SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlk Evim, İlk İşyerim' Kurası Çekildi

'İlk Evim, İlk İşyerim' Kurası Çekildi
A- A+ PAYLAŞ

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) “İlk Evim, İlk İşyerim” toplu konut projesi çerçevesinde Malatya’da ilk etap kura çekimi tamamlandı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut projesi olan “İlk Evim, İlk İşyerim” çerçevesinde Malatya’da yapılacak 2 bin 791 konutun kura çekiminin birinci etabı Merkez Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura ile Malatya merkezde yapılacak bin 180 ve Darende ilçesinde yapılacak 241 konutun hak sahipleri belirlendi. Sonraki günlerde ise 350’si Doğanşehir, 250’si Akçadağ, 100’ü Arapgir, 100’ü Hekimhan, 150’si Yazıhan, 120’si Darende Balaban, 100’ü Kuluncak, 100’ü Kale ve 100’ü Pütürge ilçelerinde yapılacak konutların kuraları çekilecek.

Kura çekim töreninde konuşan Vali Vekili Mustafa Öz, “Bizim kültürümüzde insanın başını koyacak eve ihtiyacı vardır. Hükümetimizin 20 yılda yaptığı 1 milyon 170 bin civarındaki konutlara ilaveten bu yıl da 250 bin civarında konut inşa edilecektir. Kuramızın çıkacak şanslı kişilere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sosyal konutlar için başvuru yapan vatandaşlar ise heyecandan uyuyamadıklarını dile getirerek, kura çekiminin hayırlı olmasını diledi. Kura çekiminde ismi çıkan vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiler.

Kura çekim törenine Malatya Vali Vekili Mustafa Öz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Laloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Demez ve konut için başvuru yapan vatandaşlar katıldı.

iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu işe belediye el atmalı.. malatya belediyesi her yıl 1000 daire yapsa ihtiyaç sahipleri için bu iş çözülür...
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (1 yıl önce)
    adaletsiz seçim olduğuna inanıyorum. Şehit Yakını,Engelli,Emekli,Genç belli bir kontenjan ayrıldığı söylendi. bu kategoriler kendi aralarında kuraya girdi. Sonra Diğer yani asgari ücretli bizde dahil olmak üzere Diğer kategorisine sıra geldiğinde, Engelli ,Emekli,Şehit Yakını,Genç tekrardan kuraya girdiler. çıkan kuralarda çoğunluk onlara çıktı. Kendi aralarında kura çekmek yerine hepsi beraber deyip çekselerdi daha adaletli olurdu. misal diğer kategorisi 45000 ise , hepsi dahil edilince 72bin kişi içinden kura yapıldı şans oldukça oldukça azaldı. yanlış sistem. tek kurada hepsi çekilmeliydi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Kurası çekildi hak sahipleri belirlendi,peki bu konutlar işyerleri gerçekten nereye yapılacak hiç olmazsa şehrin ne tarafın da olacağını bilsek bari.Arsa bellimi ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • muhtemelen orduzuya gelincik tepesine yapılacak çünkü çevre sehirciliğin orda 500 dönüme yakın yeri var hatta daha fazla depremden sonra orduzunun meraları cevre sehircilik bakanlığına tahsis edildi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kura çekimi de cok acemiceydi ayrıca kızlar topları cektikten sonra ellerini torbadan cıkarmadan tekrar güya karıstırıp cekiyorlardı çektiği topu tutup karıstırıyor gibi yapıp tekrar aynı topu cıkarmadıkları ne malum??? mesela bastaki kız ard arda 5 kere 9 çekti ne alaka dimi?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Grkn (1 yıl önce)
    Yıllardır kirada olandar gelirliye değilde halen evli bile olmayan gençlere oy için ev dağıtan hükümet oyunuda artık z kuşağı gümbür gümbür geliyor dedikleri gençlerden alsın ben bir kiracı olarak bu haksızlığa sebep olan kim varsa hakkımı helal etmiyorum zehir olsun zıkkım olsun ........
    %76
    %24
    Yanıtla
  • İlhan (1 yıl önce)
    Malatya'ya ayrılan konut sayısı emsali olan büyükşehirlere göre çok azdı. (Bu neye göre belirleniyor?) Bu da yetmezmiş gibi 2791 konutun 1180'i nüfusu yaklaşık 650 bin olan Malatya merkeze, 1611'i de toplam nüfusu yaklaşık 150 bin olan diğer ilçelere ayrılmış. Bu nasıl bir mantıktır anlayamadım. Yetkililer ve seçtiğimiz temsilciler bir açıklama getirirlerse biz de öğrenmiş oluruz. Ben emekliyim. Ev almak için bir ümidim Toki kalmıştı, o da uçtu gitti. Umarım yetkililer daha fazla daireyi Malatyalılara sunarlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ALİSEYDİ (1 yıl önce)
    dar gelirli ihtiyacı olanlar en sona bırakılmış haksızlık
    %76
    %24
    Yanıtla
  • ALİSEYDİ (1 yıl önce)
    dar gelirlileri en sona bırakıp, gençlere neden öncelik verilmiş haksızlık
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Nur (1 yıl önce)
    Kurayı baştan sonra izledim. Masallah belli ki her aileden bir baba yazılmış bir çocuğu başvuru yapmış. Hani bana çıkmazsa çocuğuma çıksın diyerekten.. bazılarında da ne şans varmış kardeşim isimleri 3kere çıktı. Nerdeyse 5 çekilişte bir mükerrer sayı çıktı. Gerçekten şans...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ben bir tane yazılmıştım 13 defa adım okundu ne şans var bende degilmi Abuzer keşke kimlik numaramda uysaydi
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Sergen (1 yıl önce)
    Böyle bir kura şekli yok milletin hakkını gasp ediyorlar 2 kere kura girdiler adeletsizlik var
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Mtht 12 (1 yıl önce)
    Devletten yardım alipta sabah akşam devletine küfredenlere çıkıyor yardım onlara vatan perverlere bişeyyok elektrik faturasını karşılıyor belediyeden yardım alıyor çocuk parası alıyor sonrada nankörlük yapılıyor çoğunun evivar gençler ne alaka emekli ne alaka yazıklar olsun
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Arkadaşım biraz kafan çalışsaydı keşke. Hayatı boyunca 1 kg et almak için 5 market gezen insanlarla dolu bir ülkede “Neden ben insan gibi yaşayamıyorum” diye sorgulamayan akılsızlarla doluyuz. Elektrik parası dediğin 120₺ para ödüyorlar ama kimse yazın neden 280₺ elektrik geliyor demiyor. Fakirlere şükür etmeyi öğreteceksin ki zenginlerin düzeni bozulmasın. Sen bir fakir olarak şüküre devam et
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Suna (1 yıl önce)
    Dar gelirler ve orta gelirler alta kaldı
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Suna (1 yıl önce)
    Bence çok saçmaydı zaten gençler ailesiyle yasiyor
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Suna (1 yıl önce)
    Orta ve dar gelirlere hiç bir öncelik verilmedi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Suna (1 yıl önce)
    Diyerlere hiç öncelik verilmedi hep gençler ve emekliler 2 defa kuraya girmiş oluyorlar bence çok yanlış
    %77
    %23
    Yanıtla