SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiç Bir Siyasi Görev Beklentim ve Arzum Yoktur"

A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'daki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, kent merkezinin yeniden düzenlenmesi için yapılan tasarım planı ile ilgili geçtiğimiz günlerde görüşlerini dile getiren Malatya eski belediye başkanlarından Mehmet Yaşar Çerçi, bu değerlendirmeleriyle ilgili yapılan yorumlar üzerine yaptığı açıklamada, 
“Hiç bir siyasi görev beklentim ve arzum yoktur. Teklif edenlere hep teşekkür ettim ve ediyorum” sözleriyle, yeniden görev almayı düşünmediğini bir kez daha tekrarladı.

6 Şubat depremlerinde meydana gelen büyük yıkımın ardından Malatya Kent Merkezi'nin yeniden inşasına ilişkin Mimar Hilmi Güner tarafından hazırlanan ve ciddi eleştirilere muhatap olan tasarım planla ilgili bilgilerin,  geçtiğimiz günlerde düzenlenen danışma toplantısında gündeme getirilmesi ve kamuoyuna yansımasının ardından, halen Bursa'da yerleşik olan eski başkan Çerçi, malatyahaber.com'a yaptığı açıklamada, eleştiri ve önerilerini dile getirmişti.

Bu haberin altında yapılan yorumlarda, birçok vatandaşın yeniden göreve talip olmaya davet ettiği Çerçi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şehrini çok seven her hemşerim gibi, bendenizinde bir Malatyalı olarak; “Şehir merkezinin imar planının belirleneceği bu önemli dönüm noktasında” görüş ve düşüncelerimi ifade etme sorumluluğum olduğundan hareketle bunları paylaşmış oldum. 

Kaldı ki bu düşüncelerimi Mayıs ayında Sn. Gürkan’a da iletmiştim.

Daha önce vazife yapmış bütün Belediye Başkanlarımızında sürece katkı amacıyla görüş ve düşüncelerini bildirmeleri yararlı olur kanısındayım.

2009 mahalli seçimlerinden sonra kamuoyuna verdiğim beyanat ve akabinde defalarca belirttiğim üzere bu vesile ile tekrar arz edeyim ki;  “Hiç bir siyasi görev beklentim ve arzum yoktur. Teklif edenlere hep teşekkür ettim ve ediyorum.

Hürmet ve muhabbetle…"

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • serkan (9 ay önce)
    adam diyorki: siz hak ettiğiniz şekilde yönetilin. size temiz dürüst başkan yaramaz. dürüst , çalıskan başkan isteseydiniz 2009 da seçerdiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • HASAN (9 ay önce)
    "belediye başkanı mimar, mühendis olsun" diyenler bu kadar binanın projesini bu meslek grubu yapmamış mıydı? Sonuç ortada. Şu takıntıdan kurtulun. Başkan İyi bir yönetici olsun, yeterli.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Kıymetli Başkanım Malatya sizi asla unutmayacak.Adam gibi adam. Selam olsun.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Deniz (9 ay önce)
    Geçmişte belediye başkanlığı döneminde iyi işlere imza atmış, çalışkan ve faydalı olarak yad ettiğimiz sayın Çerci. Sakın bu insanların sözüne inanıp yada bunlara güvenip aday falan olmayın! İki dakika da harcarlar sizi, bunlar aynı partiye koşa koşa oy verirler, sonrasında 5 yıl küfrederler, ağlarlar, sızlarlar 5 sene sonunda kufrettikleri, hakaret ettikleri parti ve parti adayına koşa koşa yine oy verirler. Sakın bunlara inanıp güvenmeyin. Bunlar dolar 7 tl den 18 tl ye çıkıp tekrar 13 tl ye düştüğünde dolar düştü halay çeken insanlar.Bunlar binlerce insanın öldüğü, binlerce evin yıkıldığı depremden sonra yas çekmeyi bile unutup o acının içinde seçim kazanan parti için halay çeken insanlar. Kısacası bunlara asla güvenmeyin asla. Son olarak bunlar varya bunlar bunların yüzünden ülke uçurumda yakında ekmek bulamayacaklar.Baştakiler şatafatlı bir hayat, ışıltılı bir hayat, bolluk içinde yaşasınlar, biz aç kalsakta olur diyen insanlar..Bunlara güvenip de yola çıkmayın!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Deniz bey, çok iyi yorumlamışsınız. Ekleyecek bir şey bulamadım. Soran sorgulamayan, doğruyu yanlışı birbirinden ayırmayan bir insan topluluğu.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • güzel özetlemişsiniz bizim insanımızı. söylediklerinizde eksik var fazla yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haydar (9 ay önce)
    Başkanım memlekete gelipte kendinizi heba etmeyin seçimde akp 'den taş koysalar taş seçilecek bizim insanımız sadece konuşmasını bilir
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Vatandaş (9 ay önce)
    Eğer basına yansıyan görsel uygulanacaksa şehrimize yazık ettiniz yok muydu daha kötüsü bunu mu reva gördünüz şehir merkezine yazıktır vazgeçin
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Oğuz (9 ay önce)
    Sayın çerçi bile bu şehrin belediye başkanlığını yaptığı halde Malatya’da yaşamıyormuş daha ne söylenebilir ki en güzeli bu şehiri ebediyen dönmemek üzere terketmeli
    %45
    %55
    Yanıtla
  • gültekin demir (9 ay önce)
    yarabbim işini rast getirsin büyük küçük her kes tarafından duayla anılan az adamsın Malatya ya Ülkemize hizmet etmen hep yarar sağlayacağı kanaatindeyim seni her zaman saygıyla anacağız selamlar saygılar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Destek (9 ay önce)
    Sayın başkanım, lütfen artık gelen teklifleri geri çevirmeyin. Ortada mücbir sebepler var. Malatya çok durumda. Başkan adaylığınızk açıklayın. Zor dönemde Malatyayı yanlız bırakmayınız..
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Birol (9 ay önce)
    Sayın çerçi Başkanım ,bize bir Ömer lazım karşılık beklemeden o da sizsiniz lütfen bağımsız aday olun inanın bu millet sizi tekrar seçecek .
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Erhan (9 ay önce)
    Malatyada işi bilen MÜHENDİS yada MİMAR biri Belediye Başkani olmali. Vekiller icerisinde 1 tane Mühendis Mimar yok.önceden de yoktu.siradan vekiller. Komison başkanı dahi Olamadilar.Özelikle icraci bakanliklarda Bakan yardimcisi, üst düzey bürokrat yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar İnşaat mühendisi, Malatya'nın durumu ortada, anlatmaya gerek yok görüyorsunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (9 ay önce)
    deprem sonrası samsuna gittim şu an geçici olarak orada yaşıyorum geçici diyorum , çünkü Malatya'da iş imkanım kalmadı ümit ediyorum dua ediyorum Malatya liyakatli insanların sayesinde daha iyi olsun dönüp memleketim' de yaşayayım.Dün samsunda 15 temmuz etkinlikleri vardı burada programda gözlemlerimi aktarayım, Protokol üst düzey kıssa kıssa konuştu .yerel yönetim ve vekiller parti ayırt etmeden miiletin kahramalığını övdüler parti övgüsü hiç geçmedi onlarda çok kısa konuştu.protokol halk gibi pilatik sandelyede halk ile birlikte içiçe oturuyordu onlar için öel sandelye koltuk tahsis edilmemişti, Şehit ve Gaziler için özel yer tahsis etmişler vatandaşlarlarla tanışabilmeleri için, belediyeler corba sıcak çay soguk çay limonata şehitler için irmik helvası su ücretsiz ve sınırsız ikram ediyordu gece saat 12 30 program bitti tüm semtlere hala toplu taşıma vatandaş sıkıntı yaşamaması için devam ediyordu ne güzel idarecilik budur işte vatandaşı etkinliğine davet etmesini bilmek kadar onların sorunsuz davet edilen yere gelip gitme imkanı sunmaktır.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Barış, Gurban senmisin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şevket abi doğrudur benim, nasılsın? Aradım açmadın abi...
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Ne, Mecidiye ne de Hamidiye kalmadı. ikisinin de yeri şimdi düz tarla. Ne çay içtiğimiz mekan ne de üzerinde oturduğumuz tabure kaldı. Öyle bir haldeyim ki ben Beydağına, Beydağı bana bakıyor gurban.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bildiğin cevabı sorulur mu covemi? Ne yapacam. Deli deli Beydağında dolaşıyım işte. Ne yaptığımı biliyim mi. Dolaşır ken bir bakmışım Adıyamana getmişim. Ora da Virane. Sonra da yürü yürü geri gelmişim. Ben ben de değilem ki. Ne diyem.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (9 ay önce)
    Yav he oy verirsiniz çerçiye ! Sanki sizi bilmeyiz seçim zamanı gene gidersiniz basarsınız mührü aynı partiye.(Sayın çerçi inanmayın size oy vereceğiz diye yorum yapanlara)
    %94
    %6
    Yanıtla
  • MUSTAFA (9 ay önce)
    Sayın Çerçi Malatya sevdalısı bir Malatyalıdır. Son 25 yılın en başarılı belediye başkanıdır. Görüş ve düşüncelerine önem verilmeli, değerlendirilmelidir. Hatta kendisiyle davet edilerek fikirlerinden faydalanılmalıdır.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (9 ay önce)
    Sayın başkanım,kişisel menfaatleri dışında Malatya ile zerre kadar alakaları olmuyan,sizin Malatya için ne ifade ettiğinizi bilmiyen,yada bilmek istemiyen bir avuç menfaatçi gruplara,gene paylarına düşeni göndermişsiniz.Lakin sizin Malatya belediye başkanı adayı olmanızı çok isterdim.Canınız sağolsun.Hizmetlerinizi sla unutmayacağız.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Vatandaş (9 ay önce)
    İş yapacak liyakatli adamlar arkasına bakmadan kaçar oldu bu zamanda
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Cemc (9 ay önce)
    Aday ol oyumuz sana
    %77
    %23
    Yanıtla
  • ABDULLAH YEĞİN (9 ay önce)
    sayın başkanımızı 7 ay sonra cani gönülden büyükşehir belediye başkanlığında görmek ist,yoruz.tabiki mhp de aday olmasını
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (9 ay önce)
    Haklısınız değerli kardeşim gerçekten değmez 5 yıl başkanlık yaptınız giderken oluşan borçlarınız için dairenizi satıp gittiniz 2009 da risk alıp tekrar aday oldunuz sonuç ortada, beytülmala el uzatmadınız el uzanmasına müsaade etmediniz aman bir daha siyasete girmeyiniz, Allah işinizi gücünüzü rast getirsin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Seçenek (9 ay önce)
    Çokmu zor aynı anda birden çok kişiye çizdirmek seçenekler oluşturulsaydı beğendiğimizi uygulardık .
    %75
    %25
    Yanıtla
  • 44malatya (9 ay önce)
    Sayin cerci sizleri Tekrar belediye Baskani gormek istiyoruz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (9 ay önce)
    Keşke olsaydı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Erdoğan (9 ay önce)
    vatandaş haklı olarak iyi bir idareci arıyor depremin yıktığı Malatyanın yeniden inşası yapılırken Modern bir şehir görünümü kazanması kaçınılmazdır halkın isteği böyledir sokakları daracık köy görünümlü şehir istemiyoruz sosyal alanları geniş meydan ve caddeleri mimari yapıları olan yatay sağlam her yönüyle 4- 4 lük bir Malatya inşasının isteği var içimizde
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (9 ay önce)
    sayın çerçi siyasi partilerde beklentinin olmadığını bizler biliyoruz ve her hangi bir siyasi parti çatısı altında girmene gerek yok bağımsız olarak girin sizin siyasi partilerde beklentin yok ama bizlerin sizden beklentisi var. işin ucunda ölüm yok sayın çerçi ve her hangi siyasi pati çatısı altında girmeyin bizler sizi seviyoruz bağımsız olarak bir kere daha deneyin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Pötürgeliyim (9 ay önce)
    Başkanım sensin sensin sensin sensin
    %64
    %36
    Yanıtla