TFF 3. Lig 5. Klasman Grubu takımlarından Malatya Belediyespor (Yeni Malatya Spor), ekstra play-off maçları öncesinde kamp yapmak üzere Muğla'ya gitti.
Karayoluyla Muğla'ya giden Turuncu-yeşilli takımda ameliyat olan Tuncay Selçuk, kafileye dahil edilmedi.
İlk maçını 16 Mayıs Pazar günü 14.30'da Menemen Belediyespor ile Muğla Atatürk Stadı'nda karşılaşacak olan Malatya Belediyespor, rakibini yenmesi halinde Yimpaş Yozgatspor A.Ş ile Torbalıspor karşılaşmasının galibiyle karşı karşıya gelecek.
Hareket öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Malatya Belediyespor (Yeni Malatya Spor) Teknik Direktörü Nihat Balan, hedeflerine ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Balan, takımların hedeflerine ulaşmak için zorlu bir mücadele vereceklerini kaydederek, "Artık geçmiş geride kaldı. Finale bakıyoruz. İyi mücadele edip, Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Herkes profesyonelce olaya bakıyor. Sona geldik. Hedeflediğimiz ekstra play-off'a gidiyoruz ama istediğimizi de almak istiyoruz. İnşallah iyi bir başlangıç yaparız. İlk maç Menemen Belediyespor ile olacak. Her takımı hemen hemen tanıyoruz. Ama o gün ki şartlar durumu belirleyecek. Her takım eşit güce sahip. Biz de güçlü ve iyi bir takımız. İyi oyun ile iyi mücadele etmek istiyoruz. Sonunda da hedefimize ulaşmayı amaçlıyoruz. Ekstra play-off'ta o günün şartları da çok önemli ve inşallah lehimize olur. Oradan bir takım çıkacaksa o da biz olmak istiyoruz" dedi.
Takım kaptanı Engin Fırat ise, "Bizim amacımız takımı play-off'a götürmekti. Bu amacımıza da ulaşmaktı. Amacımıza ulaştık ama ekstra play-off'ta maçlar kolay geçmeyecek. Elemeli maçlar oynayacağız. Dikkatli olmamız gerekiyor. İnşallah yenilmeden hedefimize ulaşacağız" diye konuştu.
Takımın tecrübeli kalecisi Taylan Aydoğan ise, takımı 2. Lig'e çıkarmak istediklerini ifade ederek, "Her takımın şansı eşit. Hiçbir rakibimi küçümseme şansımız yok. Her maça aynı ciddiyetle çıkmalıyız. Her takım canıyla dişiyle mücadele edecek. En iyisi olup, hedefimize ulaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.