SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

İki Haftada 25 FETÖ Sanığına Ceza, 16'sına Beraat Kararı

0
Güncellendi - 2019-01-16 20:33:44
İki Haftada 25 FETÖ Sanığına Ceza, 16'sına Beraat Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi’ndeki mahkemelerde devam eden FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü karar duruşmalarında yılın ilk 15 gününde toplam 25 sanık hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” ve “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçlarından 10 yıl ile 1 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. 16 sanık hakkında ise beraat kararı çıktı.

Malatya Adliyesi'ndeki terörle mücadele kanunu ile yetkili mahkemelerde karara çıkan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan 3 sanık hakkında 10’ar yıl, 2 sanık hakkında 8 yıl 1’er ay, 3 sanık hakkında 7 yıl 6’şar ay, 8 sanık hakkında 6 yıl 3’er ay hapis cezası verildi. “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan ise 2 sanık hakkında 2 yıl 1’er ay hapis cezası hükmü çıktı.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmalarında tutuklu yargılanan Şenol Ç.’ye “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” 10 yıl hapis cezası verilerek tutukluluk halinin devamına karar kılındı.

Mahkeme Heyeti tutuklu yargılanan sanıklar Mahmut Ö. ve Atilla U.’yı 8 yıl 1’er ay hapis cezasına çarptırarak, hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar kaldı. Mahkeme Heyeti yine aynı suçtan Tolga U. hakkında da 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

“Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Aynur Ç., Murat K., Yunus B., Zeynep P., Mehmet T., ve Sultan M. hakkında 6 yıl 3’er ay hapis cezası verildi.

Mahkeme Heyeti etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan Fulya S.’ye 1 yıl 3 ay 15 gün, Aynur B.’ye ise 1 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası vererek, hüküm ile birlikte cezaları erteledi.

“Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan Öztürk Y. hakkında da 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti Cumali B., Remzi Ç. ve Aysun A. hakkında ise beraat kararına hükmetti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Burhanettin Y. ve Yücel Ö.’ye 7 yıl 6’şar ay, Faruk A., Süleyman D. ve Sebahattin D.’ye 6 yıl 3’er ay hapis cezası verildi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Murat K.’ya 1 yıl 6 ay 22 gün, Tuğba P.’ye ise 5 yıl hapis cezası verildi.

Adliye çalışanlarının davasında ise sanık Enes A. hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verilirken, Adem D., Hikmet Ö., Muhittin K., Necmettin L., Ömer A., Serhat K., Mehmet O., Hamza Ö., Murat B., Murat A. hakkında ise beraat kararı verildi. Mahkeme Heyeti ayrıca Emrah K. ve Mahmut Ö. hakkında da beraat karar verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız