SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Huduti'nin Emir Subayına Yeni Dava

0
Güncellendi - 2019-01-16 20:33:25
Huduti'nin Emir Subayına Yeni Dava
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü'ndeki eylemlere ilişkin görülen davada beraat eden dönemin 2.Ordu Komutanı Adem Huduti'nin eski emir subayı Sedat K. hakkında, bir başka FETÖ soruşturması kapsamında yeniden dava açıldı. Savcılık, Sedat K.'yı, 'ankesörlü telefon ve ardışık arama' yönteminin kullanıldığı TSK’daki mahrem yapılanmada yer almak iddiasıyla suçluyor.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Malatya'daki 2. Ordu Komutanlığı ve 7. Ana Jet Üssü'ndeki yaşananlara ilişkin davada verdiği kararı itiraz üzerine incelemeye almış, dönemin 2.Ordu Komutanı Orgeneral Adem  Huduti’ye verilen 15 yıl hapis cezası ile birlikte 16 subaya verilen 14 ağırlaştırılmış müebbet ve 2 müebbet hapis cezalarını onaylamıştı.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sedat K. hakkında verdiği beraat kararını ise hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle bozmuştu. Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, Sedat K. hakkında yeni soruşturma bulunduğu için hükmün bozularak dosyalarının yeniden incelenmesi için mahkemeye gönderilmesine karar vermişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat K. hakkında, 'ankesörlü telefon ve ardışık arama' yöntemini kullanan FETÖ’nün TSK’daki mahrem yapılanmasında yer aldığı iddiası ile hazırladığı iddianameyi Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederek, mevcut davayla birleştirdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • AHMET (5 yıl önce)
    muhteremler mozaiği askerlere yapın subaya değil...
    0
    0
    Yanıtla