SON DAKİKA
SON DEPREMLER

HSK'nın Malatyalı Üyesi Kuruldan İstifa Etti

0
Güncellendi - 2021-10-17 03:24:29
HSK'nın Malatyalı Üyesi Kuruldan İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun Malatyalı üyesi Dr. Hamit Kocabey, bu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

HSK üyeliğine seçilmeden önce,  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin avukatlığını yapan Hamit Kocabey, TBMM'de, ilk olarak 2017 yılında HSK üyeliğine seçildi. Kocabey, görev süresinin dolmasından sonra 2021 yılı Mayıs ayında aynı göreve yeniden seçilmişti.

İstifanın gerisinde, AKP ve MHP'nin hakim ve savcı kadrolarına atama ile ilgili anlaşmazlığın yattığı öne sürüldü.

Hamit Kocabey kimdir?

HSK'nın kurumsal sitesinde Dr. Hamit Kocabey'in biyografisine dair şu bilgiler aktarılıyor:

"Avukat Dr. Hamit Kocabey, 06.05.1961'de Malatya Akçadağ'da doğdu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktorasını yaptı. Uzun yıllar Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptı. 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden istifa etti, aynı yıl Kocabey Hukuk Bürosunu kurarak Serbest Avukatlığa başladı. Milliyetçi Hareket Partisinin, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonun, Türk Enerji Sendikasının, Türk Diyanet Vakıf Sendikasının, Türk Ulaşım Sendikasının danışmanlığı ve avukatlığını yaptı. Ayrıca birçok şirket ve kuruluşun danışmanlığını ve avukatlığını yaptı.

16 Mayıs 2017 tarihinde Avukat/Öğretim üyeliği kontenjanından TBMM tarafından HSK üyeliğine seçildi, 26 Mayıs 2021 tarihinde HSK üyeliğine ikinci kez seçildi".

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    İstifa etti mi yoksa ettirildimi ?
    0
    0
    Yanıtla