SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki Hırsızlık Olayının Failleri Yakalandı

0
Güncellendi - 2018-10-24 05:55:07
İki Hırsızlık Olayının Failleri Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya I. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir fabrika ile Doğanyol'da meydana gelen hırsızlık olaylarının failleri jandarma tarafından yakalandı ve gönderildikleri adliyelerce serbest bırakıldılar.

OSB'DEKİ OLAY..

OSB'deki hırsızlık olayıyla ilgili 1 şüphelinin yakalandığı belirtilirken, Jandarma tarafından Valilik aracılığıyla, olay hakkında şu bilgi verildi:

"12.10.2018 tarihinde 1.OSB Kepez Mermer Fabrikasında meydana gelen İşyerinden Hırsızlık olayı ile ilgili olarak Malatya İl J.K.lığınca oluşturulan özel ekip marifetiyle yapılan araştırma ve incelemelerde bahse konu malzemeyi yüklemeye yarayacak tek aracın forklift olduğu ve işletmede çalışan personel tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir.

Olayın gerçekleştiği belirtilen 11.10.2018 tarihi ile müracaat edilen 12.10.2018 tarihine ait toplam 120 saatlik kamera görüntüsü (4) ayrı işyerinden temin edilerek incelenmiş olup, görüntülerden herhangi bir şüpheli bir şahıs ya da araca ulaşılamamıştır.

İşletme sahibi tarafından hırsızlığın gerçekleştiği beyan edilen tarihin farklı bir tarih olabileceği değerlendirilerek olayın daha önce bir tarihte gerçekleşmiş olabileceği yönünde araştırmalara ağırlık verilmiştir.

Beyan edilen tarihten önceki incelenen kamera görüntülerinde işletmenin faal olmadığı bir tarihte işlenmiş olabileceği şüphesi üzerine 07.10.2018 Pazar günü işletmenin bulunduğu istikamete geçiş yapan beyaz renkli pikap bir aracın olduğu ve bu aracın işletme yönüne geçtikten kısa bir süre sonra aynı güzergahtan kasasında bahse konu çalınan malzemeye benzer Metal malzeme ile dönüş yaptığı tespit edilmiştir.

Müteakiben yapılan araştırma ve soruşturmada Emniyet Müdürlüğü ile Yeşilyurt Belediyesine ait mobese kayıtları incelenmiş ve 02 BF .. plakalı beyaz renkli Ford pikap marka araç olduğu ve aracın içerisindeki malzemenin çalınan malzemeler ile uyuştuğu tespit edilmiştir.

İcra edilen operasyonla yakalanan şüpheli çıkarıldığı Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesini müteakip serbest bırakılmıştır."

ELEKTRİK TELİ HIRSIZLIĞI..

Doğanyol ilçesi Damlı Mahallesi'nde elektrik şebekesi yenileme ihalesini alan şirketin 2 çalışanı, FEDAŞ'a teslim etmeleri gereken 300 kilo alimünyum tel ile 10 direk konsolunu satmak istedikleri sırada yakalandılar.

Bu olayla ilgili de Valilik aracılığıyla Jandarma'dan şu açıklama yapıldı:

"Malatya FEDAŞ (Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi) tarafından ihale edilen Malatya ili Doğanyol ilçesi Damlı Mahallesinin Elektrik şebeke yenileme işlemi ihalesini alan ve yapımını üstlenen A.. Elektrik Ltd. Şirketinde çalışan M.K. ve B.S. isimli şahısların direklerdeki alüminyum kablo ve demir direk konsollarını toplayarak Akgün Elektrik Ltd. Şirketi tarafından FEDAŞ’a teslim etmesi gerekirken bu şahısların toplanan bu malzemeleri 22.10.2018 günü hurdacıya satacakları istihbarat çalışmaması neticesinde tespit edilmiştir.

22.10.2018 günü saat:10.00 sıralarında Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şahıslar uzaktan takibe alınmış olup; M.K. ve B.S. isimli şahıslar Gümüşsuyu Mahallesi Yol ayrımında şirkete ait traktöre yükledikleri kablo ve demir direk konsol malzemelerini hurdacıya satacakları esnada yapılan operasyon neticesinde suçüstü yakalanmıştır. Olayla ilgili Pütürge Cumhuriyet Savcısına bilgi verilmiş alınan talimatlar doğrultusunda şahısların ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştır."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • eski bir dost (5 yıl önce)
    Maşallah adamlar suç üstü yakalansın ifadeleri alınıp serbest bırakılsın o teller Tedaş a Fedaş a ait olmasaydı da acaba resmi yetkililerin herhangi bir eşyası olsa öyle serbest bırakılır mıydı ??
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    O kadar zahmet edip,emek verip jandarma ekipleri yakalasın ondan sonra serbest bırakılsınlar.işte hukuk düzenine örnek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (5 yıl önce)
    Bir zamanların doğunun parisi şimdi oldu doğunun teksası
    0
    0
    Yanıtla