SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiçbir Koşulda İstifa Etmeyeceğim"

0
Güncellendi - 2019-01-25 03:12:59
A- A+ PAYLAŞ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Hiçbir koşulda istifa etmeyeceğim” diyerek kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guaid’ya ‘palyaço’ benzetmesi yaptı.

Venezuela’nın seçilmiş resmi Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela’da adli yılın açılışına başkanlık etmek üzere Yüksek Adalet Mahkemesi (TSJ) önüne geldi. “Hiçbir koşulda istifa etmeyeceğim” diyen Maduro, başta ABD olmak üzere görevi bırakmasını isteyen pek çok ülkeye rest çekti. Başkanlık yaptığı hükümetin görev süresinin dolacağı 2025 yılına kadar ülkesini halkın çoğunluğunun istediği yönde yönetmeye devam edeceğinin garantisini verdi.

Kendisini geçici devlet başkanı olarak açıklayan Juan Guaid’ya “palyaço” benzetmesi yapan Maduro, ABD’nin desteklediği Guaido için, “Kamuya açık alanda kendi kendini başkan ilan eden bir adamın haksız sözlerinden bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

“Trump kendisini dünyanın polisi zannediyor” 

Maduro, ABD’nin Guaid’ya verdiği desteği kınayarak, Trump’a yönelik, “Venezuela’daki fiili hükümete, halka ve demokrasiye karşı bir darbe dayatmak isteniyor. Donald Trump kendisini dünyanın polisi ve Latin Amerika ile Karayipler lideri olduğuna inanma deliliğini yaşıyor” dedi.

Mike Pence’e çok sert cevap verdi 

Maduro ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in açıklamalarına ithafen ise, “ABD Başkan Yardımcısının sözlerinden başkanının çaresizliğini görebiliyorum. Nefreti ve çılgınlığı görebiliyorum. Hukuku zorlayacaklarını görebiliyorum. ABD hükümeti en kötü delilik senaryosunu zorluyor” ifadelerini kullandı.

Guaid’nun yemini sonrasında kendisine destek veren silahlı kuvvetleri tebrik eden Maduro ,“Askeri güç konuştu. Anayasa, ülke ve halkla birlikteler” dedi.

Maduro ayrıca, Rusya’nın desteğini hatırlatarak Rusya devlet Başkanı Putin’e teşekkür etti.

OLAYLARDA 26 ÖLÜ..

Venezuela’da yaşanan yönetim krizi sonucu devam eden protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının 26’ya yükseldiği öğrenildi.

Venezuela’da hükümet karşıtı protestolar şeklinde başlayan ve daha sonra Devlet Başkanı Maduro’ya yönelik darbe girişimine kadar uzanan gösterilerde ölü sayısının arttığı kaydedildi. Sosyal Çatışma Enstitüsü (OVC) yaptığı açıklamada ülkenin çeşitli yerlerinde yapılan gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 26’ya yükseldiğini duyurdu.

OVC ayrıca Karakas’ın batısında ve merkezinde güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve kuru sıkı saçma kullandığını belirtti ve halen değişik bölgelerde 15 farklı gösterinin devam ettiği hakkında bilgi verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DESTEK..

Bu arada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile baş başa ve heyetler arası gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Venezuela'daki durumla ilgili olarak “15 Temmuz darbe girişimi bize yapılmıştı. Bu darbe girişiminden sonra Maduro gecikmeden bizi aramış ve ardından çıkıp gelmişti. Biz o zamana kadar Maduro ile tanışmıyorduk. Darbe girişimiyle biz Maduro ile tanışmış olduk. Güzel de bir başlangıç oldu. Demokrasiyi bugüne kadar şöyle tanıdım: 40 yıllık bir siyasi geçmişim var. 40 yıllık siyasi geçmişimde sandıktan çıkana saygı duyacaksınız, eğer saygı duymuyorsanız bunun adı demokrasi değildir. Bu totaliter bir zihniyettir, yapıdır, anlayıştır. Maduro sandıktan çıkmıştır ama onu hazmedemeyen başta Lima ülkeleri olmak üzere. Son anda doğrusu Trump’ın bu tür açıklaması demokrasiye inanmış bir insan açısından beni de şok etmiştir. Rusya’dan dönerken Maduro’yu aradım ve kendisine bu noktada demokrasi noktasında anti demokratik girişimlere asla prim verme, dik dur dedim. Eğer demokratsak biz de demokratların yanında yerimizi almamız gerekir. Bu konuda çekinmeye de gerek yok. Demokrasinin mücadelesini verenler dünyada demokrasi mücadelesi verenlerin ve sandıktan çıkanların yanında yer alması gerekir. Bu konuda milli iradeye aykırı yollarla bazı yöntemlerin denenmesini doğru bulmuyorum. Şu anda yapılan da budur, bunu doğru bulmamız mümkün değildir. Maduro’nın kendisine inananlar ile beraber bu yolda yürürken bu sıkıntılı anıda aşacağına inanıyorum.

Bize 15 Temmuz darbe girişimi yapıldığı zaman AB bizi aramadı. Müzakere masasında olan Türkiye’yi AB aramamıştır. Aradan günler, haftalar geçmiştir, sadece İngiltere bizi aradı, bunun dışında arayan olmadı. Bunlarda bizim kayıtlara giriyor. Kim demokrat kim değil bunları biliyoruz. Maduro inandığı yolda dik durur devam ederse ben Venezuela halkının desteklediği ve sandıktan çıkardığı liderinin arkasında duracağına inanıyorum”dedi.

Karakas, Ankara- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız