SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Hikmet Karaman Korkulu Rüya Gördürtmez"

0
Güncellendi - 2020-06-08 07:58:17
A- A+ PAYLAŞ

Spor yazarı ve yorumcusu Tunç Kayacı, "Eğer saha dışı faktörler ya da takımda kriz yaratacak yönetimsel bir sorun olmadıktan sonra ben Malatyaspor'un evet bu bölgede çok rahat olmayabilir ama kadro kalitesi açısından bu noktadan çabuk sıyrılabileceğini tahmin edebiliyorum" dedi.

Ertv'de yayınlanan Spor Aktüel programına katılan Kayacı, yeniden başlayacak olan Süper Lig'de sürprizlerin olacağını ifade etti.

Alman Ligi'nde Bayern München gibi kimsenin fark atamayacağını dile getiren Kayacı, "Leipzig ile sonuncu sıradaki Paderborn berabere kaldı. Çünkü herkes bu olayı ilk defa yaşıyor. Kalan 8 maç var, her ne kadar TFF Başkanı Nihat Özdemir, 'Son 2-3 hafta durumlar iyileşirse, belki seyircili oynanır' dese de ben ona pek ihtimal vermiyorum" diye konuştu.

Kayacı, sürecin kolay olmadığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önemli olan bu ligin başlayacak olmasıydı. Bu konuda karar verildi. Avrupa'daki birçok ligde şuanda oynanıyor. Bizim ligimizde hayırlısıyla başlayacak ama takımların deplasman, iç saha, seyirci avantajı ortadan kalktı. 8 maçı 5'i içeride, 4'ü dışarıda, 4'ü bilmem ne diye ihtimalleri ortadan kalkmış oldu. Herkes bir tarafsız saha, hazırlık maçı modunda ama bunun bir puan maçı olduğu motivesiyle oynayacaklar. Burada tabi ki teknik direktörlerin hamleleri, 5 oyuncu değişikliği olacak ki buda önemli bir durum, fizik ve kondisyon açısından zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir, mevsim ve iklim şartları bunu ortaya koyacak."

Yıldız oyuncuların biraz daha ön plana çıkacağını düşündüğünü dile getiren Kayacı, "Fizik kondisyonları çok yüksek olduğu zaman taktik-disiplin çok ön plana çıkar. Yıldız oyuncular ön plana çıkamaz. Ama burada maçın belirli bölümlerinde; duran toplarda, yan toplarda ve taktik çalışmalarda bu tür çalışmaların fark yaratacağını düşünüyorum. Herkes tabi ki 'kim şampiyon olura' kitlenmiş ve kim küme düşecek, birazda o var. Kim şampiyon olacağın kaderini belki de bu düşme hattında oynayan takımların bu takımlarla yapacakları maçlarda belirleyici olacak. Maçların seyircisiz oynanacak olması birçok takım için handikap oluşturacak. Bu noktada avantaj ya da dezavantaj ortadan kalkmış oldu. Burada tabi ki teknik direktör farkı ortaya çıkacak. Böyle durumlarda bazı hocalar vardır; iyi bir iç saha hocasıdır, takımı seyircisiyle coşar. Seyirci avantajını kullanan takımlar var, bu çok normal. Ben sürpriz ve bol gollü maçlara gebe bir lig bekliyorum. Birde bu 8 maç, yeni sezonunda biraz provası olacak. Açıkçası yeni sezonun da bir provasını yaşayacağız" şeklinde konuştu.

Kayacı, ligde 8 maçın satranç gibi oynanacağını ifade ederek, "1 puanın veya skorun önemli olacağı maçlar oynayacak. Parametreleri değişik bir lig. Hocalar ve futbolcular ilk defa böyle bir şeye şahit oluyor. Tek bildiğimiz en revaçta olan Alman ligi. Medyasına kadar herkes Alman ligine bakıyor. Karar alıcılarda bu ligi başlamasıyla cesaret buldular. Ligi izliyoruz; mücadele saygı duyulacak bir mücadele, koşu mesafelerine bakıyorum gerçekten iyi hazırlanmışlar. Umarım bizim takımlarımızda bu süreci iyi geçirmişlerdir. Lige iyi başlarlar. Almanya ligindeki mücadele, gerçekten saygıya değer bir mücadele. Zaman zaman sakatlıklar oluyor, kart görülüyor bunlar tabi ki çok doğaldır. Biz bunları ligin sonunda da yaşıyorduk, öyle de düşünebiliriz. Burada biraz toleranslı, hoşgörülü olmalıyız. Bu çocuklar, iki ay belirsiz bir şekilde evlerinde çalıştı, sonra sahaya indiler. 'Acaba oynanacak mı oynanmayacak mı?' diye kafalar gitti geldi. Teknik direktörlerin büyük bir sorumluluğu var. Lige baktığımızda ilk 6-7 takım şampiyonluk ve Avrupa kupası, alttaki 8 takım ve orta sıralarda yer alan takımlar var. Bu takımları motive etmek kolay değil. Onun için çok sert bir şampiyonluk yarışı olacak. Fikstüre baktığımızda çok kıran kırana da bir küm düşme hattı var" diye konuştu.

Kayacı, alt sıralarda yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor ile ilgili ise şunları söyledi:

"Bir kere iç sahada puan kaybı diye bir şey düşünmeyeceksin. Orayı kapatacaksın, hanene yazacaksın, öyle bir lüksün zaten yok. Yeni Malatyaspor'da Hikmet hoca çok tecrübeli bir teknik adam. O atmosferi çok iyi bilir. Hakikaten ipten çok takım almıştır. Yeni Malatyaspor'un rahatlığı ilk yarıdaki başarılı performans ve puan cetvelinde bulunduğu yerdi. Bu kadrodan tabi ki gidenler oldu ama eldeki kadroya baktığımız zaman performans ve potansiyellerini ortaya koyarsa ki Hikmet Karaman'da bunu yapabilecektir bu takıma korkulu rüya gördürtmez. Yeter ki futbolcular inansınlar. Eğer saha dışı faktörler ya da takımda kriz yaratacak yönetimsel bir sorun olmadıktan sonra ben Malatyaspor'un evet bu bölgede çok rahat olmayabilir ama kadro kalitesi açısından bu noktadan çabuk sıyrılabileceğini tahmin edebiliyorum."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Ozy ozy (3 yıl önce)
    Artık Başkan yönetim giden oyuncular virüs hepsi bir kenara bu takım düşmemeli şu an Malatya’nın tek sosyal ve ekonomik varlığıdır sadece spor olarak değil şehre katkı anlamında faydası olan tek değerimiz o yüzden stadyumda olmasakta dualarımızla iyi dileklerimizle başta hocamız ve oyuncularımızı bu zor zamanda cesaretlendirip morallerini yüksek tutmalıyız düşme lafını unutun adil gevreği unutun siyasileri unutun sadece hoca ve sporcularımıza tam destek
    0
    0
    Yanıtla
  • kernekli (3 yıl önce)
    ikinci lig hangi gruba verilerki bizi
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (3 yıl önce)
    o kadar hakimiz yenildi penalti kirmiz kart bu siyasi bir kyun bunu anlamayan malatyalilar lütven taaa istanbulda geldik yenildik o kadar yol gitmeye gerek yok jstanbula yakin şehrin takimk olsun istiyorlar güçlü malatyayi kimse sevmez bizim oyuncuyu zorla elimizde aldilar kim ne dedi maca gelmedi yine bizim başkan suçlandi büyük takimlara üye olan hakem naç yönetiyor sabir sabir başka yolu yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Gündüzbeyli (3 yıl önce)
    Ağzımızı açıyoruz küme düştük, kapatıyoruz küme düştük. Nedir bu Malatya düşmanlığı. Takım düşse elinize ne geçecek. Bu yazılan yorumların kime faydası olacak. Lütfen olumsuz düşüncelerinizle midenizi bulandırmayın. Bu takımda ekonomik sorunlar büyük ölçüde çözüldü, ödemeler yapıldı, milletvekilleri, belediyeler, yönetim, hoca ve futbolcular daha istekli. Zaman birlik olma, mücadele etme zamanı, önce taraftar inanacak mücadele edecek ki pozitif hava takıma, hocaya futbolcuya geçsin. Şunu zihnimize yazalım, "MALATYA KÜME DÜŞMEYECEK"
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)
    Oyuncular oynasa ilk 10 a gireriz diye hep söylüyorum. Hücum hattımız guilerme ve jahovic gitsede hala iyi. Sadece forvette sıkıntımız var kimse begenmesede eren tam olarak hazırsa bizi superlige çıkardığı gibi superlige tutacak bir golcü. Jahovic kadar atmasada 8 maçta 4 gol atabilecek bir oyuncu sakatlıktan çıktıysa şans verilmesi lazım. En azından unut biraz kendine çeki düzen verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Bazı arkadaşlar 9 maçta 1 puan almış olan bir takımdan bahsediyor.Belkide 9 hafta ödenmiyen paralardan kaynaklanan bir isteksizlik olamaz mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (3 yıl önce)
    Takımı düşmüş gibi görmemek lazım. Yorumunuz hiç iyi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (3 yıl önce)
    Ben umutlu değilim rakip takımlar kötü olursa likte kalırız rakip dediğim küme düşmeye oynayan takımları kast ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (3 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    Ankaragücü kayseri Konya ve kasımpaşa ın fikstürünü gördün mü
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (3 yıl önce)
    Tunç hocam sizler yıllarca bu sporun içinde olan başarılı ve güvenilir bir yazarsanız, ama bu takım son 9 maçta bir puan almış yani takımın gücü kalitesi ortada sonuç, maalesef belli
    0
    0
    Yanıtla