SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Merkezinde Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor..

İl Merkezinde Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor..
A- A+ PAYLAŞ

Deprem bölgesi Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri sürüyor. Kent merkezi ile kırsalda devam edilen yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri bazı bölgelerde ise eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Malatya’da ağır hasarlı yüksek katlı binalar patlayıcı, diğer yapılar ise iş makineleri ile yıkılıyor. Patlayıcı ile haftada ortalama 4 bloğun yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiği kentte iş makineleri ile yıkımlar ise aralıksız devam ediyor.

TURFANDA İŞHANI DA YIKILDI..
Bu arada, kent merkezindeki önemli iş merkezlerinden olan ve depremlerde ağır hasar alan Turfanda İşhanı da yıkıldı.

Atatürk (Kışla) Caddesi'nde 1960'lı yılların ikinci yarısında inşa edilen Turfanda Pasajı'nın 1980'lerin ortasında üstüne 4 kat daha inşasıyla iş hanına dönüştürüldüğü binada, Malatya sosyal yaşamının önemli mekanlarından Melita Restaurant da bulunuyordu. malatyahaber.com'un bürosu da yaklaşık 15 yıl bu binada faaliyet göstermişti.

Depremler sonrası 10 bine yakın ağır hasarlı yapının yıkım işlemlerinin tamamlandığı kentte yaklaşık 26 bin ağır hasarlı binanın yıkım işlemleri için ise gün sayılıyor.

malatyahaber.com- iha

FOTOĞRAFLAR: Turfanda İşhanı'nın yıkımı..

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Evimiz az hasarlıdır (6 ay önce)
    Keşke Malatya milletvekilileri çevre ve şehircilik bakanlığından sağlam olan orta hasarlı binaların doğalgazı neden açılmıyor bir sorsalar Havalar soğudu ve insanlar mağdur. Bir tane yetkili çıkıp demiyor ki bu insanlar ne yapsın çadırda mı kalsınlar konteynırda mı kalsınlar donsunlar mı vicdan yok merhamet yok ne çevre şehirciliği ne belediye ne vali ne de Malatya gaz hepsini Allah ıslah etsin...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Saglamsa neden orta hasar verildi anlamadim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat geçkil (6 ay önce)
    Deprem felaket ama umarım şehrin yapılanması için bir fırsat olur.Avrupai tarzda modern, parkları yeşil alanları bol, geniş yürüme alanları olan, az katlı binaların olduğu, central park tarzı yerlerin bol olduğu şekilde yeniden yapılır ama umudum var mı yok. Yine beton yığınına çevrilecek yine ona buna dokunmayalım nasıl nemalanırız diye istedikleri gibi projeler yapacaklar.Sanat lisesini yıktılar şehrin acilen eğitim kurumlarına, işletmelere, yatacak binalara ihtiyacı var yoksa göç eden bir daha dönmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Keşke dediğiniz gibi modern bir şehir inşa edilse ancak nerde... Yapacakları şehir eskisi gibi tıkış tıkış, doğunun çarşıları gibi keşmekeş bir çarşı olacak.
    %100
    %0
    Yanıtla