SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Zaman Destekçiniz Olmaya Devam Edeceğiz"

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ersin Yazıcı, Yeşilyurt/Sütlüce Mahallesi Sincikler Küme Evlerinde depremde zarar gören üreticilere yönelik gerçekleştirilen “Besilik Hayvan ve DAP İdaresi Başkanlığı Hayvansal Üretim Destek Programı Kapsamında Makine Ekipman Dağıtım Törenine” katıldı.

Törene; Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Talat Tabur, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Ercan Altın, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşan Vali Ersin Yazıcı “Yaşamın olmazsa olmazlarının başında gelenlerden biri de tabii ki gıda ve hayvansal üretimlerdir. Siz değerli çiftçilerimiz, tarım ve hayvancılığı sürdürdüğünüz müddetçe yaşam daha kolay bir şekilde devam edecektir. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları özellikle de Tarım ve Orman Bakanlığı sizlere her türlü desteği vermek ve kolaylık sağlamak adına gerekli ekipmanları temin ederek bakanlığımız tarafından uygulanan çok sayıda çiftçiyi destekleyen hibe ve kredi desteğini devam ettirecektir.  Sizler verilen destekler sayesinde kaliteli üretimler yaparak dünyaya örnek olacağınıza inanıyoruz.

Tüm kurum ve kuruluşlar olarak sizin yanınızda olduğumuzu, sizlere destek verdiğimizi, her daim birlikte olduğumuzu göstermeye ve verimli üretimler yapmanız için her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğiz. Hem hayvanların hem de ekipmanların siz değerli çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve hepinize 2024 yılının sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.” dedi.

İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca kabul edilerek ödeneği ayrılan “Küçükbaş Hayvan Yıkama ve İlaçlama Makinası Projesi” kapsamında alınan 6 adet Küçükbaş Hayvan Yıkama ve İlaçlama Makinası ve 6 adet taşıma römorku ile “Malatya İlinde Mevcut Süt Toplama Merkezlerinin Altyapısının ve Süt Toplama Organizasyonunun İyileştirilmesi Projesi” kapsamında alınan 8 adet Jeneratör, 400 adet Güğüm, 13 Adet Buzdolabı, 13 adet Termosifon, 13 Adet PH Metre, 13 Adet Refraktometre, 45 Kutu (4.050 adet) Sütte Antibiyotik Test Kiti, 10.000 adet Steril Numune kabının dağıtımı yapıldı. Dağıtımı yapılan alet-ekipmanın yaklaşık maliyeti 4,5 Milyon TL’dir. 

Aynı zamanda depremde hayvanı telef olan üreticiler için bakanlığımız tarafından bugüne kadar;83 yetiştiricimize 3.249 küçükbaş, 105 arı yetiştiricimize 1347 adet arılı petek (4 çerçeve), 3 kanatlı yetiştiricimize 158 yumurtacı tavuk, 1477 arı yetiştiricimize 441.200 kg. toz şeker, 271 yetiştiricimize 339 dişi büyükbaş (inek-gebe düve-boş düve) hayvanın dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bugün de 104 yetiştiricimize 213 baş besilik erkek büyükbaş hayvanın dağıtımı gerçekleştirildi.

Tören, Vali Ersin Yazıcı ve beraberindeki protokolün çiftçilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız