SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Hıfzıssıhha'dan Alkol Satışı Yasağı Kararı

0
Güncellendi - 2021-05-03 01:37:42
İl Hıfzıssıhha'dan Alkol Satışı Yasağı Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 'tam kapanma'nın sona ereceği 17 Mayıs saat 05.00'e kadar alkol satışına izin verilmemesi kararı aldı.

Kurulun, basın kuruluşlarına Pazar gece yarısı iletilen kararı şöyle:

"İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 02.05.2021 Pazar günü Vali Aydın Baruş başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanarak 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’nci ve 72’nci maddeleri uyarınca, aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

26.04.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar uygulanmak üzere “tam kapanma” kararı alınmış ve tam kapanma döneminde uygulanacak temel usul ve esaslar İçişleri Bakanlığı’nın 27.04.2021 tarih 7576 sayılı Genelgesi ve 27.04.2021 tarih 2021/24 no’lu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile duyurulmuştur.

İçişleri Bakanlığının 27.04.2021 tarih 7576 sayılı Genelgesi ve 27.04.2021 tarih 2021/24 no’lu İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararına göre tam kapanma döneminde tekel büfelerinin kapalı olması gerekmekte olup bu kapsamda; 17.05.2021 tarihi saat 05.00’e kadar market, bakkal, büfe gibi yerlerde alkol satışına izin verilmemesine,

Yukarıda belirtilen karara uymayanlar hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • hangimiz sevmedik (3 yıl önce)
    Tamamen gündem değişikliği , Aşı yok ,Aşı yok, Aşı yok , tamamen demagoji, vay vatandaşın haline.........................
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Halk gereksiz tartışmaların içine çekilerek bu kadar ciddi bir pandemi sulandılıyor. Liyakatli yöneticilere acilen ihtiyacımız var. Bir an önce seçim olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Konu içki satışı değil, Tam kapanmada Tekel bayileri de kapandı. Tabiki haklı olarak bizim işyerimizi kapıyorsunuz Marketlerde Alkol satıyorsunuz şeklindeki haklı şikayetlerinden dolayı fırsat eşitliği ve haksız rekabeti önlemek amacıyla alınan bir karar. Bu tüm basın organlarında açıkça yazıldı. Haberi bile dikkatli okursanız açıkça yazıyor sebep.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    İçkinin pandemi ile ne alakası var. Bu hükümet sürekli kendisi gibi olmayanın yaşam tarzına müdahale ediyor. Yakında akp'li olmayanların nefes almasını da yasaklarlar, zaten zor nefes alıyoruz. Akp ve akpnin emir erleri, nefes almak için sizi göndereceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip D (3 yıl önce)
    1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27’nci ve 72’nci maddelerini inceleyelim. 27. madde; Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri’nin bir salgın durumunda gerekli tedbirleri alacağını belirtiyor. 72. madde ise Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri’nin hangi tedbirleri alacağını belirtiyor ve 6.paragrafında “Hastalığın sirayet ve intişarına sebebiyet veren gıda maddelerinin sarf ve istihlakinin meni.” Yani günümüz Türkçesiyle “hastalığın bulaşma ve yayılmasına neden olan gıda maddelerinin tüketilmesinin yasaklanması” demektedir. Yukarıda belirtilen paragrafta alkol kelimesi geçmemektedir. Ki alkol bir gıda maddesi değildir.Kullandığımız dezenfektende, kolonyada, antifirizde belirli miktarda alkol vardır. Alkolün, Covid salgınında bulaş riskini arttırdığına dair bir bilimsel tesbit yoktur. İktidarın alkole ve alkol kullananlara karşı bir alerjisi var.Covid salgınından önce de tekel bayilerinin satışlarına dair bazı kısıtlamalar getirilmiş ve cezaları ağırlaştırılmıştı.Alkolden alınan milyarlarca tl vergi helal, alkol haram öyle mi? Bu yasaklamalar insanların yaşam tarzına müdahaleden başka bir şey değildir. Eğer alkol salgının bulaş riskini arttırıyorsa, neden salgının ilk aylarında beş maske ile birlikte içerisinde alkol olan kolonya resmi makamlarca halka dağıtıldı? Neden salgının daha fazla yayılmaması için içersinde alkol olan dezenfektan kullanımı tavsiye edilmektedir. Yani; lebaleb kongreler, tıklım tıklım dolu belediye otobüsleri, metrobüsler, metrolar, uçaklar, stadlar, şehirler arası yolcu otobüsleri, binlerce kişinin katıldığı tarikat liderlerinin cenaze törenleri, camilerdeki kalabalıklar ve lüks otellerdeki turist kafileleri ile bu turistlerin tükettiği alkol covid salgınını ve bulaş riskini arttırmıyor ama bir tekel bayisinin sattığı alkol covid için risk yaratıyor. Bu çelişkiyi mantıklı olarak izah edecek biri varsa lütfen yorum yaparak izah etsin. Tam kapanmada covid açısından risk yarattığı iddia edilen ve satışı yasaklanan alkol, tam kapanma bitikten sonra tekrar tekel bayilerince satışına başlanırsa risk yaratmayacak mı? Eloğlunun Mars’ta helikopter uçurduğu bir çağda bizim uğraştığımız konuya bak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk (3 yıl önce)
    Yine boş işler peşinde hükümet
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (3 yıl önce)
    Be içki içmeyen bir kişiyim ama içenlere de saygı gösteririm.Bırakın adam evinde içerse içsin.Malatya da uyuşturucu satanlara bir müdahele edin.Piyasa uyuşturucu satanlar ile dolu.Şimdi gidin Mücelli caddesine hap satanlar ve içenlerle dolu.Bir de etrafa zarar veriyorlar.Gücünüz bunlara yetmiyor.Ülke uyuşturucularla doldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Çimento ve dezenfektan serbestmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (3 yıl önce)
    Wergisini Aldığın malı yasaklamata ne..petrolden sonra en fazla vergi aldiğın kalem Alkol..kasa tamtakır olmuş sen haala alkol derdindesin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Polat (3 yıl önce)
    Ben bu kararların alkol satışını arttırdığı kanaatindeyim. Bizim toplumumuzda içen oruç tutmayan insanlar dahi ramazanda mümkün olduğunca içmiyor zaten. Yasak geldiği için bu sene en çok alkol tüketilen ramazan ayı olacaktır. Ortada samimi alınmış bir karar yok çünkü tamamen keyfi.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (3 yıl önce)
    bazıları her şeye fitne fesat çıkarmak ellerine ne geçiyor anlamak mümkün değil, tekel bayilerin öne sürdükleri ise yayınlanan genelgede içki yasağı diye bir ifade geçmiyormuş, bende halıcıyım halı diye bir ifade geçmiyor bende açım. tekel bayilerin haklı oldukları taraf ise market zincirlerinden içkinin satılması. yasağın birinci gününden birçok il valileri market zincirlerinden içki giyim ayakkabı ve kırtasiye benzer ürünlerin satılmasını yasak olduğunu bildirdi bu kargaşa üzerine içişleri bakanlığı bir genelge yayınlayarak içkinin yasak olduğunu bildirdi kıymet koptu bizim yaşam hakkımıza müdahale ediliyor bu su değil çorba değil çocuk maması değil ilaç değil keyfi içtiğin bir içecek iki hafta içmesen ölmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ama kafamız nasi güzel... ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Feridun (3 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    Sen, neyin ne olduğunu idrak edemediğin için sallamışsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih B. (3 yıl önce)
    Ben ibadetlerini mümkün olduğunca yerine getirmeye çalışan muhafazakar bir vatandaşım. İnsanların inançlarına ve tercihlerine karışmak benim de, devletinde haddi değil. Alkamak isteyen alsın, içmek isteyen içsin. 2 gün önce satılırken şimdi yasaklamanın mantığı nedir? Bırakın artık insanların aklıyla alay etmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (3 yıl önce)
    Tabi bir aferin de içkiyi yasakladık diye alalım. Bize ne Yeşilyurt pasaportun dan bizene topsöğütten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (3 yıl önce)
    Ya arkadaş ben alkol almayan biriyim. Ama bu alkol algısı ne ya. Birilerine yaranmışlık için alkolü yasakladık. E devlet in çalışmadı işi uzattın.sen hala alkol derdindesin. İçenin günahından banane.
    0
    0
    Yanıtla