SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlk Savaş Uçağımız F-35'den İleri Özelliklere Sahip"

A- A+ PAYLAŞ

Savunma Sanayi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Serdar Demirel, Malatyalı ve merhum İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Malatya milletvekili Galip Demirel’in oğlu olduğunu aktararak, “Kayısını yan etkilerini hayatımın her döneminde fark ettim” dedi.

Demirel, Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi’nde verilen iftar yemeğine konuk oldu.

Yemek sonrası sz alan ve 17 ayrı ilden gelen başarılı çocukların bulunduğunu öğrenmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Savunma Sanayi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Serdar Demirel, “Zeki çocukların hepsi burada toplanmış, birde burada kayısının merkezindesiniz.  O nedenle savunma sanayimiz hakkında bilgi vermek istiyorum.  Savunma Sanayi kurulduğunda Türkiye kendi tüfeğini yapamayan, kendi mühimmatını yapan, ancak satamayan ya da kimsenin kullanmak istemediği, tamamen dışa bağımlı bir seviyedeydi. Şu anda, öyle bir noktaya geldik ki şuanda her şeyimizi kendimiz tasarlayıp yapabiliyoruz. Her şeyimizi derken belki genceler soracaktır, uçağımızı yapabiliyor muyuz? diye. Evet, uçağımızı da yapıyoruz. İlk uçağımız hafif taarruz uçağımız HÜRJET seneye ilk uçuşunu yapacak. İlk savaş uçağımız F-35’lerden daha ileri özelliklere sahip.  Eylül ayında uçağımızı görebileceğiz. Umudumuz seneye 18 Mart’ta uçağımız hangardan çıkartmak. Şuanda kendi gemisini yapabilen 15 ülkeden bir tanesiyiz. Kendi füzelerini yapabilen sınırlı ülkelerden bir tanesiyiz, insansız hava araçlarında dünyada lideriz.”  diye konuştu. 

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Abdullah (2 yıl önce)
    Madem uçak yapıyoruz niye f16 peşindeyiz. (F 35 için peşin ödediğimiz milyar dolarlar karşılığında) niye Rusya 'dan füze aldık. (Bu yüzden f35 projesinden attılar, paramızın da üstüne yattılar) Safmıyız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)
    2043 te semalarda yani diyoruz…!sayın başkan yardımcımız yeter yapabileceğimiz vaadlerde bulunun tüketim toplumu olma yolunda süratle gidiyoruz
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Niye - verdiniz zorunuza mı gitti gerçekleri yazıp sizi uykudan uyandırmak…!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • tunc (2 yıl önce)
    Madem ki önümüzdeki sene bu uçaklar bitecek, artık göreceğiz, o zaman F35'ler için ödediğimiz parayı geri alıp yerli uçağa harcayın. Neden Yerine F16 almaya çalışıyorsunuz ?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Sayın hemşehrim,Silah sanayii,Hava kuvvetlerince olan gelişmeler le tabiiki Seviniyoruz övünüyoruz.Ancak Hürjet nasıl oluyorda F-35 den üstün oluyor?Bunu anlamadım!
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Bu yazıdan bunu mu anladın? Adam senin anladığın gibi bir şey dememiş.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Dıj güjler olsaydı musaade etmezlerdi üretime. Ya dıj güjler diye birşey yok yada onlar bile gülüyor bizim gibi. J'ler bilerek yazıldı.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • alican (2 yıl önce)
    Sende biraz bu kafir abd'yi biraz abartmişsin lakin şunları şurda yapalı bir on yıl bile olmadı .Karabağda elin körü sağırı bile gördü ve anladı neyi nasıl yaptıklarını Size gelince küçümseyceğinize yıllardır peşinde kpştuklarınız bu ülkeyi yetmiş yıl yönettiklerinde o saydığın gavurbunları yaparken sizinkiler ne yapıyormuş bu ara en azından vicdanınıza bir sorun be?Kimse artık tek parçaya takılmıyorki mercedes benz bile motor bloklarını kayserideki bir fabrikada döktürüyor.Suçmu şimdi,Hele bir atak helikopteri yaptıkki inanılmaz düşman çatlatan cinsten.Bazılarının bin yıllık heaplarında bile böyle şeyler yok onlara sor almanlardan,abd'den ingilizinden başkası bunları yapamazmış..Siz uyumaya devam edin elin gavuru her şeyin farkında. On yılda bu kadar ilerleyen ülke yirmi yıl sonra neler yapmazki? nasıl aldık kırk yıllık karabağı hocalıyı.İnsan bir teşekkür eder ihalara sihalara...
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatyasevdalısı (2 yıl önce)
    İyi sallamış maşallahı var.Yahu Amerika'nın bir ihası 250 milyon dolar teknolojinin zirvesinin zirvesi,birgün açın bakın adamlar neler yapıyor,ihanın her modeli ve çok üst düzey teknolojili.Bizimki gibi motor Ukrayna'dan füze sabitleme sistemi Almanya'dan, GPS Amerika'dan,kamera Kanada'dan,elektronik aksamın birçoğu İngiltere'den toplanarak yapılan ve sabah akşam reklamı yapılanlardan değil.Bizim uçak seçimden sonraya her seçim öncesi olduğu gibi.Bu dediği uçağı yapmak için dünyanın heryerimden gelen en zeki insanların olduğu,25 trilyon dolar bütçeli yaklaşık 150 yıldır gelen bilgi birikime sahip bir Amerika olmak gerek.Adamların bir uçağın sadece hedef kilitleme sistemi için milyarlarca dolar arge bütçesi var nasıl rekabet edeceksin.Bunlarınki sadece milletin nasıl gazını alıp rahatlatırız nede olsa yalan parasız at atabildiğim kadar cahil olan yüzde 40 inanırsa bize yeter psikolojisi.Uyan artık millet uyan
    %31
    %69
    Yanıtla
  • YouTube aç da ihalar Azerbaycan'da neler yapmış Bi bak Kendini ezik hissetmene gerek yok
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Biz teknoloji üreten bir firmayız. Şimdi yazdıklarımı okursan böyle bilgiç bilgiç saçma sapan yazmazsın ve gençliğimizi demotive etmezsin. Birincisi ABD yi küçümsemek had bilmemezliktir. Ama, abd den daha iyi şeyler yapamayacağımız anlamına gelmez. Hemde onların ürettiği çipleri kullanarak yaparız. Onların iq seviyeleri 200 de bizimkiler 70 mi? Burada tekrar yapılanı veya icat edileni icat etmeye gerek yok. İlham alınma denen bir kavram var. Kopyada diyebilirsiniz. En iyi arge denenmiş olandır. Yani bizim yaptığımız sistemlerde ki çipleri üretmek için zaman mı harcayalım?hayır. Alırsın milyon adet koyarsın depona ne ambargo ne de başka şeyler seni etkilemez. Artık dünyada her devleti bırak çoğu şirkette bile üretimi yapacak makineler var. Yeterki kendine güvenen ve potansiyelini çıkarmaktan korkmayan zekalar olsun.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bynedim (2 yıl önce)Ünal isimli kullanıcı yorumuna
    Siz mi desem biz mi desem bilemeden fakat şunu unutma bu sektörde çalışan dolaylı bir birey olarak biz demontaj olan ürünü burda montajını yapıyoruz..Bu sistem böyle kimse kimseyi kandırmasın…Tank dedik motor sanırsam kanadaydı ülke vermedi diye üretim durdu…!kimse kimseyi kandırmasın..!Gençlik derken hangi gençlikten bahsetiyorsunuz??Bu gençlik mi yapacak bunları…!Toplumda hızlı bir ahlak çöküşü var kanmam diyen ben tökezliyor şaşırıp kalıyorum..!Ahlakın hiç bir dinle kıyasta bulunmayın..!Ahlak terimi dinle değil toplumsal bir öğedir..!Hristiyanıda museviside ahlak fıtratındadır..En sahtekarı bizim çoğrafyadır…!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gül ağacı (2 yıl önce)
    Allahınıza gurban, her şeyde, her yerde, malatyalı onur duydum , gurur duydum , babanda iyi devlet adamıydı tebrikler
    %65
    %35
    Yanıtla
  • huseyin (2 yıl önce)
    keske diyoruz, ama inanmiyoruz tabiki. cok sallamis
    %40
    %60
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    f35 den ileri teknoloji ,f35 abd de halen üretim aşamasında.türkiye bu ortaklıktan çıkarıldı.f16 şahin ise f35 mercedes .hürjet nasıl birşey anlamadım.bu uçak savaş uçağı olamaz nakliye belki yapabilir.hangardan çıkarsa tabi.sayın demirel liselileri bulmuş konuşmuş.yalnız onlar zeki çocuklar çok güldüler.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Ziyaaaa...
    %51
    %49
    Yanıtla