Büyükşehir konusunda iktidar partisinin bir kez daha Malatya halkını kandırdığını belirten CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, mensucat fabrikasının da bir iş adamı grubuna peşkeş çekildiğini söyledi.
CHP il başkanı Hüseyin Baştürk ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, şu açıklamayı yaptı:
"Malatyanın büyük şehir statüsüne kavuşması konusunda iktidar partisi Malatya halkını bir kez daha kandırdı.
Bir kez daha diyorum. Neden? Bu AKPnin halka karşı söylediği ilk yalan değil de ondan
Hatırlayın mensucat fabrikasını bir iş adamı grubuna peşkeş çektiklerinde; Fabrikayı modernize ederek yeniden Malatyalının hizmetine sunacaklardı. Hatta yeni açacakları fabrikaya alacakları işçiler için parayla müracaat formu dahi dağıttılar.
Bu arada iki yalanı birleştirerek küçük bir rant daha sağladılar, dağıttıkları iş başvuru formunu parayla sattılar(!) hem de fabrikanın arazisine sanayi kuruluşu yapmaları gerekirken, yerine alışveriş merkezi yaptılar.
Sizin de yakinen izlediğinizi bildiğim yalanların ardı arkası gelmiyor.
Gerek görsel, gerek yazılı, gerekse de elektronik basın organlarında BÜYÜKŞEHİR olmamız yönünde çok sayıda haber yaptınız. Öyle ki bir kısmınız doğruyu söyleyen kim?diyerek AKP milletvekillerinin birbirini yalanlayan açıklamalarını haber konusu yaptınız.
Bende şimdi hatırlatmada bulunacağım.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay referandum çalışmaları sırasında Malatya bu yıl başına kadar Büyükşehir olacak demişti.
-Malatya milletvekili Önur Çalık an meselesi olduğunu söylemişti
Ömer Faruk Öz ise Ekim 2010da meclis genel kuruluna geleceğini açıklamıştı.
-Malatya Belediye Başkanı; Ekim 2010da yaptığı açıklamada 1-2 ay içinde meclise geleceğini ve meclisin de iradesine ipotek koyarak (!) mecliste kabul edileceğini söylemişti.
AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin ise, o tarihlerde doğruya yakın bir açıklamada bulundu; Bu yasama döneminde zor görünüyor dedi. Doğruya yakın yalanın da bir bedeli var. Adam liste dışı bırakıldı.
Bu arada Sayın Öznur Çalık devreye girdi.12 Mart 2011den önce mecliste görüşülecek açıklamasını yaptı.
Tüm vekiller açıklama yapar da Sayın Mücahit Fındıklı geri kalır mı? Bir açıklamada Sayın Fındıklıdan geldi: Kasım 2010 sonuna kadar Mecliste görüşülecektir dedi.
Ve nihayet dün Başbakan açıkladı.
Malatya BÜYÜKŞEHİR olmayacak.
Bu da AKPnin son yalanı!
Gerçek olan bir şey var ki 2002de, 2007de 7 olan milletvekili sayısı 6ya düşmüştür. Bu Malatyayı büyütemediklerinin kanıtıdır.
Ancak BÜYÜKŞEHİR sözü verilen Malatya 10 yıldır oyalanıyor. Önümüzdeki günlerde muhtemelen Başbakan Malatyaya gelip bununla ilgili açıklama yapacak. Buna inanmayın. Bu seçim yatırımıdır.
CHP olarak biz; Malatyanın BÜYÜKŞEHİR olması yönündeki mücadelemizi sürdüreceğiz.
Halkın iktidarında Malatyayı BÜYÜKŞEHİR yapacağız.
Bizler cumhuriyet halk partisi olarak halka doğru bilgi vermeyi namuslu bir görev sayıyoruz."