SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hızlı Tren Malatya Hattına Gelene Kadar Geçici Bir Çözüm"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'yı hızlı trenle entegre şekilde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak Sivas Bölgesel Treni seferlerine başlandı.

Malatya-Ankara arasında 4 Eylül Mavi Ekspresi ile yaklaşık 16 saat süren yolculuk süresi, hızlı tren bağlantısı ile 6,5 saate düşücek.

TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Garı'nda düzenlenen törende, 6 Şubat'taki depremlerde Malatya'nın kötü günler yaşadığını, devletin en kısa sürede acil ihtiyaçları, şimdi de kalıcı ihtiyaçları hızla gidermekte olduğunu söyledi.

Barınma ve yeme-içme gibi ulaşımın da temel bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Kazancıoğlu, "Biz Ankara'yı Sivas'a hızlı bağlayınca Malatya'yı da Ankara'ya hızlı getirmek istedik. Bu inşallah hızlı tren Malatya hattına gelene kadar geçici bir çözüm. Şimdilik 6,5 saat ama çok yakında Malatya-Sivas'ı 3,5 saate, Sivas-Ankara'yı da 2 saate düşüreceğiz Böyle olunca 6 saat gibi bir sürede Ankara'da olmuş olacağız ki bu çok önemli bir hizmet diye düşünüyorum. Malatyalılarımız en güzeline layık ve güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin de bölgesel tren aracılığıyla Malatya'da Ankara'ya 280 liraya ulaşılabileceğini belirtti.

Şahin, "Darısı İstanbul hattına, darısı hızlı trenin Malatya'ya uzatılıp 3 saatte Ankara, 6 saatte İstanbul seviyesine gelmeye. Buna da çok az kaldı. İnanıyorum ki çok kısa bir süre içinde Türkiye bunu da başaracak. Artık Malatya'mız Ankara'ya sabah gidip akşam dönecek hale gelecektir." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da "Temennimiz ve dileğimiz odur ki Sivas'a gelen hızlı tren yolu hattının Malatya bağlantısının yapılarak doğu illerimizle de Ankara'nın ve batının hızlı tren ağları ile bağlanmasıdır." ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise depremde evleri hasar gören üniversite personeli için vagon ev projesi yaptıklarını, Devlet Demiryolları'nın kullanılmayan 100 vagonu kendilerine tahsis edeceğini kaydetti.

Protokol üyeleri, konuşmaların ardından ilk seferini yapan bölgesel treni uğurladı.

- Yüzde 50 indirim uygulanacak

Malatya'yı hızlı tren bağlantısıyla hız ve konfora kavuşturacak Malatya-Sivas Bölgesel Treni, 262 koltuk kapasitesine sahip.

Malatya ile Sivas arasındaki seferini 3 saat 40 dakikada tamamlayacak olan Malatya-Sivas Bölgesel Treni'nde yiyecek ve içecek satışı yapılacak. Tren, Yazıhan, Hekimhan, Akgedik, Akçamağara, Demiriz, Çetinkaya ve Yenikangal olmak üzere 7 istasyonda duracak. Her gün yapılacak seferlerde Malatya'dan 08.10'da kalkacak tren 11.50'de Sivas'a ulaşacak. Sivas'tan 16.10'da hareket eden tren ise Malatya'ya 19.54'te varacak.

Hızlı ve bölgesel treni birlikte kullanarak Ankara ve İstanbul yönlerine yapılacak seyahatlerde Malatya-Sivas parkuruna yüzde 50 indirim uygulanacak.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Ancak bir eksik var. Bu tören de Malatyanın dünyaca ünlü davullu zurnalı haley ekibimiz nerede? Bundan sonra Malatya da haley ekibi olmadan yapılan törene tören demem. Haley ekibimiz artık kaysıdan daha çok tanınır oldu. Nerede yok olmaz böyle.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mltykrl (10 ay önce)
    Sivas Ankara arası hızlı tren açılışını Malatya'da halay ekibi ile yapsalarmış daha mantıklı bir hareket olurmuş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • baybars (10 ay önce)
    Bu tren vardı zaten olan birşey yok yine oyalama 6.5 saat neymiş ya şaka gibi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deli (10 ay önce)
    6 Şubat depremi ile viran olan şehrimiz hergün daha da küçülüyor ve küçültülecek de . Toparlanması belki 20 -30 yıl daha sürer.Şehrimizde herhangi bir aktif çalışma gözükmüyor çöpler dahi alınmıyor . Salgın hastalık göstermesi çok uzak değil. Asayiş yok,hırsızlar çirit atıyor. geceden vaz geçtik gündüz çalıyorlarartık. Denetim yok kim neye tutturursa. Zabıta yok. Yardım için gelen içme suları bakkal,fırın,kasaplarda aşkere satılıyor . Elazığ+ Malatya + Sivas aktarma Ankara vay be! ne hizmetmiş be ...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (10 ay önce)
    bu bölgesel tren daha öncelerde çalışan bir tren di hani kurtalan-izmir basmahane posta treni gibi seferden kaldırılmıştır yani yeni birşey yok öyle zannediyorum ki tcdd 5.bölge de yakın bir tarihte sivas bölgeye bağlanacaktır zira durum bunu gösteriyor Allahınıza gurban maletyalılar herhangi bir köyde daha çok kamu kurumu var
    %94
    %6
    Yanıtla
  • talip (10 ay önce)
    adamlar bir banliyö treniyle, Malatya'yı Sivas'ın banliyösü(banliyö; bir kentin, şehir merkezinden uzak dış bölgelerine verilen ad) yapmışlar, bunun için de tören yapmışlar, takdir kamuoyunun...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet can (10 ay önce)talip isimli kullanıcı yorumuna
    Utanç duyulmasi gerek yemin ederim bunlar eğer Malatya lı ise ben bu şehri kabul etmiyorum rezalet utanılmasi gereken bir durum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf hoca (10 ay önce)
    Burda sizin haberlerinizden öğrendiğim elazığ depreminden sonra üniversitenin inosar arama kurtarma birimini kapatan ve sonrasında ne yaşadık hepimizin malumu, ileri görüşlü rektör kızılay makyajlı trenle aynı karede bence çok yakışmışlar ikisininde görünüşü süper.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mltykrl (10 ay önce)
    Hekimhan net arabalarıyla Sivas'a gidip ordan ticari taksi ile hızlı trene yetişebilirsiniz ve hızlı trenle bi bakmışsınız ki ankaradasınız.işte Malatya Ankara arası hızlı tren bence yarın bununda açılışını kutlamasını yada reklamını yapsınlar.ortada Malatya Sivas arası yapılan bir şey yok neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Ben bu trene binmem.. sebebi 20 yıldır iktidara oy veren bir şehri pas geçmeleri.. ankara- Sivas arası sadece yapılmış olsaydi derdim ki buraya kadar yaptılar diğer şehirler yavaş yavaş nüfusa göre planlarlar.. Ankara Sivas yht açılmadan önce Erzincan'a Erzurum a kadar temeli atılmış viyadükleri yapılıyordu bile..hani malatya??? Beni dusunmeyeni bende düşünmem.. boş gitsin gelsin..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Geçici diyorsunuz da gerçeği ne zaman Malatya ya gelecek onu söyleyin
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya ya gelmeyecek.. gelse temeli çoktan atılır di.. atsınlar temeli söz bu treni malatya ya gelinceye kadar binevem
    %89
    %11
    Yanıtla
  • mustafa (10 ay önce)
    sanki vize mi kalktı sivastan daha önceden de sivasa gidiliyordu orda neye binersen bin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Aktarma treni gider gitmez kalkacak sadece malatya yolcularına ait hızlı tren seferi olmalı. Bu şekilde ne beklenir ne tehir yapılmasından korkulur. Malatya’dan direk Ankara’ya vakit kaybedilmeden gidilebilir.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • New malatya (10 ay önce)
    Sivasın yolcu potansiyelinin çok olduğunu düşünmüyorum. Sanayi veya turizm şehride değil. Büyükşehir statüsünde olan il Malatya ancak Malatya Sivas’a mahkum ediliyor çok ilginç bir durum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Hızlı Tren Uçar Gider (10 ay önce)
    Aktarma işini Malatya Sivas arasına uçak seferleri koyup uçakla yapsalar daha güzel olur gibime geliyor. Zamandan bayağı tasarruf edersiniz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • zibetra (10 ay önce)
    Kusura bakmayın ama Ankara'ya gitmek için Malatya'dan otobüsle Ankara'ya gitmek yerine, trenle önce Sivas'a oradan da Ankara'ya gidenin zekasından şüphe duyarım!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kalp damar; venöz yetmezliği gibi uzun süre oturamayan hastalar için çok önemli.
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Geçmiş olsun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Baybars (10 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Uçağa binin kardeşim o zaman ? Böyle acil bir durum içinde zaten hastanelerin helikopterleri var.Ek olarak asıl siz kalkıp bu duruma tepki göstermelisiniz.Ortada bir hizmet yok sivasta aktarma bineceksin kardeşim trene.Bin kalk otur kalk valizleri taşı oraya git gel.Farkında mısın bu bir aktarma treni ve bunu hizmet miş gibi sunuyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (10 ay önce)
    Neyi neye bağladınız? Bu müjde de neyin nesi? Aktarma yolculuk önceden de vardı. Haftada 2 gün için saat ayarlaması yapmanız ne mucize! Bunu da törenlere ve müjdelere çevirdiniz. İnsanlar Ankara-istanbul hariç diğer illerden İstanbul veya dönüş için tek seferde online bilet alamıyor. Yıllardır böyle. Beyler uçakla gittiği için bu eziyeeten habersiz. Hangi çağdasınız?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hamdi (10 ay önce)
    Bu hizmetin adı Öznur Çalık seyahat olsun. Çünkü yılarca hızlı tren gelecek dedi, ara tren geldi. Gerçi trene yolcu gitmesini sevmez çünkü onlar otobüsçü.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • hasan (10 ay önce)
    Sivasa hızlı tren geldi töreni Malatya da yapılıyor. Allah akıl fikir versin. Rektör ne alaka törende. Malatyalıya yeni birşey mi var? benim algılamada sıkıntı var sanırım anlayamadım. Eskiden de Sivasa hergün tren vardı. Sivas-Ankara hattı çökmüş bu arada, zaten o hatta oluşan çökmelerden dolayı 2 yıl gecikmeli başladı seferler, başlayıncada ilk selde göçük oluştu. nasıl güvenilipte o trene binilecek? Bence otobüse devam sağlığımız için.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (10 ay önce)
    Hayırlı ve uğurlu olsun İnşaAllah
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Maşallah
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zafer Demir (10 ay önce)
    Rektör yüne podyumda. İyi şov yapar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ÇİFT HIZLI TREN (10 ay önce)
    ANKARA - SİVAS hızlı gelsin. Sivas- Malatya arası da YAVAŞ gelsin ne olacak. daha kârlı sefer olur. full dolu gider gelir. Hatta birkaç sefer dahi olabilir günde. Ara istasyonların hiçbirinde de durmasın. Malatyalı buna razı
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Neden malatyali aktarmalı gidip gelsin? Malatya li layık degil mi yht ye? Temel bile atılmamış malatya tarafına... fi tarihi yani.. malatyali 1 saat uzakliktaki ucak icin elaziga gitmiyor 4 saat uzaklıkta ki Sivasa niye gitsin:-)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ZAVALLIMALATYA (10 ay önce)
    Şunu bir türlü anlatmadık. Şimdi büyük harflerle yazıyorum. MALATYALI HIZLI TRENE GİTMEMELİDİR. HIZLI TREN MALATYAYA GELMELİDİR. Ancak bu şekilde kâr eder. Hatta şu andan itibaren Ankara sivas arasında yüksek hızla, sivas malatya arasında ise düşük hızla seyahat yaparak bu iş tatlıya bağlanabilir. sivasta bekleyeceği süre içerisinde malatyaya gidip dönsün. gerekirse malatya için malatya sivas arası normal, sivas ankara arası hızlı gitmek üzere başka bir sefer konulsun.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (10 ay önce)
    Hiç trene binmemiş sadece Ankara’ya git gel 500+500 TL otobüs bileti alabilenler bu imkanı anlayamaz. Hızlı trenin Malatya’ya ulaşmaması evet bir eksiklik ancak şimdilik işe yarar bir uygulama. Aynısını Kayseri’de de Yozgat üzerinden yapacaklar. Aktarma ve Ankara’ya ulaşım.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Sürekli yoklukla şükürle yetindirilen bir şehir.Şaka gibi ya. Kafaya bak bu kafa yüzünden bu şehir bu halde zaten. Bu seçim akp kılpayı kazansın malatya da bak bakayım hızlı tren 2 3 yılda geliyor mu gelmiyor mu. Resmen bir şehri çantada keklik görülüp çöl bırakılan bir yer malatya...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İşçi (10 ay önce)
    Rektör bey hastane çalışanlarının geriye dönük alacakları maaş farkları ne olacak bi öncekinin de üstüne yatılmış bunun da üstüne yatılırsa şaşıralım mı şaşırmayalım mi
    %71
    %29
    Yanıtla
  • METİN (10 ay önce)
    otobüsle aynı saat olacak 10 saat bir farkı yok birde üstelik yol masrafları bari sivastaki hareket saati malatyadan gelen trenin varış saatıne yakın olsaydı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    Sayın Valimiz Malatya ya hizmetlerinden dolayı teşekkürler, İlk Trenin sevki sizlere nasip oldu inşallah hızlı Tren'inde siyasiler getirir.
    %14
    %86
    Yanıtla
  • HASAN AKDEMİR (10 ay önce)
    Malatya halkını ucuz ve konforlu olarak her gün Ankara'ya 2+1 Koltukta 149 TL taşıyan 4 Eylül Mavi treni haftanın 2 günü çalışacak . Diğer günler yok. Malatya halkı Sivas'a kadar normal trenle Sivas Ankara arası aktarmalı hızlı trenle seyahat edecek .Tren bileti ise 2+2 koltukta 320 TL Mavi trende 149 TL olan 2+1 koltukta ise 460 TL oldu. Yani Malatya halkının her gün mavi trenle Ankara'ya 149 TL gitmesi hayal oldu. Malatya halkı kazandı mı kayıp mı etti karar sizlerin.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • KadirT (10 ay önce)
    İlerleme kaydediyoruz bence güzel Bi gelişme bu
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Kaydetmiyoruz sivasın kazanacağı şey malatyada kutlanıyor. Malatyaya zerre getirisi kazancı olmayacak birşey bunu protetesto edeceğinize koskoca malatyaya bir hızlı trenin getirilememesini protesto edeceğine şükrediyorsun bu kafa anamızı ağlatıyor biliyor musun bu kafa... Anası ağladı şu şehrin ve halen güzel birşey diyorsun ya allah aşkına abi lütfen vatandaş oldugunu hatırla Ne olur ya ne olur ya bir seçim şu akp ye belediyede bare oy verme ya.
    %100
    %0
    Yanıtla