SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlk Adım Çevre Yürüyüşü' Yapıldı

'İlk Adım Çevre Yürüyüşü' Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘İlk Adım Çevre Yürüyüşü’  düzenlendi.

1-7 Haziran tarihleri arasında çevre bilincine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen ‘İlk Adım Çevre Yürüyüşü’ İl Protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Meydanından başlayan yürüyüş; Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Millet Bahçesinde sona erdi.

‘Dünya Çevre Günü’ ve ‘Türkiye Çevre Haftası’ olması sebebiyle bütün Türkiye'de olduğu gibi bugün aynı saatte Malatya'da bir çevre yürüyüşü etkinliği yapıldığını söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Hulusi Şahin, il protokolü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, gençlerle beraber bir farkındalık oluşturulması, çevre bilincinin tekrar ülkenin, şehrin gündemine getirilmesi için bu yürüyüşün gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Çevre bilincinin olmazsa olmazımız olduğunu, çevreye yeteri kadar duyarlı olunmadığı takdirde çocuklara bırakacak çevre kalmayacağını, dünya nüfusunun hızla arttığını bununla beraber kaynakların hızla tükendiğini belirten Vali Şahin; bilinçli ve duyarlı bir yaşam tarzını benimsemezse şu andaki yaşam tarzının sürdürülebilir olamayacağını söyledi.

Sıfır Atık ile ilgili olarak Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde uzun zamandır özellikle kamu kuruluşlarında titizlikle devam eden ‘Sıfır Atık’ çalışmalarının olumlu sonuçlarının görüldüğünü, Kamu Kuruluşlarında son birkaç yıldır sıfır atık ile ilgili çalışmaların tam ve doğru bir şekilde işlendiğini söyleyen Vali Şahin, “Sıfır Atık Projesini şehirlerimizde en iyi şekilde uygulayarak vatandaşlarımızı da teşvik edip bu konuya katılımlarını sağlayabilirsek gerçekten çevreye duyarlı çok önemli bir iş yapmış olacağız” dedi.

Başkan Gürkan Çevrenin korunması noktasında herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini belirerek, “Çevrenin korunması noktasında biz insanlara düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmemiz hem çevrenin geleceği açısından hem de gelecek kuşakların sağlıklı yaşamları açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da bizler yarına güzel nesillerimize güzel bir çevre bırakmak durumunda olduğumuzu ve o sorumluluk içerisinde hareket etmemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız” dedi. 

Program, Sıfır Atık Projelerinin sergilendiği ve çevre bilincinin arttırılması amacıyla kurulan stantların gezilmesi ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • huzur (2 yıl önce)
    Sayın Gürkan,bu gezmeler yürüyüşler milletin kalbine serinlik vermiyor...Sayın sağlık müdürünü alın Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidin ,2 tane doktor 2 bin tane hasta var.Sayın vekiller ,yetkililer,hastanenin başhekim ve tüm yetkili kişiler ,vebal nedir bilirmisiniz,siz hiç çocuğunuz kucağınızda 3 saat sıra bekledinizmi,siz hiç otobüs duraklarında bekledinizmi,bu keyf nedir,bu umursamamazlık nedir,milletin aklıyla dalgamı geçiyorsunuz,ortada kaybedecek bir saniye zaman yok iken bile bu gezmeler tozmalar nedir ? Milletin derdiyle bir ilgilenin.Allah sorar bunun hesabını.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pantolon gömlek kunduralı yürüyüş ekibi. (2 yıl önce)
    O Nasıl bir çevre yürüyüşü Allah aşkına. Pantolon gömlek kundura ayakkabı. Birde şehrin göbeğinde. Bari göstermelikte olsa eşofman giyer insan doğaya çıkardı.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    İnsanlar herşeyi kendi eliyle yapıyor hiçbirşey olmamış gibi yaşıyor Yeşilyurt belediyesi geri dönüşüm çöp kutusu koymuş bunu duyurmamış farkındalık zaten insanlarda yok normal çöplerini atmışlar aptallar duyarsızlar bu topluma çöp eğitimi şart…
    %100
    %0
    Yanıtla