SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkes Ayağını Denk Alsın!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Gürkan, “Biz hmax (yükseklik) serbesti kaldırdığımız zaman bir sürü yaygara yapıldı. Aynı adamlar biran evvel tövbe istiğfar etsinler diyorum. İşlerine güçlerine baksınlar.” ifadelerini kullandı.

‘Şehre algılarla yön vermek isteyen zevatlar var’

ERTV’de Hülya Kaya’nın sunduğu Güne Bakış programına katılan Başkan Gürkan,“ Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden biridir. Türkiye’de de en fazla açık arayla yatırım yapan belediyedir. Bizim bu yerelde; küçük beyinli, küçük zekalı, hayatında hiçbir iş yapmadan algılarla bu şehre yön vermeye çalışan insanlar var. Artık ‘Şapka düştü, kel göründü’. Artık herkes dürüst olma cihetine gitsin.“ dedi.

Hazır betonculara uyarı.. “2 tane yaptım, 4 tane de yaparım”

“Bu şehirde 6 Şubat’ta vuku bulan bir deprem var. Bu depremde evler yıkıldı, iş yerleri yıkıldı . “ diyen Gürkan, “ Bu şehrin ayağa kalkması lazım, ayağa kalkarken bu şehri bütün değerlerle birlikte ayağa kalkması lazım.  Beton santralleriyle ilgili gerekli talimatları verdik. Çevreye zarar veren yıkım ekipleri de dahil olmak üzere şu anda 7 milyon liranın üzerinde çevre ceza uygulaması yaptık. Bu cezalar, yerinde ayrışım yapanlar, sulama yapmayanlar gibi kurallara uymayanlara yazıldı.  2 tane beton santrali kuruyoruz. Bir tanesi 10 gün içerisinde, diğeri 15-20 gün içerisinde faaliyete geçecek. Beton santralcilerine de buradan sesleniyorum. 2 tane yaptım, 4 tane de yaparım. Her şeyi de yaparım. Kar amacı gütmeden vatandaşın da bu hizmetten faydalanmasını sağlayacağız. Burada özellikle betonculara da diyorum, diğer inşaat ürünü satanlara da diyorum. Gerekirse, Esenlik gibi bir mağaza da ona açarız. Kimse bu memleketi sahipsiz bulup da, biz istediğimizi yaparız demesin. Kimse kar etmesin demiyoruz. Ama vicdansız bir şekilde de bu işler yapılmasın. “ ifadelerini kullandı.

“Uzaktan Gazel Okuyanlara Müsaade Edilmeyecek”

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yıkılan ve zarar gören binalar ile ilgili konuşan Gürkan, “Son mahkeme süreçlerinde betonların çok düşük dozajlı olduğu ortaya çıkıyor. Herkes işini doğru yapsın. Şunu söyleyeyim; göreve devam ettiğim takdirde uzaktan gazel okuyanlara hiçbir şekilde müsaade edilmeyecek. Herkes sorumluluğunu yerine getirecek. “ dedi.

“Bir An Evvel Tövbe İstiğfar Etsinler”

Deprem sonrası alt yapının darmadağın olduğunu söyleyen ve zaman içerisinde gerekli çalışmaların yapılmadığı eleştirisini getiren Gürkan, “ Şehre baktığımız zaman alt yapılar darmadağın olmuş. O alt yapılar, diplomatik lisan ile söylüyorum zaman içerisinde yapılmış olsa idi bugün Adalet Bakanlığı’nın 8 yerde yerleri olmazdı. Kuzey ve Güney Kuşak Yolu’da, Kuzey Çevre Yolu’nda . Uzaktan oturup gazel okumanın bir anlamı yok. Bu şehirde mania planına rağmen, biz hmax serbesti kaldırdığımız zaman bir sürü yaygara yapıldı. Aynı adamlar biran evvel tövbe istiğfar etsinler diyorum. İşlerine güçlerine baksınlar. İnsanlar dişinden tırnağından artıracak, boynundan boğazındakini çıkaracak. Getirecek bir ev alacak. Ayrıca 20 senede borçlanacak. Evin içinde oturmadan ev başına yıkılacak. Böyle bir dünya yoktur.” dedi.
 
“Utanmadan, Haya Duymadan Entrika Peşindeler”

1999 sonrası ve yapı denetim uygulamasının başlamasından sonra inşa edilen binaların bile yıkıldığı veya ağır ve orta hasar aldığı konusuna değinen Başkan Gürkan: “Dün yaptığımız evler niye yıkıldı? Mania planına rağmen niye yüksek yaptık? Zemin direncine rağmen niye yüksek yaptık? Niye bodrumsuz yaptık? Niye perde betonsuz yaptık? Kimse kendi yaptığını kenara atmayacak. Devletin kurumları var, kimin ne suçu varsa onun bedelini ödeyecektir. Herkes ben sorumlu değilim deyip kenara çıkacak. Ben tarım arazilerini imara açmadım, 5 kattan fazla imar izni vermedim. Büyükşehir Belediyesi olarak da hmax serbesti kaldırdım. Bu tür insanların bu memlekette tövbe istiğfar edip başka şeylerle uğraşmasına gerek yok. Bunlar ne demek isteğimi anlıyorlar. Utanmadan, haya duymadan daha başka türlü entrikaların peşine düşmenin de hiçbir anlamı yoktur. Buradan herkese sesleniyorum, herkes ayağını denk alsın. Dün yaptığımız binalar yapılan hatalar nedeni ile çöktü. Diyecekler ki: ‘Efendim siz başkansınız niye müdahale etmediniz.’ Benim uhdemde olan her şeye müdahale ettim. Uhdemde olmayan her şeye de müdahale ettim.” İfadelerini kullandı.

“Bundan sonra gözyaşlarına bakmayacağım”

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaret ettiği bir evde depreme ilişkin yaptığı ve eleştirilere neden olan konuşmasına da değinerek: “Azma, sınırı aşmadır. 3 katsa 15 kat verme azmadır. Devletin koyduğu kuralları, kaideleri yapmamak azmadır. Şu televizyonu bu televizyona gizli çekimleri vererek, kendilerini kurtarmaya çalışan zevatların hiçbir şekilde bundan sonra gözyaşlarına bakmayacağım. Sivil toplum örgütleri de, siyaset kurumu da, basın kurumu da. Ben açık söylüyorum herkes doğruyu yapmak durumunda. “ dedi.

‘Tekelci yapıya sıcak bakmam, gerekirse geriye çekiliriz'

“Büyükşehir olarak her şey kontrolümüz altında”  diyen Gürkan: “Burada şunu ifade etmek istiyorum;  MEGSAŞ’ta ekmek kontrol ediliyor, MOTAŞ’ta ulaşım regüle ediliyor, Esenlik’te genel piyasa regüle ediliyor. Bazı zevatlar, Esenlik’le ilgili de çok yüksek fahiş fiyatlar diyorlar. Fiyatlar fazladır. Ancak genel piyasa dengesi ortalamasına baktığın zaman bugün Malatya piyasasının yüzde 78’i Esenlik’den alışveriş yapıyor. Bu oran depremden önce yüzde 70’ti, depremden sonra yüzde 78’e çıktı. Bu güvenin unsurudur. Hatta bu rakamı biraz düşürün dedik. Çünkü piyasayı da regüle ederken, tekelci bir monipol piyasa olması da doğru değil. Tekelci bir yapıya da ben sıcak bakmam. Gerekirse biz geriye çekilecek bir durumda olacağımız yerde, geriye çekiliriz. Bütün piyasayı kontrol altına almamız, serbest teşebbüsü, hür teşebbüsü veya ferdi anlamda ticaret yapan insanlarında önüne engel konulmasına da karşıyım. Bunlar sadece piyasayı dengelemekle görevli. “ ifadelerini kullandı.

‘Baraj yapım protokolünde var.. Gerekirse Malatya’ya su verilir’

Çat Barajı ve gerekirse buradan Malatya’ya su verilebileceği konusuna da değinen Gürkan: “Çat Barajı’ndaki suyla ilgili, İller Bankası’nın 1983’teki yapım protokolünde diyor ki; ‘Ola ki ileriki aşamada Malatya su sıkıntısı çektiğinde buradan Malatya’ya su verilir’. diyor. Biz ikince ve üçüncü kaptajı yaptık. Şu anda şehir bu şekilde besleniyor. Peki bulanma dışında suda bir sıkıntı oldu mu? Bulanma olur, depremler oluyor ve hep o bölgede oluyor. Doğru dürüst deprem bölgelerinde kullanma suyu verilemiyor. Bu işler kolay mı? Biz bütün konteyner kentlere, çadır kentlere binlerce kilometre alt yapı yaptık.” dedi.
 
“Bundan sonra mızıka çalamayacaklar artık”

Büyükşehir belediyesi olarak devreye girdikleri konularda, bazı kişiler tarafından eleştirildiklerini hatırlatan Başkan Gürkan: “Büyükşehir belediyesi olarak devreye girdiğimiz konular da olduğunda, Bremen Mızıkacıları nasıl bağırdılar; ‘yetki karmaşası’ diye. O hadiseleri biliyorsunuz. Bundan sonra mızıka çalamayacaklar artık. Artık milletin bu acılarının üzerinden rant elde etmek isteyenler,  artık kafalarındaki bu şeyleri atsınlar. Ona müsaade etmeyeceğiz. Milletimiz de aklını başına toplayacak. Kendisine zarar verenle kendisinin hak ve hukukunu koruyanı ayırt etmesi lazım. Algılarla bu toplumu yönetmeye kalkan, hangi düşüncede, hangi görüşte, hangi ideolojide, hangi partide olursa olsun bunlara müsaade etmeyelim.“  diye konuştu.

“Hizmetlerin getirilmesi noktasında hiçbir tereddüt yaşamıyoruz “

Hükümette , Malatya’dan bakan, bakan yardımcısı  ya da Adalet ve Kalkınma Partisi’nde MKYK üyesi olmaması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üzüntü duyuyor musunuz? Sorunu yanıtlayan Gürkan,“Rahat olun siz. Bizim Cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanımız her konuda Malatya’nın yanında. Bakanlarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız Malatyalı hemşehrimiz. Bir Turizm Bakanımız Malatyalı hemşehrimiz. Malatya’ya hizmetlerin getirilmesi noktasında hiçbir tereddüt yaşamıyoruz. " yorumunu yaptı.

ER TV- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

99 yorum yapılmış

  • Mustafa (6 ay önce)
    Sayın başkan öncelikle şunu söylerim seveniniz cok az daha fazla yorulmadan çekilin kenara kazandıklarınizi yiyin zaten kimse doymadı paraya makama mevkiye bu ülkede her nefis ölümü tadacaktir yazdırın belediye binasına gider ayak o zaman yapacagi en iyi projeyi yaptı derim.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (6 ay önce)
    Malatya'nın Büyükşehir Belediye tarihindeki Başkanlarından en başarılısı tartışmasız Selahattin GÜRKAN'dır. Bütçe yönetimi, kaynakların etkin kullanımı, merkezi bütçe haricinde kaynak oluşturma ve borç ödeme gibi finansal yönetim başta olmak üzere, Belediye ve İştiraklerinin ekipman yatırımı, yeni yatırım vs. gibi konularda ve tabi ki Anayurt Bulvarı başta olmak üzere ulaşım altyapısı vs. gibi çalışmalarda övgüyle birlikte takdiri hak etmektedir. Başarısız olduğu en önemli konu KADROLARIDIR. Herkese, her kesime mavi boncuk dağıtma zaafı ve denge arayışları adına dengesizlikleri tercih etmiştir. Adalet, Liyakat, Meşveret gözetmeden yapılan atamalar, ahbap çavuş ilişkileri ile yürütülen işe alım süreçleri vs. Allah katında da hesabını vereceği kusurları arasındadır. 1 MİLYON ekmek üretiyoruz deyip, günün her saatinde neredeyse Malatya'nın her yerine dağılmış MEGSAS ekmek büfelerinde ekmek yokluğundan EKMEK KUYRUĞUNU görünür kılan bir YALANCI demek istemiyorum ama 1 MİLYON EKMEK ÜRETİLİYORSA 350 BİN NÜFUSLU İLİMİZDE EKMEK BÜFELERİNDEKİ KUYRUK NE diye sormak isteriz? Malatya'lılar haftalık EKMEK DETOKSU mu yapmaktadır ki PAZAR GÜNÜ EKMEK ÜRETMEYİP Malatyalı Hemşehrilerimizi EKMEK MAFYASINA teslim etmiştir? Kendisi başta olmak üzere YAPTIĞINIZ YAPACAĞINIZ İŞİN TA .... diye başlayan ve dedirten söylemlere sebep olan MOTAŞ'ın akıl, izan, mantık dışı uygulamalarını görmezden gelmektedir. KUSURSUZLUK KUSURU ile nereye kadar gidilecektir? İsimleri geçen bir kısmı AT HIRSIZI karşısında Selahattin GÜRKAN'ın yeniden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına Adaylığı Malatya'nın lehine olacaktır. (Süreçte daha iyisi çıkana kadar EHVEN-İ ŞER'dir.) Bu arada Malatya'nın Büyükşehir Belediye Başkanı, BELEDİYE BAŞKANIDIR CUMHURBAŞKANI DEĞİL. Etrafındaki çelik çember ve yalaka ayak takımının abartılı övgüleri ve dolduruşlarından etkilenerek kendisine hiç de yakışmayan bazı eylem ve söylemlerini değiştirmesi bir nevi kendini törpülemesi gerektiğinin de kendisi farkındadır sanırım. Yeni döneminde MEVCUT VE ESKİ HİÇ BİR YÖNETİCİ ile çalışmadan tamamen TAZE KAN ile müteşekkil bir KADRO ve İmar konusundaki katı ve doğru tutumunu devam ettirerek,, FORE KAZIKLI VE YERİNDE YAPIM GİBİ SAÇMALIKLARDAN VAZGEÇEREK başarılı olacağını da hatırlatmak isterim. Aslında hiç de öyle olmadığı halde Irkçı bir imaj çizdiğini ve bu imajının kendisine zarar verdiğinin de farkına varmasını dilerim. BAŞKANIM SİZ DE AYAĞINIZI DENK ALACAKSINIZ, YOKSA GÖZÜNÜZÜN YAŞINA
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Meho (6 ay önce)
    Bence Üçüncü zarfı açmış. Hikaye meşhurdur. Hani kendinden önceki Belediye başkanından bir sonrakine her sıkıştığında bir, iki ve üç nolu zarfı aç hikayesi....
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Necatin (6 ay önce)
    Başkan kendini göstermek için hayali düşmanlar türetmiş...iş yaptında elini tutanmı oldu bi tutturmuş zevatlar zevatlar zevatlar iş yap kardeşim malatya perişan...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Rıza Aktaş (6 ay önce)
    Esenlik belediye marketi olmaktan çıkmış diğer marketlere göre daha da pahalı. Bir de el atın lütfen. Belediye hizmet için vardır kar için değil.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Esenlik milete derman olduya beton santrali çare olacak. Açılan beton santrali bir ay ucuz satar oda kimlere bilmem. Sonra diğer fermalardan pahalı satar kime tabiki vatandaşa.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gökmen (6 ay önce)
    Depremde yetkililer sınıfta kaldı, imar izin veren yetkililere her hangi bir işlem yapılmadı, imar için 4 kat binalar yapılmalı, belediye encümenleri üniversite mezunu olmalı , mevcut belediye başkanları aday olmamalı, Malatya bir çevre yolunu 20 senede yapamadı, gitsin Elazığ’a baksınlar ders alsınlar yetkililer, Malatyanın ayağa kalkması için çok iyi bir mimar veya inşaat mühendisi gelmeli
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (6 ay önce)
    Sıradan bir Vatandaş olarak aynı soruları bana sorsanız , başkanın verdiği cevaplara yakın bir cevap verirdim, Ancak başkan sorumluluk makamında oturduğunun farkında değil, o makam dert yanma yada suçlama makamı değil var olan sorunlara halkın yararı gözetilerek çözüm bulma makamı yanlışları söyleyip tehdit dili ise seçilmiş bir başkana hiç yakışmıyor oluşturduğu kadroların da ehliyet ve liyakat sorunu olduğu kesin , bu MİLLETİN iyi hizmet alabilmesi şeffaf olmaktan ,yönetimde AHLAKİ değerlerin korunmasından geçer MALATYA halkı kime vefa kime yol göstereceğini iyi analiz eder bir MALATYALI olarak buna inananlardanım, hiç kimse yapılacak seçimi çantada keklik görmesin, SAYGI görmek için saygılı davranacaksın..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Tebrikler başkanım konuşmanızı dinlerken ne kadar net olduğuzu bir kez daha anladım zor bir süreçte görevi devraldınız layıkıyla yapmaya gayret ettiniz eksik yada kusursuzluk aramak boş insanların işi samimi olduğunuz sürece 1 milyona yakın malatyalı seninle yapılan onca emek gayret boş değil herkes memnun olacak diye bir kaide yok istediğimi yapmadınız diye burada atıp tutmak kolay menfaatlerine dokunan her bireye sesleniyorum nefsinden vaz geç belediye olarak ne hizmet istedin de gelmedi önce kendi vatandaşımızı sorgulayalım biz vatandaşlık görevimizi ne kadar yerine getirdik de belediye eksiğimizi tamamlamadı malatyada 250 bin hasarsız konut var her evde 3 kişi kalsa dışa bağımlılık biter kimse kapısını bir ihtiyaç sahibine açmazken buradan haktan hukuktan adam asıp kesmekten bahsediyoruz adamın evi hasarsız konteyner de kalıyor evini de yüksek fiyattan kiraya veriyor devlet nasıl olsa bakıyor adalet herkes içindir adil olun çadırını dağıttı mı dağıttı ulaşım imkanı sağladı mı sağladı aş ını gıdanı ulaştırdı mı ulaştırdı su kaynakları ile şehir alt üst oldu onca masraf emek üstesinden geldi mi geldi esnafa konteyner da mücadele verdimi sonuna kadar verdi daha nice söylenecek söz var buralara sığmaz başkanımıza sahip çıkalım biz Çıkmazsak el iftirada atar yalanda söyler zaten amacı ve gayesi bu yönde onlar işini laikliğile yapıyorda biz bir başkanımıza sahip çıkamıyoruz bu ayıp ta size yeter ben esnafım vallahi zerre menfi hiç bir şeyim olmamıştır iş yerim yıkıldı evim yıkıldı ben sizin kadar ağlamadim şükür ettim Allah a başkanı tanımam etmem ama yazılan haksızlıklarada göz yumamam Allah'a emanet olun Filistin de ki mazlumlara Müslümanlara dua edin
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Bozo (6 ay önce)
    Trafik berbat ve şov peşinde bi başkan Yazık .. ben sana oy vermedim vicdanen rahatım ama senin yaptıklarının bedelini ödüyoruz….!!!!
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (6 ay önce)
    Offff Malatya'nın kayısısıı senin Allah'ına gurban büyük başkan :)
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Haddi Aşmak (6 ay önce)
    Havanda su dövmek. Bu zat atıp tutuyor millet laf yetiştiriyor. Adıyaman, Maraş, G.Antep, Hatay. Orada durumlar farklı mı sanıyorsunuz? Allah korusun İstanbul'da deprem olsa yüz katı daha kötü olacak. Kumaşımız bu, daha doğrusu siyasettekilerin, kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin birbirinden farkı yok. 3 aşağı 5 yukarı aynıyız. Debelenmenin ber faydası yok. Millet yerel seçimde bile adaya değil de partiye, liderine veriyor ise bu kafadaki bir millet her türlü olumsuzluğu yaşamayı kabul etmeş sayılır. Soruyorum, bülüm adamı ve dünyada hep ilk ve tekleri yaptığını iddia eden zatın yerinde Cemal Akın, Ahmet Çakır ve adını hatırlamadığım gündüz vakti havai fişek atarak stad ve spor salonu yıktırıp göbek atanlar işbaşında olsa idi fark eder miydi?
    %24
    %76
    Yanıtla
  • selim (6 ay önce)
    başkan bey seni görmek ve dinlemek bana öyle ağır geliyorki vallahi tarif edemem eğer hasbelkader seni tekrar aday gösterirlerse değil sana oy vermek, seninle aynı şehirde dahi yaşamama adına 35 yıldır esnaflık yaptığım ve bir çok insanın evine ekmek götürmesine vesile olduğum bu şehri terk eder giderim, zaten bu şehrin geleceği senin umurunda değil zira senin derdin bu değil
    %91
    %9
    Yanıtla
  • öneri (6 ay önce)
    Atı alan Üsküdar'ı geçti. Sür eşeğini Bor'a
    %82
    %18
    Yanıtla
  • burak (6 ay önce)
    artık chp ye oyumuzu veririz sen akpartide olduğun sürece
    %87
    %13
    Yanıtla
  • dertli (6 ay önce)
    Sayın belediye başkanımız esenlik marketin cirosunun%78 yükseldiğini söylüyor.Belediye başkanımız doğru söylüyor insanlar mecbur kalıp esenlik marketi tercih ediyor.Her konteyner kenttin önünde esenlik market var.sorgusuz sualsiz konteyner kentin önüne marketini kuruyor.Depremde işyerlerini kaybedenler evine ekmek götüremiyen esnafları uzak çevreyollarına koymuş oldukları 20 metre konteynere yerleştiriyor.Burda insanlar nasıl alışverişe gelecekler nasıl esnaf geçimini sağlayacak bunu düşünemiyorlar.Esenlik kendi marketlerine 450- 500 metre yer verirken esnaflara 20 metre olan konteynerlara yerleştiriyorlar.Belediye başkanımız televizyonlarda basın açıklamalarıyla,bilbordlarda reklamlarla olmuyor.Esnafın halkın içine gireceksin onların dertlerini dinleyip çözümler üreteceksin.Gidip depremlerde daha önemli aslantepeye gidip kral tarhunzaya köşk yapmıyacaksın kendini tek düşünmeyeceksin esenlik marketleri açıp cirolarımız yükseldi diyerek övünüp esnafın perişan olduğu bu durumda onlara nasıl yardımcı oluruz düşüncesiyle hareket etmelisiniz. önceliğimiz olan şeyleri yapacaksınız maalesef bu konuda malatya belediyesi sınıfta kalmıştır.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Onur onur (6 ay önce)
    Başkan şu 4 katlı imarlari açın baslasin insaatlar,denetiminide sağlam yapın depreme dayanıklı olsun 3 kuruş fazla maliyetli olsun Memlekette insan kalmayacak valla kalmayacak
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)
    bu şehrin başkanı sensin iti köpeğe fırsat vermeyecek te sensin şov yapma .. icraat yap bit Malatya’mız..vizyon yok beceri yok sadece ölüleri yıkadı kefenledi gömdü ne güzel başkan 8 ay geçti be kendi şovunu yapacağına Malatya’nın acınacak halinin şovunu yaptırsaydın
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Malatya Türkiye’nin en güçlü belediyelerinden değil. Tövbe istiğfar kula karşı edilemez. Kestiğiniz cezalar ile birlikte bir aydınlatma direği maliyeti 5 metre kaldırım yapma maliyetini de söyleyin. 8-9 bin nüfuslu ilçeden Büyükşehir olunca merkez ilçeye sonra büyükşehire geçip tecrübeden bilgi birikiminden bahsetmek is gücü oranı ve personel idaresi açısından bile mantıksız. İnsanları karşısına alıp fırça atıyor başgan. Olan Malatya’ya vatandaşa oluyor. Kendi egoları ve ben ben ben diye yaşayan yaşanan karmaşa bize dönüp zarar veriyor. Aşağıda çok güzel bir yorum var. Bir kısmını alayım, başkanım bağımsız aday olur musun? Koltuklarda oturan herkes kendi nefsine sorsun. Bağımsız aday olunca ne olur ne olmaz. Ona göre herkes devletin milletin değerini ve gücünü anlasın. Kimsenin kendi varlığından gelmiyor güç ve yetkileri. Devlet düzen ve nizami içinde gene milletin varlığının vergisel değerleri ile yapım yaptırım gücü doğuyor. Bir zahmet karşımıza geçip emekli öğretmen gibi bize fırça atan insanlar olmasın artık. Yıl 2023.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • MECZUP (6 ay önce)
    Başkan bey şahsınıza değil suç sende değil büyük şehir size üç dört düğme fazla bunu da bazen aba altında sopa göstererek çoğu zaman TV lerde şov yaparak laf kalabalığı yaparak çok iş yapmış gibi o TV den bu TV ye koşmaktan başka ne yaptın suç sende değil dediğim gibi mesleğin ve birikimin olmadığı için bu şekilde kapatmaya çalışıyorsun, çarşıyı forea kazıkları ile donatacaksın duyduğumuza göre senin işin belediye işi sen inşaatçı değilsin, senin işlerin caddeleri sokakları temizlemek bu millet asbest soluyor sen buna çare bul her tarafta sular patlak sen bunları tamir et, kent trafik size ait ikili üçlü ana caddelerde araçlar Hindistan'ı geçtik sayenizde yine söylüyorum şahsınıza değil sözlerimiz belediye işlerini anlamaya kendini bazen afat genel müdürü, bazen şehircilik bakanı olarak görüyorsun bir türlü belediye başkanı olarak görmedik vesselam.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mustafa (6 ay önce)
    Başkanımda başkanım canım başkanım başkan başkanlık yaparak başkan olunur başkaları olamaz başkan.imarlari bir an önce açın başlasın müteahhitlet şehirde kimse kalmayacak.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Feyzi demir (6 ay önce)
    Elazığ belediye başkanından git ders al geçen ay elazığa gittim malatyayı üçe katlar adamlarda hizmet aşkı var bizimkiler gibi değil.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    Karizma desen var bilgelik var feraset var bence başkanım yeni dönemde adaylığını koysun en kötü bağımsız bile girsin olmaz diyenlere sözüm olmaz olmaz deme olmaz olmaz
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hkmmlxtr (6 ay önce)
    Şimdiye kadar bu doğruları söylemeyerek nasıl durdunuz ki,siz değilimiydiniz Yeşilçam caddesine 12 kat meclis kararı ile verip belediyeye para alan, bu da mı yalan ,önce çalıştığınız ekibin içinden düzeltmeye başlayın,sadece masa alıp edebiyatını masalar aldık sandalyeler aldık sehpalar aldık şeklinde yapmaktan başka ne yaptınız ki,yatırım dedikleriniz yapılacak olanları belediye yapmış gibi gösterdiğiniz şeyler,kime hesap sordunuz neyi düzelttiniz ki size inanalım
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mammo (6 ay önce)
    Depremde babam vefat etti, mezarlıkta morgda yer yoktu mezarlıktaki soğuk hava deposuna koydular, 2-3 gün defnedemedik. Soğuk hava deposundan gasilhaneye götürecek araç yoktu dayımın doblosunda götürdük, babamı koyup taşıyacak torba tabut hiçbirşey yoktu, toprağa gömülmüş cenazelerden çıkma çöpün içinde duran sağlam sayılacak üzeri kan lekeli ceset torbasında taşıdık. Defnedebilmek için ekmek sırası bekler gibi cenazemi yıkamak için yarım gün bekledim. Namazı kılındı defnetmeye götürecek cenaze arabası yoktu kamyonet kasasında 4 cenaze taşıdık öyle götürdük defnedeceğimiz yere….. kimse bana kalkıp biz herşeyi doğru yapıyoruz yalanını okumasın. 6 şubatı yaşayan bilir
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Allah sabrınızı artırsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (6 ay önce)Mammo isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeşim, Allah C.C. merhum Babana ve depremde vefat eden bütün merhum ve merhumelere rahmetiyle muamele eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kardeşim bütün kalbimle söylüyorum ki senin durumunda olan çoktu rabbim hepinizin sabrini arttırsın mekanları cennet olsun diyecek birşey bulamıyorum ateş düştüğü yeri yakıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Hâlâ bu nasıl bir rahatlık nasıl bir özgüven inanılır gibi değil. Bostanbaşı ni yüz akına bağlayan yolu sayın başkan imara açmadı mi oradaki binaların neredeyse tamamı gitti. Herkes suçlu bir-tek sayın başkan masum, o Her şeyi düzgün yaptı. Ancak ilginç olan bir başka nokta ise başkana neredeyse hiç eleştiri yok yerel ve ulusal medyadan. Ancak biz yorum yazıyoruz. Ya da biz başkan beye haksızlık yapıyoruz bütün suç bizim.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Erdal (6 ay önce)
    Malatya ya 200 bin kişi geri dönmedi neden büyük şehir yasasından düşmüyor başkan
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Geçti o iş. Büyükşehir olmak için nüfusumuz bile yetmiyordu bı kanunla büyükşehir yasasını değiştirip haketmedigimiz halde büyükşehir olduk. Allah aşkına büyükşehir Belediyesi'nin vatandasa bir tane faydasıni gören varsa söylesin. Neye yarıyor yada yaradı Malatya'ya büyükşehir
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    Bu adamın değerini gidince anlarsınız benden demesi
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Yorum yazanlar hangi biriniz iki taş üst üste koydunuz hep eleştiri Ben organize sanayide işverenim deprem de fabrikalarda binlerce insan barındı bir sıcak çorbada olsa bir hizmet verildi ama siz etrafınıza bakın ne yaptınız da bu kadar eleştiriyorsunuz İnanın eleştirenlerin bir çoğu bir iş yapmayıp gereksiz sözler sarf edenlerdir önce ne yaptığınıza bakacaksınız.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (6 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Organize sanayide insanlara kapısını açan siz ve sizin gibi hayırseverlere canı gönülden teşekkürler. Allah birinizi bin etsin ki daha fazla faydalı olasınız inşallah. Amavelakin eleştirilerde haklılık payı çok malesef sayın işveren.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Ss44 (6 ay önce)
    Benim anladığım kadarıyla Başkan veda konuşması yapmış eline sağlik by by.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (6 ay önce)Ss44 isimli kullanıcı yorumuna
    Hahahahah :)))
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Abdullah (6 ay önce)
    Yaw bostanbaşı ile 35 lik yol arasındaki yeri büyükşehir belediyesi geçen sene imara açmadı mı? Bakanlığın sitesinde imzalı yazılarınız var neyin derdindesiniz? Deprem günü esenliği kapattınız Depremden sonra otobüsü paralı yaptınız Depremzede bir ekmeği reva görmedini parayla sattınız Deprem günü 1 tane iş makineniz enkazın başında görülmedi Bütün personeliniz üst düzey dahil olmak üzere kaçıp gitti Herkes herşeyin farkında odalar kurulmuş danışmanlar alınmış şirketler hava da uçuyor Malatya umrunuzda değil..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Van'dan gelen iş makinalarına 65 plakalı harfiyat kamyonlarına Malatya Büyükkşehir Belediyesi etiketlerini KİM yapıştırdı? Afetin vehametini anlayamayan KİM aynı gün ESENLİK marketlerinizi KAPATTI. Battalgazi Belediye SARAYI yerinde dururken, bile bile BİTİRİLMEYEN Yeşilyurt Belediye sarayı peyzaj yaparken KİM Valilik binasını, Nüfus Müdürlüğünü okulda hizmet vermesine göz yumdu...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatyali (6 ay önce)
    Ya bu başkan esenlik dengelici diyor agam eğleniyor oysa ki esenlik malatya nin en pahalı marketi yüzde 78 alış veriş oranı artı diyor oysaki ilimizden debremde dolayı çoğu marketin yeri yıkıldı insanlar mecburiyet de aldi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı44 (6 ay önce)
    Yedi aydır nerdeydiniz ekmek fabrikasıyla övünden ekmek veremedin su veremedin gelen yardımları esenlik depolarına koydurttun.malatya ne olacağı meçhul başka kurumların veya bakanlıkların (Kültür,Spor,Ulaştırma) bakanlıklarının yaptığı yatırımları sahiplendin yıllardır yaptığın gibi birdr tehtitkar konuşuyorsun tam senin uslubun
    %87
    %13
    Yanıtla
  • tunç (6 ay önce)
    Başkan konuşmasında hep ''BUNDAN SONRA'' diye başlayan sözler kullanmış. Çok geç kalmış , neden Bundan sonra ? Neden Bundan önce yapmadın ? E artık seçim geliyor, koltuğunu kaybetme korkusu var, kısaca diyor ki tekrar beni seçinde bundan sonra yapacaklarımı görün ,geç kaldın, zamanında yapsaydın. Bizde şimdi karne ne güzel bir not yazardık. Depremde gördük neler yaptınız. Şöyle bir benzetme yapayım size '' Azrail can almaya gelmiş, adam bir fırsat daha ver, daha iyi olacağım, bundan sonra diyor''
    %82
    %18
    Yanıtla
  • malatyalı candan dost (6 ay önce)
    esenlik ucuz mu ? konteynır kent tekno parkta kalıyorum o esenligin halini bir görseniz körler sağırlar birbirini agırlar misalı tavuk reyonunda tavuklar sulanmıs suyu akmıs bir çalısanda silmez mi ? kasaların önü kuyruksuz olmaz tek kasiyer bakar digeri dışarı çıkıp cigara içiyor çünkü esenlik babasının malı ya... denetim yok markette fiyatlar çok pahalı aşırı derecede pahalı meyve sebzeler çürük ucuza vermek yerine alıp çürütüp ürünleri çöpe dök millet ekmek süt alıp çıkıyor kimse ev alısverisini esenlikten yapmaz yapamazda o fiyatlara..
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mrtacl (6 ay önce)
    Esenlik gibi marketmi açacaklar eyvah eyvah Malatya nın şu anki en pahallı ürün satan marketi esenlik yıllardır da böyle sakın açmayın aman ha
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Deli (6 ay önce)
    Sen devletsin, aciz kalamazsın tüm imkanlar elinde medya da şöyle yaparım böyle yaparımla olmaz yap ne yapacaksan daha neyi bekliyorsun şehir Teksas olmuş sen hala hikaye anlatıyorsun. şimdiye kadar bu olanları eğer görmemişsen insanın aklına iki başka şeyler geliyor..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • akido (6 ay önce)
    Laf 'tan başka bir şey yok.Yazıklar olsun başka ne diyeyim.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Eski Malatya (6 ay önce)
    Başkan Bey, bugün bunları yarın başka şeyleri söylüyor. 4 kat imar varken daha depremden 6 ay geçti, 6 ve 7 katlarada izin verilmeye başlandı, öyle geliyorki, her yıl meclisten 1 kat daha arta arta tekrar 13-15 katlara döneriz. Çünkü sebebi biziz, arsamızdan daha fazla rant alalım, müteahhit isek kat artırmak için belediyeye bağışlar yaparak imar değişikliği yapmak resmi olmasada yerleşik bir içtihattı zaten, temel eşildiğinde su çıkan yere hala evim, iş yerim yerinde olsun diye direten vatandaşa siyasetçi gerçekleri söyleyemez, bize duymak istediklerimizi verirler, kendimize mezar olacak şehirleri yeniden talep etmeyelim, bırakın bilim ne diyorsa o olsun, vatandaş, iş adamı, siyasetçi kent planlamada tek söz sahibi, bu şehrin insanı bu şehri yönetemiyor, Cemal Akın örneği gibi, şahsi rant ön planda, deprem bölgeleri için imar planı yerel yönetimlerde olmamalı, ovalar tarım için, sert zeminler konut için diye doğa kanunu varken biz bunu tersten denedik olmadı hala ısrar etmek yeni ölümler demek, buda bilerek kasten adam öldürmekten farksız bir anlayış, halkın yüzde yetmişi bu durumu onaylıyor diye, sayıca çokluk işin doğru olduğunu göstermez, 40 yıl önce Malatya resimlerine hasretle bakar olduk, 2 katlı evler, kernek göl gazinosu, tiyatrolar, yazlık sinemalar vb. bu şehir 40 yıl öncesine gıpta ile bakıyorsa yanlış giden bir şeyler var, bireysel zenginlik bizi kurtarmaz ey malatyalılar, en huzurlu şehir en yaşanmaz şehir haline geldi, 6 şubat bu gerçekleri tokat olarak yüzümüze vurdu sadece
    %77
    %23
    Yanıtla
  • cumali (6 ay önce)
    görünen o ki REKALMLAR bitmiş koltuk kaymış biraz ,geri alta çekmeye çalışıyorsun. hayırdır ne bu şiddet bu celal. umarım bu vatandaş artık nasıl olursa olsun da iktidar olsun demez. bu şehre liyakat sahibi İnşaat mühendisi mİmar istiyoruz.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mahmut (6 ay önce)
    Salahattin bey bence esenlikten marketten hiç bahsetme takke düşer kel görünür bak
    %85
    %15
    Yanıtla
  • AK PARTİ’ye ÇAĞRI (6 ay önce)
    Editör yayınlarsa inşallah Açık açık söylüyorum Ak parti seni ve diğer başkanları aday gösterdiği gün bu ilden göç başlayacak buradan tüm yetkililere söylüyorum milletin konuştuğu düşündüğü budur sahipsiz kaldı bakan, bakan Yrd, myk mkyk vs görev verilmedi diyorlar
    %79
    %21
    Yanıtla
  • ak parti yüzde 60 oy oranıyla kazanacak inşallah
    %5
    %95
    Yanıtla
  • Yine gösterecekler yine başkan yapacak bu millet yüzde 70 le gelmez 60la gelir ama yinede gelir adamdaki öz güvene bakın kendini geliştirmiş lakin sadece siyasette icraata bişi yok
    %67
    %33
    Yanıtla
  • burak inan (6 ay önce)
    Annem babam öğretmen başkanı 5 yaşından bu yana tanırım yaşım 40. annem babam 70 yaşında emekli. malatyada yaşamıyorum kimse ile gram bağlantım yok özel sektörde önemli bir yöneticiyim. adımda ortada. bilen bilir. babamla annem vali konağında oturur, mersinden malatyaya depremden sonra tam 2 günde ulaştım. babamla annem elazığdan ulaşan adı kim bilmem hayır severlerin verdiği 70 gram helva 2 ekmek ile kar altında battaniyede hayatta kaldılar. annem daha geçen gün söyledi sana söylemedik devlet hastanesinde ceset torbalarının içinde yattık diye. kimseden beklentisi olmayan birisi olarak diyorum, ben malatyanın öz evladı olarak kime hakkımı helal edeyim? ben kendim yaşadım o depremi tam 14 gün enkazda çalıştım neler gördüğümü anlatsam yandaşlar bana yalancı der, hayata dünyaya inancım kalmadı. hayat görüşümü, herşeyimi sorguluyorum aylardır. şunu anladım ölüm var ey malatyalı, ben göreceğimi gördüm sizde görün artık, hayat fani 154 saniye de herkesin hayatı, çabası hayat için yaptıkları bitti. hayatta tek gördüğüm gerçek azıcık helva, 2'de somun ekmekmiş. benim 70'lik ailem o ortamda çevre yoluna inemedi vali konağından siz neler anlatıyorsunuz? yeter artık...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • burak inan (6 ay önce)
    Sayın başkan ne diyor? 'bende bilim adamıyım' dediği herşeyi ciddi manada önemseyip özümsemek lazım...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Köylüm (6 ay önce)
    Genel seçimden öncede mevcut hükümeti, milletvekillerini eleştirip oy tehdidinde bulunup ahkam kesiyordunuz! Mayısta seçim oldu koşa koşa oy verdiniz ve liyakatsiz dediğiniz, bunlardan bir cacık olmaz dediğiniz 22 yıldır hiç bir yaranıza merhem olmayan milletvekillerini tekrar tekrar seçtiniz. Siz klavye başında boş yapıp ahkam keseceğinize acil olarak kafa yapınızı ve kalıplaşmış düşüncelerinizi değiştirip doğru ile yanlışı ayırt edebilin önce, kafa yapınız değişmediği sürece, mevcut hükumetin adına Selahattin gidecek Ahmet, Mehmet gelecek ne fark edecek? Ne değişecek? Değişecek olan tek şey belediye başkanının adı, ismi olacak.5 yılda ona küfür, hakaret edeceksiniz! Çünkü yaptığınız yapabileceğiniz tek şey bu....Saygılar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mustafa (6 ay önce)
    Tecdeyi imarı açın artık tarım olmuyor heryer çevrelenmiş binalarla bir avuc yer kalmış tarım arazisjymis kontrolu ve gerekli titizlik kurallar uygulanimca 15 kata bile birşey olmadı sadece demir beton temel v.s kalitesi uygunluğu olmayan binalar zarar gördü belediyeye parayı basan sitenin yeşil alanını dükkan yaptı onu konuşun nasıl oldu bu işler.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • İnsan ne ibret alıyor nede aç gözü doyuyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Unal (6 ay önce)
    Bu ne had bilmezliktir,bu nebiçim bir söylemdir, biraz öncede Selahattin Gürkanın haberindede aynı ifadeleri gördüm,siz kendinizi ne sanıyorsunuz ya.Allah aşkına yeter düşün bu milletin tepesinden,inin sırtından,, nedir bu ya,milletin anası ağlamış,evi ocağı işyeri en önemlisi canı, cananı evladı, sevdiği ailesi yakını ya ölmüş,ya sakat kalmış,ya yaralanmış,siz nelerden ne biçim bir üslupla bahsediyor sunuz.
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Şefik (6 ay önce)
    Esenlik malatyanin en pahalı satan marketi hangi ucuzluktan bahsediyorsun
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Pütürge (6 ay önce)
    Ağam eğleniyor. Deprem 2020 de oldu ama Ağam 2024 aklı başına geldi .seçim geldi diyemi yoksa resmi gordu
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Frh (6 ay önce)
    “Milletimizde aklını başına toplayacak “ vay vay vay bak hele. Bir de şu Su faturaları elektrik faturasından neden çok geliyor. Önce onu açıkla.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (6 ay önce)Frh isimli kullanıcı yorumuna
    Ağustos yada Temmuz ayından sonraki gelen su faturalarını bir kontrol edin, Çevre Temizlik Vergisine yüzde kaç zam yapılmış. Birde faturalar lütfen gününde okunsun zamanında okunmadığı zaman haliyle kullanım arttığı için bir üst kademeye geçiyor... Oh ne güzel hem su faturasını zamanında okuma hemde kullanım devam ettiği için bir üst kademeden fiyatlandırma yap... Etik değil sayın başkan.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Etrafta boşa akan suların paralarını da bizden alıyorlar sanırım
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ahmet (6 ay önce)
    çat barajında su mu var ki malatya ya su verile..önce çat barajındaki kayıpları kaçakları önleyin..böyle giderse sene ye sulama da bile kullanılmayacak
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ramazan (6 ay önce)
    Sayın başkan doğru söylüyor ben burada görev yapıyorum aslen Sivaslıyım sivas da beton ucuz burada her şey iki katı fiyatlar Allah yardımcımız olsun Allah başkana yardım etsin iş zor çünkü tek başına mücadele ediyor inşallah bir an evvel Malatya düzelir diye düşünüyorum
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Nerde mücadele ediyor, göremiyoruz da...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı44 (6 ay önce)
    Çat barajının suyunu Adıyamana götürüyorlar. Çok kısa bir tünel mesafesi kaldı. Yakında Malatya ovasını sulayacak su bulamayacağız. Erkenekteki mükemmel içme suyu ise Besni ve Gaziantep e gidiyor. Malatya seyrediyor. Maskiye sorarmısınız şebekeyi desteklemek için kaç artezyen kuyusu açmış. Mevcut şebeke yetersiz olduğu için artezyen kuyusu açarak şebekeyi destekliyorlar. Mis gibi Erkenekin kaynak suyu ise Besni ye Gaziantep e gidiyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • barajda %10 su kalmış malatyaya yetmeyen suyu nasıl adıyamana götürüyorlar..böyle saçmalık mı olur?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • evet öyle saçmalık olmaz adıyamanın suyunu adıyamanın kullanması saçma güzel bir bakış açısı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Niyazi (6 ay önce)
    Başkanım Benden size bir kardeş tavsiyesi artık emeklilik planları yapabilirsiniz. Torunlarınıza daha çok vakit ayıracağınız günler yakın Istanbul'dan TOKİ başkan yardımcılığı yapmış olan Malatya'nın Öz evladı Sami Er Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Önümüzdeki dönemde malatya'mıza hizmet edecek Gönlünüz rahat olsun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    Siz esenlik dahil fahiş fiyata mal satanları denetleme asli görevinizi yapın yeter
    %94
    %6
    Yanıtla
  • A Ali (6 ay önce)
    Çok sert çıkış neden Bir şehirde ilçede beldede kaçak bina yapılıyorsa parsel müsadesi verirken yolu araç parkını yaya yolunu oyun parkını hesaplamadan üç kuruş rant için göz yuman bunları görmeyen kişi hangi partide olursa olsun kim olursa olsun vatan haini insan düşmanı Gece kondu nerde varsa ordaki belediye belediye değil duvara yazı yazanı yakala ama gecekondu yapanı görme buna kim inanır susun içimiz yanıyor bizi konuşmaya mecbur bırakmayın
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (6 ay önce)
    Sayın başkan bu milleti dolandıran soyup soğana çeviren Fırsatçılara ve beton kalitesinin düşük seviyede tuttuğunu söylediğiniz şirketler daha öncede aynı suçu işlemişler demek oluyor bunun için nasıl bir yaptırım uygulayacaksınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • zafer (6 ay önce)
    Tecde nin sağlam zeminine varlıklılar vila yapsın diye 2 kat, Tarım arazilerinde gariban ölsün diye 12 kat imar verenlerin bunda hiçmi suçu yok????? Bundan sonra gözünün yaşına baksan en olur, bakmasan ne olur. Çocuklar enkazlarda bağıra bağıra donarak öldüler ve biz buna hiç bir şey yapamadık, bu utanç Malatya da insanın diyen herkesin ölümüne kadar boynunda , beleğinde olacak. Tabi insansalar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)
    Başkanım asla yalnız değilsiniz, siz rahat olun yine aday olacak ve büyük farkla, rekor oyla seçileceksiniz, biz sizin değerinizi biliyoruz.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • doğru diyorsunuz cidden. ceket koysa seçilecek durumdalar..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet (6 ay önce)
    Alt geçitlerin mi sayisini arttirdiniz, cevreyollarinin mi sayısını arttirdiniz? Bu milletin refah düzeyi yukselsin diye ne yaptiniz, insanlarin kulturel paylasim yapabilecegi , bir araya gelebilecegi kac tane cadde yapildi?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ali (6 ay önce)
    Sayın başkanım paşa köşkü mahallesi safa sokak diye bir sokak var adı var sokak yok toplam 50mt uzunluğunda mahalle sakinleri olarak 4 aydır muhtarımız uğraşmaktadır Battalgazi belediyesi büyükşehir belediyesine ait diyor büyükşehir belediyesi ise ana arterde olmadığı için Battalgazi ye ait hâlbuki ana artere sıfır bir sokak trafik sorununda tali yol görevini yapıp trafiği rahatlatacak bir sokak ne varki bu sokak tozdan topraktan yağışlı havada çamurdan çıkılmaz durumda bu sorunumuza kim el atacak ? Kilometrelerce özel yol istemiyoruz 50 mtlik yol ama çok önemli bir yol hangi belediye yapar bilemiyorum ama yapilrsa Malatya kazanır ....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • kadir (6 ay önce)
    malatyadaki marketlerin için de en pahalısı eselik marketler zinciri.. megsaş ekmek fabrikası hariç
    %94
    %6
    Yanıtla
  • hakan (6 ay önce)
    Basgan bey seçim yaklaştıkça agresifleşme, insanların elestrisine bu kadar kapalı olma, herkes seni beğenmek zorunda değil, bence Büyükşehir ve Yeşilyurt Battalgazi kesinlikle değişmeli yıprandılar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (6 ay önce)
    Açıklamalarının en çarpıcı tarafı,geçmiş belediye başkanlarını öne çıkarması gerisini onlar düşünsün. şehrin her tarafını vicdanlarini yitirmiş fırsatçılar sarmış olan yine bizlere oluyor Allahim haklarından gelsin
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Hacı (6 ay önce)
    öte git!
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Serkan (6 ay önce)
    Haberi okumadım sebebiyse milletin halinden anlamıyor .. ...
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Okuma alışkanlıgın olmadıgından dolayı okumamış olmayasın
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (6 ay önce)
    Madem bu kadar icraat yaptın... Su faturaları neden fahiş geliyor sayın Gürkan Çevre Temizlik Vergisine 2 ay önce yüzde kaç oranında zam yaptın onuda açıklasanıza... Daha bugün gittim Beydağı Tabiat parkı girişinden 10 şişeye (5 litrelik) yakın su getirdim... Neden bu kadar fahiş fiyat artışına gittiniz?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (6 ay önce)
    Esenlik marketlerde birçok üründe fiyatlar diğer marketlerden daha pahalı size birton örnek veririm dileyen varsa burdan kalem kalem yazarim
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Esenlik dediğin colombiada değil 444 96 44 buyrun arayın bizde arıyoruz her hangi bir sorun olduğunda ..buraya yazınca elinize birşey geçemez ki
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya (6 ay önce)
    Sadece belediye başkanı değil herkes şapkasını önüne alıp düşünecek. Bugün kiralar 15- 20 bandına gelmiş bunu belediye yapmadı herhalde. Beton çimento kum ve diğer inşaat malzemeleri almış başını gitmiş bunu da belediye başkanı yapmadı. Büyük bir afet yaşadık ama kimse ders çıkarmamışa benziyor. Herkes maalesef birbirini kazıklama derdine düşmüş. Can pazarı bitti mal pazarı başladı. Şehir sırf bu ve benzeri sebeplerle büyük göç verdi. Böyle giderse daha da vermeye devam edecek. Tek diyeceğim ÖLÜM var ÖLÜM bunu aklınızdan çıkarmayın. Beş dakika sonrasının garantisi yok, kefenin de cebi yok sevgili hemşehrililerim. Elhamdullillah Müslümanın demenin de gereğini yapalım.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sevgi (6 ay önce)
    Depremde ekmeği para ile sattın .otobüsü ücretli yaptın.gelen yardımların üzerine hiç üşenmedin etiket yapıştırdın. Seçim yaklaştı vur aslanım vur. Demezler mı adama neredeydin 5 senedir. Bu gibi adamlar tekrar aday olursa oy vermem.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Demezler demezler
    %72
    %28
    Yanıtla
  • ek olarak şunuda söyleyelim, daha sonra ücretsiz dağıttılar ekmeği ama nerede hatunsuyunda fabrikanın önünde. şehir merkezinde, sıtmapınarında, belediyenin önündeki büfeleri açmadılar ki bedava ekmek vermeyeler. ne zamanki parayla satış başladı büfeler hemen açıldı. bunları unutacak değiliz başkan, vatandaşa 2 ekmeği çok gördünüz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 ay önce)
    Gideceğini gördükçe agresifleşiyor, neredeyse insanlara küfür edecek, mevcut bld başkanları yıprandınız ve süreci yönetemediniz Malatya’nın yakasından düşün lütfen
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (6 ay önce)
    şimdiye kadar nerdeydiniz sen ve tüm akp aveneleri ,reis e güven sonsuz ama bu defa kendi gelse burda aday olsa vermem bizi yüz üssü bıraktınız bi ders gerekli hemde iyi bi ders
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (6 ay önce)
    Almazsam ne olur.laftan başka bir icraatiniz yok.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (6 ay önce)Alaaddin Kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Çöp olur gidersin.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Huzur (6 ay önce)
    Hiç güleceğim yoktu
    %95
    %5
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (6 ay önce)
    Büyüüüük başkaaaan kralsın sen kral. Yine yeni yeniden geleceksin başka çare yok. Memleketin tek sahip çıkanı. İnadına yeniden.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • Volkan (6 ay önce)
    8 ay sonraki aklın başına geldi. Seçim varya salla dur..5 senede ne yaptın da şimdi ne yapacan. Beceremiyorum de ve istifa et. Köye ev yaptırdım. Ne cileler ile. Şimdi kalkmış betonculara satıyorsun . neredeydin Malatyadan haberin yeni mi oldu Eeee reis dediki geregini yapacam, şimdi sende bol keseden salla. Sorum şu . Neredeydin ey bilim adamı!!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (6 ay önce)
    Boşuna maval okuma depremde gördük senibir tas çorba bile dağıtamadın halk ekmekmiş yok esenlikmiş depremde nerdelerdi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya Malatya (6 ay önce)Alaaddin Kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Depremin ilk gününde sabah 07.45te çorba dağittik bizzat ben şahsim olarak canlı şahidim çadir bölgeleri dahil bilmeden etmeden sırf adamı itibarsızlaştirmak için konuşuyorsun.Ayıp günah iftira atmayın ltf.
    %17
    %83
    Yanıtla