SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İktidar Bir Kez Daha Kandırdı'

A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir konusunda iktidar partisinin bir kez daha Malatya halkını kandırdığını belirten CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, mensucat fabrikasının da bir iş adamı grubuna peşkeş çekildiğini söyledi.

CHP il başkanı Hüseyin Baştürk ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, şu açıklamayı yaptı:

"Malatya’nın büyük şehir statüsüne kavuşması konusunda iktidar partisi Malatya halkını bir kez daha kandırdı.

Bir kez daha diyorum. Neden? Bu AKP’nin halka karşı söylediği ilk yalan değil de ondan

Hatırlayın mensucat fabrikasını bir iş adamı grubuna peşkeş çektiklerinde; Fabrikayı modernize ederek yeniden Malatyalının hizmetine sunacaklardı. Hatta yeni açacakları fabrikaya alacakları işçiler için parayla müracaat formu dahi dağıttılar.

Bu arada iki yalanı birleştirerek küçük bir rant daha sağladılar, dağıttıkları iş başvuru formunu parayla sattılar(!) hem de fabrikanın arazisine sanayi kuruluşu yapmaları gerekirken, yerine alışveriş merkezi yaptılar.

Sizin de yakinen izlediğinizi bildiğim yalanların ardı arkası gelmiyor.

Gerek görsel, gerek yazılı, gerekse de elektronik basın organlarında BÜYÜKŞEHİR olmamız yönünde çok sayıda haber yaptınız. Öyle ki bir kısmınız “doğruyu söyleyen kim?”diyerek AKP milletvekillerinin birbirini yalanlayan açıklamalarını haber konusu yaptınız.

Bende şimdi hatırlatmada bulunacağım.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay referandum çalışmaları sırasında “Malatya bu yıl başına kadar Büyükşehir olacak” demişti.

-Malatya milletvekili Önur Çalık “an meselesi” olduğunu söylemişti

Ömer Faruk Öz ise “Ekim 2010’da meclis genel kuruluna geleceğini” açıklamıştı.

-Malatya Belediye Başkanı; Ekim 2010’da yaptığı açıklamada “1-2 ay içinde meclise geleceğini” ve meclisin de iradesine ipotek koyarak (!) “mecliste kabul edileceğini” söylemişti.

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ise, o tarihlerde doğruya yakın bir açıklamada bulundu; “Bu yasama döneminde zor görünüyor” dedi. Doğruya yakın yalanın da bir bedeli var. Adam liste dışı bırakıldı.

Bu arada Sayın Öznur Çalık devreye girdi.”12 Mart 2011’den önce mecliste görüşülecek” açıklamasını yaptı.

Tüm vekiller açıklama yapar da Sayın Mücahit Fındıklı geri kalır mı? Bir açıklamada Sayın Fındıklı’dan geldi: “Kasım 2010 sonuna kadar Mecliste görüşülecektir” dedi.

Ve nihayet dün Başbakan açıkladı.

Malatya “BÜYÜKŞEHİR” olmayacak.

Bu da AKP’nin son yalanı!

Gerçek olan bir şey var ki 2002’de, 2007’de 7 olan milletvekili sayısı 6’ya düşmüştür. Bu Malatya’yı büyütemediklerinin kanıtıdır.

Ancak BÜYÜKŞEHİR sözü verilen Malatya 10 yıldır oyalanıyor. Önümüzdeki günlerde muhtemelen Başbakan Malatya’ya gelip bununla ilgili açıklama yapacak. Buna inanmayın. Bu seçim yatırımıdır.

CHP olarak biz; Malatya’nın “BÜYÜKŞEHİR” olması yönündeki mücadelemizi sürdüreceğiz.

Halkın iktidarında Malatya’yı BÜYÜKŞEHİR yapacağız.

Bizler cumhuriyet halk partisi olarak halka doğru bilgi vermeyi namuslu bir görev sayıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız