SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İçişleri Bakanlığından 'Market Tedbirleri' Genelgesi

0
Güncellendi - 2021-05-04 02:01:19
İçişleri Bakanlığından 'Market Tedbirleri' Genelgesi
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Market Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

Genelgede, tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usül ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı.

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen sokağa çıkma kısıtlaması sırasında temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan işyerleri dışında tüm ticari işletme, işyeri ve/veya ofislerin kapalı olacağı belirtilmiş, vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olacak şekilde bakkal, market, fırın, kasap, manav, kuruyemişçi ve tatlıcıların tam kapanma döneminde 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebileceği, zincir ve süper marketlerin pazar günleri kapalı kalacağı bildirilmişti.

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

“Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak. Başta zabıta görevlileri ve kolluk kuvvetleri olmak üzere denetim ekiplerince bu hususa ilişkin tebliğler ve kontroller eksiksiz yerine getirilecek. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak.”

Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Yılmaz K. (3 yıl önce)
    Keşke salgının başından beri uygulansaydı. Teyzeler, amcalar çarşamba, perşembe ve cuma günleri indirimli ürün aldıklarını zannettikleri marketlerde birbirini ezmez, marketleri hınca hınç doldurmazdı. Artık iş sıkı denetimle göz açtırmamakta.
    0
    0
    Yanıtla
  • cemc (3 yıl önce)
    Ptt onune bakın ne sokaga cıkma yaasagı gelen işlem yapıyor nasıl kıstlama bu... Nerde uygulama..
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Şu "tedbirlere" cümlealem güler... Virüsün yayılmasından değil de esnaf tepkisi için yapmışlar gibi. Şevket Keskin bi keyif cigarası yakmış mıdır acaba? Öte yandan piyasayla, hele vatandaşın mağduriyeti üzerinden, kavga etmek hayırlı sonuç vermez. Esnaf baskısı sonucu bu yasağın geldiğini biliyoruz ama serbest piyasayı böyle tedbirlerle bastıramazsın. Zaman değişti, çağa karşı mücadele beyhude. Oldu olacak matbaaları da kapatalım, elle yazanlar işsiz kalmasın. İnternetten haberi yasaklayalım, basılı gazeteler batmasın (çoktan battılar zaten, gömeni yok). Şevket Keskin gibiler esnafları koruyun diye çağ dışı tedbirler isteyeceğine esnaflarına dijital dönüşüm, lojistik yönetimi, müşteri hizmetleri yönetimi eğitimi vermişler mi bir kere bile? MalatyaHaber, bu soruyu Başkan beye sorar mısınız, esnaflar için hibe, kredi, vergi affı, rakiplerin kapatılması talepleri yaparken hiç bunları yapmış mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu virüsün en fazla bulaştığı yerler1.toplu taşım araçları 2.insanlarin mesafeye dikkat etmeden kalabalık olarak bulunduğu mekanlar.3.kalabalik cadde ve sokakları.4.gostermelik takılan maskeler .Bu virüsle yaşamayı öğrenmeli ve tedbiri elden birakmamaliyiz ve alınan tedbirler herkese uygulanmalıdır.benim bir yakinimin cenazesine belirli sayıda insan katılırken,medyada gördügumuz ve binlerce insanın katıldığı cenaze törenleri ile biz bu virüsü yenemeyiz.bu durum böyle devam ederse psikolojik rahatsızlıklar ve evde hareketsiz bulunmaya dayalı bir takım hastalıklar ortaya çıkmasından korkuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Böyle bir sınırlama kararı neden niçin alindi vallahi anlamış değilim,şimdi telefonumun şarj aleti bozuldu demek oluyor ki 18 Mayıs'a kadar alamiyacagim,6 gün açık olan yerler pazar günü kapalı bunuda anlamıyorum,
    0
    0
    Yanıtla