SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Üniversitedeki Alanı Yeni Merkez İçin Tahsis Ettik"

0
Güncellendi - 2019-08-19 02:19:24
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük ile birlikte Malatya Adli Tıp Kurumu’nda incelemelerde bulunup, ardından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında kısa bir konuşma yapan Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük, Malatya’daki Adli Tıp Kurumunun fiziksel kapasitesinin yeterli olmadığını yeni bir merkez kurarak, imkânları daha güçlü, daha fazla ihtisas tayin eden bir merkez kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Yeni merkezle ilgili iki alternatif olduğunu belirten Doç. Dr. Büyük, “İlk alternatifimiz mevcut olan yerdeki alanları değerlendirip güçlendirmek. Bu alan için nasıl destekler alabilirizin görüşmelerini yaptık. İkinci alternatifimiz ise İnönü Üniversitemiz tarafından kurumumuza tahsis edilmiş bir alan var. Biz bu projenin ikinci alternatif değerlendirilmesine daha sıcak baktık. Bu yer Üniversitemiz içinde büyük bir alan. İkinci alternatifle ilgili olarak projelerimiz hazır. Yapım aşamasına gelmiş durumda. Sayın Başkan ve Sayın Rektörümüzle birlikte Malatya’mıza büyük bir grup başkanlığı binası kazandıracağız. Kurumum adına her ikisine de katkıları için teşekkür ediyorum” dedi.

Çok uzun zamandır projenin hayata geçmesi için çalıştıklarını dile getiren İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Adli Tıp Kurumunun 9 ilde başkanlığı olduğunu, Malatya’daki grup başkanlığının geniş bir bölgeye hitap ettiğini söyledi.

İnönü Üniversitesinin çok güçlü bir Adli Anabilim Dalına sahip olduğuna da dikkat çeken Rektör Kızılay, “Bu ana bilim dalımız tıp eğitiminin bir parçası. Adli Tıp Kurumumuz aynı zamanda bir eğitim merkezidir. Sadece tıp fakültesiyle sınırlı kalmayıp, hukuk içinde önemli bir uygulama merkezi. Bütün bunları hesaba katarak üniversitemizin içerisinde çok geniş bir alanı Adli Tıp Grup Başkanlığı yeni merkezi için tahsis ettik. Bu merkez Malatya’ya önemli katkılar sağlayacak. Yalçın Hocamıza ve iş birliği yaptığımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Adli Tıp Kurumunun yeni bir yapıya kavuşturulması amacıyla yol haritalarını belirlemek için bir araya geldiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya’ya yakışır ve bölgeye hitap edebilecek yeni bir merkez için ortak çalışmalar sergileyeceğiz. İlgili makamlardan destek talep edeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ve Üniversitemiz bu merkezin paydaşları. İhdas edilen yerde genel bütçede yatırım programına alınma durumu söz konusu olursa yeni binan yapılması; yok eğer tadilat onarımla çözülecekse de eski bina ile ilgili bölgeye hitap edebilecek bir fiziki yapının oluşturulması noktasında ortak çalışmalar sergileyeceğiz. Yeni bir merkezin yapılması Malatya için büyük bir kazanım olacak.

Üniversitemiz başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşla her alanda iş birliği içinde olarak halkımıza hizmet üreteceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından heyet İnönü üniversitesi tarafından tahsis edilen ikinci alternatif alanda incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ayrıca, İnönü Üniversitesi arkasında Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen yeni yol açma çalışmalarını da gezerek, yapılan işler hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • 44 (5 yıl önce)
    NOGAY hakkındaki yorumlar çok dogru.Birde gazetecilik mezunu bir adam ne anlar belediye gibi teknik bir yerden.Burda gorev yapan kişinin Mühendis Mimar olmasi lazim.
    0
    0
    Yanıtla
  • tepkisiz (5 yıl önce)
    İlgilenmiyorum çünkü vaz geçtim belediye vs umud yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (5 yıl önce)
    Böyük başgan. Sana zahmet çılgın projelerden vakit bulursan merkez trafiğine bir el at sana zahmet. Birde sularımız çok temiz sizin ve sizden önceki büyüklerimizin eline sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • bit yeniği (5 yıl önce)
    stat için arazi ver adli tıp için arazi ver sanki malatyada yer kalmadı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    3-5 kisi toplanmis sankim universite havalimani metro hattinin projesini konusuyorlar. 1 tane bile projesi olmayan bir başkansın sen bari asfalt işlerine , şey pardon asfalt projelerine filan hız ver baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Tahsin (5 yıl önce)
    Başkan başka proje bulamadınız mı? Kime neyi göstermeye çalışıyorsunuz. Bu eski bir proje yeniymiş gibi kime neye nasıl bir mesaj vermek istiyorsunuz. Süresi bitmek üzere olan birinin ısıtılan eski konuları getirmeyin eski başkanın eski konularını artık görmek istemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Avsar bey (5 yıl önce)
    BASKANIM MOTAS GİBİ SUYADA %40 ZAM İSTİYORUZ BELEDİYE HEPİMİZİN MALATYA HEPİMİZİN VATANDAS PERSONEL EL ELE ÖDEYELİM BU BORCU... BİRAZDA VATANDAŞ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)Avsar bey isimli kullanıcı yorumuna
    Vatandaşın eli zaten taşın altında, O borcu kimler boş yere edinmişse onlar ve senin gibi çok bilmişler ödesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ. (5 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Helal olsun ,Yüreğine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arkadaslar yorumu anlamadan yazmayin.personelin maasi kesildivinde herkes nerdeyse halay cekecekti.personeli400-500 tl maasi dustu kimsenin sesi cikmadi.40 kurusluk zamma vatandasin tepkisine bak.Baskan personele gelince kahraman.vatandasa gelince..... Șu konuda haklisiniz borcu yapan belli gitsin hesabini onlara sorsun sorabilirse? Burda vatandasinda personelinde hic bir sucu yok.ama maagdur olan bunlar ..(hizmet yok )
    0
    0
    Yanıtla
  • Mevlüt (5 yıl önce)
    Başkanķm Ekrem İmamoğlu Beyazıt Meydanını Rahmetli.Mimar Turgut Canseverin 1965 yılında çizdiği projeyi baz alarak yenileyeceklerini açıkladı. Turgut Cansever İslamcı ve Gelenekçi bir mimar. Imamoglu ona hiç takılmıyor. Projenin 1965 yılında çizilmis olmasına da takılmıyor. Ve alkışı hakediyor. Siz de diyorum artık bir proje açıklasanız, tek bir projenizi konuşsak. Borç, faiz, huzur hakkı, tasarruf, sosyal entegrasyon valla bıktık usandık gına geldi. 5 yıl heba olacak galiba.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ. (5 yıl önce)Mevlüt isimli kullanıcı yorumuna
    Muhteşem bir tesbit,helal olsun,bende sizle aynı görüşteyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muaz (5 yıl önce)
    Selahattin Baskanım Cemal Nogay müstesar yardımcılığını asaleten yapmamıştı. Adam Genel Sekreterlikten 6400 ek göstergeyi, makam görev tazminatını vs hak edip çekip gidecek. Başkanım kendini Malatyaya getiren, kardeşim diye tanıtan, ta İmam Hatipten beri arkadaşı olan Haci Uğuru yarı yolda bırakan adam sana yar olmaz. Eskiler derki ağlayanın malı gülene hayır getirmez. Benden sana söylemesi bu adamdan sana da , belediyenize de, Malatyamızada hayır gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (5 yıl önce)
    Ahhhh ahhh. Genel Sekreter Cemal Nogayı gördükçe öyle bir ahhhhh çekiyorum ki burdan Porgaya yol olur. Haci Uğur Polat sen bu memleketi, bu milleti, bu belediyeyi zerre kadar düşünseydin bu adamı milletin başına bela etmezdin. Bir deli kuyuya bir taş atar kırk akıllı çıkaramaz. Selahattin Başkanım sana Haci Uğurdan yadigâr kalan bu adamı yolla Belediyedeki personelin moral ve motivasyonu en az %20 artar. Adam kendisiyle kavgalı. Işciyle, memurla kavga eden, tartışan, odasından kovan adamdan 2. Adam olur mu?
    0
    0
    Yanıtla