SON DAKİKA
SON DEPREMLER

I. OSB'de 8 Firmaya Yer Tahsisi Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-03-02 02:58:41
I. OSB'de 8 Firmaya Yer Tahsisi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

  • I. OSB Yönetimi toplantısından sonra açıklama yapan Vali Toprak, yatırımcıya her türlü desteği sağladıklarını söyledi.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Olağan Yönetim Kurulu toplantısı Vali Mustafa Toprak’ın başkanlığında yapıldı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ve Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Ilıcak ile Nevzat Diri ve Bölge Müdürü Remzi Yaşar katıldı.

Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi tevsi alanı içerisinde yatırım amaçlı arsa talebinde bulunan ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmaların taleplerinin görüşüldüğü toplantıda, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar gereği firmaların bu talepleri ile ilgili sürdürülen çalışmalar değerlendirildi.

Toplantı sonunda Vali Toprak tarafından yapılan açıklamada, bir önceki toplantıda alınan karar gereği oluşturulan Komisyonca ön değerlendirme sonucu da dikkate alınarak daha önce kapsamlı bir şekilde analiz edilen istihdam ve gelir etkileri başta olmak üzere katma değer, pazarlama, ihracat, çevre, yerli girdi, ithal ikame, yan sanayi ve sanayileşme ile araştırma geliştirme vb etkilerde dikkate alınarak; bambu mobilyadan zirai aletlere, mutfak ürünlerinden Isıtma soğutma sistemlerine, asansör imalatından transformatör (trafo) yapımına, demir profil imalatından alüminyum trapez imalatına kadar değişik ürünlerin imalatını gerçekleştirecek 8 firmanın talebi olan toplam 90 510,77 M2 arsanın 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Kararı ile yatırımcılara tahsislerinin uygun görüldüğü belirtildi.

Yönetim Kurulu tarafından alınan karar gereğince de; Bahse konu firmaların 30 Mart 2017 tarihine kadar Avam Projelerini ve Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nce hazırlanan taahhütnameyi onaylayarak 2017 yılı içerisinde inşaat çalışmalarına başlamaları ve en geç 1 yıl içerisinde üretime geçmeleri hususunda firma yetkilileri ile mutabakata varıldığı bilgisi Vali Toprak tarafından verildi.

Vali Toprak, arsa ön tahsis konusunu görüşerek son değerlendirmeleri yaptıklarını ifade ederek “Bu gün gerçekleştirilen Çalışma Hayatında Milli Seferberlik programında belirttiğim gibi hükümetimizin sunduğu destek ve büyük avantajlardan yararlanmak için yatırımcılarımızın çabalarını destekliyoruz ve her türlü katkıyı sağlıyoruz. Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında Kalkınma Bankasına yapılan Malatya'da yatırım taleplerinin değerlendirilmesini heyecanla beklediklerini ve Malatya'nın ve OSB'lerinin önemli talep almasını beklediklerini ve bu çerçevede tarihi teşviklerin de desteği ile Malatya'nın büyük bir yatırım ve sıçrama hamlesi içerisine gireceğini bu konuda özellikle ihtiyaç olan yetişmiş işgücünün temini konusunda da ilgili kurumlarca birlikte eğitim seferberliği başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    PEKİ MALATYA NIN SULARINI KİRLETEN 1. OSB NE OLACAK. MALATYA KİRLİ Mİ OLACAK. BİRAZ DA BU KONUYA EĞİLSENİZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • AZİZ (7 yıl önce)
    Resimde görünen kişilere yorum yapmaya gerek kalmadı cevabı Yine Malatya Haber verdi. Haber linki tıklanınca görülüyor :) http://malatyahaber.com/haber/insanlari-hasta-ediyor-agaclari-kurutuyor/#comment-39976
    0
    0
    Yanıtla