kişilik olduğunu bir Malatya bilir. Derdin ne ise açıkça söyle ki şifa bulasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet koc (4 yıl önce)
    İnsanlara yemek vereceğinize, insanlara temel gıda maddelerinin bedelini evlere teslim etseydiniz. Yılın 11 ayında bu insanlarına yemek gitmeyince o insanlar aç kalmıyorlar, açıkta da kalmıyorlar, sadece Ramazan ayında da aç kalmazlar. Bırakın şov yapmayı. Çadır zaten bedevilikti, kurtulduk. O arabaların günlük yakıt harcaması bile fuzuli bir masraf. Yemek dağıtmayın, günlük gideri o ailelerde verin. Aileler kendi mutfak giderlerini karşılasınlar. Şimdi bir ay yemek vereceksiniz, peki 11 ay ne olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (4 yıl önce)
    Çok güzel belediyeye teşekkür ederim ama ülkemizde bazı belediyelerin asevlerinin kapatıldığında unutmayalım,fakire yardımın a,b,c belediyesi olurmu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemşit (4 yıl önce)
    İyi, çok güzel, süper. Evde oturanlara böylece virüs taşımış olursunuz! Millet zaten evinde oturuyor canları sıkılıyor. Tek uğraşı internet, televizyon ve yemek. Oldu olacak temizlik işçilerini salın evleri temizlesinler sırayla.. İlla iftar yemeği vereceksiniz, illa, oyları devşireceksiniz. virüs mirus sizi alıkoymaz sizi.. Gönderin kamu görevlilerini de dağlara fidan diksinler. Bedava maaş alıp yangelip yatmak nereye kadar? Devlet memurluğu yan gelip yatma yeri değildir. Gönderin binlerce mühendisi ve işçiyi köylere kayı üreticilerine ve diğer üreticilere yardım etsinler. Yumurta kapıya gelince gakkılamaya gerek yok, milleti mağdur etmeye gerek yok, ekonomiyi mahvetmeye gerek yok. Hem yan gelip yatanlar sağlıklarına kavuşur, birlik ve beraberlik olur. Verin maskeyi, çağırın yatan belediye otobüslerini salın doğaya. Bundan iyi fırsat mı olur. Üretici çaresiz, parasız ve çalıştıracak eleman bulamıyor. Bunları birilerini sizlere dikte ettiirmesi mi lazım illa?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zahit korkut (4 yıl önce)Cemşit isimli kullanıcı yorumuna
    Keşke herkesin evinde sizinki gibi televizyon, internet, yiyecek yemek olsa ne kadar da güzel olurdu. Aklınızda bulunsun yaşadığımız coğrafya da her yer sizin televizyonda izlediğiniz dizilerdeki gibi Levent'te, Nişantaşı'nda gördüğünüz gibi hayatlardan ibaret değil. Malatya'da tüm kurumlar bir araya gelmiş evinde yemek pişirme imkanı olmayan bakıma muhtaç yanlız yaşayan insanlara fayda sağlamaya çalışıyor. Taktir etmiyorsanız, çorbada bir tuzum olsun diye destek sunmuyorsanız lütfen eleştirip insanlardaki şevki de kırmayın. Malatya için birlik vakti arkadaşlar, gelin birlikte olmanın keyfini çıkartalım. Eleştiri yerine daha iyi ne yapılabilir tavsiyeniz varsa tavsiyede bulunalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav kardeşim nedir bu devlet ve memur düşmanlığı İşler senin bildiğin gibi değil Memurların bir çoğu işine gidiyor yada vefa destek grubunda valilk emride sen evinde yatarken yardım kolisi ilaç ekmek dağıtıyor Tabi senin dünyan küçük olduğu için göremiyorsun Devlet ve memuru polisi sağlıçısı taımı maliyesi nüfusu anlayacağın herkes işinin başında Çalışmış olmak için senin bahçeni temzlemesini lazım Allah devlete zeval vermesin vesselam
    0
    0
    Yanıtla